Sander

27 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Leeuwarden. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zit in de trein met mijn tassen op de stoel naast me. Vrijwel de gehele weg keek ik naar mijn telefoon en af en toe wat door de trein. Ik hield mijn tassen wat in de gaten. Dit was een papieren tas van de winkel van nijntje en een normale rugzak. We arriveerden in Zwolle waarna vrijwel de gehele coupe zich uit de voeten maakten. Ik moest nog een station verder (Meppel) en bleef dus rustig zitten. Kort nadat iedereen was uitgestapt viel me een briefje in de papieren tas op. Lieve medereiziger, Ik merkte je meteen op toen jouw aanwezigheid.. Hierna volgde een tekening van een gevallen persoon met de tekst ballon ik val voor je Ik heb dit briefje te laat gevonden, misschien was dat juist de bedoeling. Zo niet kom ik alsnog graag in contact. Je mag weten dat je mijn avond hebt gemaakt en ik met vleugels mijn weg heb vervolgd. Dankjewel!"

Steven

27 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal.
"Jij met prachtig donker haar, eerst met een zilveren klem, daarna los zat je tegenover mij. Zwarte halfhoge schoenen, beige jurk met daaronder een spijkerbroek. Ik dacht dat je bij de man hoorde welke naast mij zat maar hij stapte al snel uit. We hebben de hele reis oogcontact gehad tot en met rode wangen aan toe. Op het laatst begon je driftig te schrijven in je kladboekje en ik hoopte dat je je gegevens opschreef maar ik moest helaas de trein uit. Nu ik thuis ben denk ik, wat een gemiste kans om iemand interessants te leren kennen. Ik had een donkere broek, lange donkere jas, wit overhemd een 1-daags baardje en een aktetas. Mocht je jezelf herkennen, laat je graag horen."

Anoniem

26 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Jij had krullend haar en ik zat tegenover jou. Ik zou je graag weer eens willen zien."

Y

25 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Nijmegen. Op station Nijmegen verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat in mijn kampeeroutfit in de trein met een overvolle kampeerrugzak op schoot. Na een half uur kwam er een stoel vrij en kon ik de rugzak van mijn schoot halen. Je knoopte een gesprek aan oa over kamperen. Hierna hebben we soort van samen gereisd naar Nijmegen via Utrecht. Ik durfde niet zo goed om je nummer te vragen, dus vandaar dan toch maar op deze manier.. Als je dit leest: zin om een keer wat te drinken?"

Stanley

19 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Arnhem Centraal naar station Zwolle.
"Arnhem Centraal, 19 september 2022. Je zat op een bankje op het perron. Ik weet niet of je nou naar me keek omdat ik er belachelijk uit zag met mijn witte piloten muts en zonnebril of omdat er iets hing. Jij ging zitten op een klapstoel, ik keek in de coupé, hij was vol, dus ik ging voor de deur van de coupé zitten op een klapstoel, ik keek uit het raam en toen de trein ging rijden keek ik je net iets te lang aan. Daarna durfde ik je niet meer aan te kijken, ik pakte een schrift uit mijn tas en ik begon je na te tekenen. Je hebt halflang blond haar met priemende blauwe ogen, en je had zwarte schoenen aan. Je blik was heel echt, ik had het gevoel dat we ons hetzelfde voelden, je leek moe, klaar met de dag, maar rusteloos.. Zoals ik me ook voelde. Maar recht starend door die rusteloze blik van jou zag ik iemand die authentiek is, je hebt iets natuurlijks, maar je was niet op je plek, die verbinding met de aarde is onderdrukt door iets kunstmatigs, jij hoort niet thuis in een synthetische stad, jij hoort te zwerven door de landschappen met onvervuilde lucht. Ik stapte uit in Zutphen en jij bleef zitten. Als je dit leest wat waarschijnlijk niet het geval zal zijn dan wens ik voor je dat je naar een goede plek kan gaan, waar je je thuis kan voelen."

Sabine

19 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Op Utrecht centraal stapte ik in en zat ik naast je, je glimlachte lief naar me en we deden beiden ons eigen ding. Ik was te verlegen om iets tegen je te zeggen maar greep mijn kans toen je moest niezen. We bleven maar naar elkaar glimlachen totdat je moest uitstappen bij Zwolle. Je vergat je tas en rende nog snel terug de coupe in. Je zei nog gedag tegen mij en liep de trein uit. Op het perron deed je jouw jas aan en we hadden de hele tijd oog contact, ik overwoog om ook de trein uit te stappen en jouw naam te vragen maar dat had ik uiteindelijk niet gedaan waar ik spijt van heb. Ik hoop je zo te vinden, met je beige trui en blonde haar."

D

18 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"Volgens mij stapte jij in Amersfoort, maar mogelijk pas in Utrecht, in (de tijd daarna stond een beetje stil, weet ik niet hoe veel stations het duurde). Ik stapte in Gouda uit, terwijl jij verder richting Rotterdam bleef rijden. Het was zondagavond rond 20 uur. Jij was een prachtige en stijlvol in zwart geklede blonde dame met een trolley-koffer en een lange witte ketting die ook heel stijlvol langs je arm liep (van je schoudertas, neem ik aan). Ik probeerde te raden, of jij aan het wegvliegen was, of juist net was ingevlogen. Jij zag er ook een beetje te stijlvol voor de prijsvechter Rotterdam Airport uit. Ons oogcontact was prettig, en ik zag je een paar keer subtiel glimlachen, maar vanwege de fysieke afstand tussen ons in de overvolle trein was geen gesprek aan te knopen. Toch deed ik dat heel even bij het uitstappen, toen ik je vroeg of jij een damesjas niet op de vloer had laten vallen. Ik wenste je verder hoe dan ook succes met die jas. Ik was ook helemaal in zwart en donkergrijs gekleed (broek en overhemd) en had daarnaast een zwarte rugzak mee. Jij kon eventueel ook zwarte draden naar mijn oren zien lopen, als jij met details bezig was :) Ik ben overigens best knap, maar was sinds een aantal dagen niet geschoren : mogelijk was dat deels de reden voor je glimlachen op het ene of andere vlak? :) Ik besef dat dit bericht weinig kans heeft om jou te bereiken, maar pourquoi pas. Ik denk niet dat we met al het oogcontact nog klaar waren... Groet, leuke onbekende."

Nick

6 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Enschede naar station Zwolle. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Een (een licht roodharig meisje met een beige/pastel bruine broek kwam bij me zitten vanaf station wierden, na enige tijd begonnen we toch te praten en een super goede klik ervaren. Na die tijd zelfs nog gepraat in de de rij voor de poortjes. Deed de opleiding ruimtelijk … (??vormgever??) helaas toen niet om contact gegevens gevraagd en nu mega spijt."

Kim

6 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Roosendaal naar station Zwolle. Op station Deventer verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 16.00 uur vandaag in Nijmegen kwam een leuke jongen naast mij zitten. Ik vond je er al meteen leuk uitzien. Je had bruine krulletjes, zilveren ringen, een Levi’s broek en een wit t-shirt. Je droeg een koptelefoon waardoor ik je niet aan durfde te spreken. Toen je uitstapte in Deventer baalde ik al meteen dat ik je niet alsnog aangesproken heb. Ik hoop hierdoor met je in contact te komen!"

Constantijn

2 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Zwolle. Op station Haren verloren we elkaar uit het oog.
"Hey, Ik kwam de trein in en jij zat al bij een 4zits plek. Ik vroeg of ik er bij mag komen zitten. We kregen contact. Ietsjes later vroeg jij of ik een croissantje wilde. Ik zei: nee bedank. Toen raakte we aan de praat, jij begon over Minerva dat je daar net een kennismakingsbijeenkomst had. Ik moest al snel helaas weer uitstappen in Haren. Ik wil jou met je mooie roze/paarse haar graag weer zien. Ik weet je naam helaas niet Groetjes, Constantijn"

Margot

25 augustus 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Rotterdam Centraal. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Toen ik de trein instapte in Groningen, zat jij al. Aan het eind van de coupe in de hoek bij het raam. Ik kwam binnen met mijn backpack, yogamat en handtas en onze blikken kruisten. Jij glimlachte naar mij met je mooie donkere ogen en je prachtige zwarte haar. Ik glimlachte terug en ging zitten aan de andere kant van het gangpad en een stukje bij jou vandaan. Af en toe ving ik een glimp van jou op. Ik weet niet waarom maar ik dacht nog zal ik een bladzijde uit mijn notebook scheuren en mijn naam en nr er op zetten, maar ik deed het niet. Volgens mij stapte je uit bij Zwolle. Iets voor die tijd was je al gaan staan. Het hele gangpad stond vol. Nu vonden onze blikken elkaar meerdere malen. Ik ben normaal heel slecht in flirten maar volgens mij ging het nu vanzelf. Ik weet niet wat jij dacht of wat je intenties waren maar je intrigeerde mij. Ik keek je na terwijl je de trap afliep op het station. Mocht je dit ooit lezen, dan ben ik erg benieuwd. Zo niet, dan was het gewoon een leuk moment dat mijn dag opfleurde."

X

11 augustus 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zutphen naar station Zwolle. Op station Zutphen verloren we elkaar uit het oog.
"Wie o wie was de dame met de “smeltende” chocolade repen :)?"

Rob

7 augustus 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Den Haag Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik kwam met mijn broer de trein in, en omdat de coupe vol zat ging ik naast jou zitten. Je had een geel geblokte blazer aan en je had volgens mij rood haar. We zaten bijna 2 uur lang naast elkaar achter een paar touristen die letterlijk een TV doos bij zich hadden op de stoel voor ons. Het begon met dat onze armen tegen elkaar zaten en op een gegeven moment toen jij je richting mij draaide zaten we echt 20 minuten lang met onze benen tegen elkaar aan. Ik zat met mijn oortjes in, had een buzzcut, een korte zwarte broek aan, mijn grijze vest lag op mn schoot en mijn hoofd was rood omdat ik verbrand was tijdens varen haha. Was helaas te laat met je nummer vragen maar zou je graag nog willen leren kennen. Ik vroeg je uiteindelijk of je bij Leiden Centraal eruit moest en toen zeiden we helaas elkaar gedag ipv dat we elkaar ons nummer/socials gaven... Hopelijk ben jij ook naar deze site geweest om mij op te zoeken!"

Marieke

20 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Jij (groene rugtas, grijze pet, blauw shirt, kaki broek) zat al in de trein toen ik (knalblauwe top, gele koffer, en nog meer tassen) de trein in kwam gerend vanuit de hitte buiten. Toen ik neerplofte lachten we even, en daarna betrapten we elkaar nog af en toe op naar elkaar kijken. Ik had je graag willen vragen waar je reis vandaan kwam (en je nummer, want ik vond je superknap) maar we zaten in de stiltecoupé... Toen je opstond om te vertrekken bij Zwolle overwoog ik het nog even, maar ik was toch te schuw. Misschien werkt dit!"

Bear

18 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Enschede.
"Hey someone leaves me a note to post something here on the Blauwnet train. Give me a phone number/email and I will contact you back. Talk to you soon!"