Harm

22 november 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station s-Hertogenbosch verloren we elkaar uit het oog.
"Hallo blauwe ogen, ik vroeg of je van het vliegveld kwam. Je zei dat je een week in Amsterdam was en altijd veel spullen meenam. Je moest er meteen al uit in Den Bosch toen het gesprek net begon..."

Paul

6 november 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Nijmegen naar station Venlo. Op station Venlo verloren we elkaar uit het oog.
"Voor mijn reis naar Limburg pak ik weer eens de trein. Ik neem plaats op een 3-zits waar toevallig nog wel plek was. Tenminste dat is wat ik dacht. Ik twijfelde. Ik vroeg het de dame tegenover mij en ze bevestigde dat het oké was hier te zitten. Wat ik nog niet wist was dat er een spontane, lieve lach achter het zwart-wit gestreepte mondkapje verborgen zat. Gelukkig nam ze het kapje af bij het lezen van haar boek. Daardoor had ik moeite om niet te vaak te kijken. Na een tijdje had ik ook de moed verzameld om een gesprekje te starten over het boek van Lala Gül. Het enthousiasme, je lach zorgde voor een glimlach op mijn gezicht. Helaas moest ik ook een keer uit de trein. Na een paar dagen maakt dit onschuldige gesprek blijkbaar nog steeds indruk op mij. Kan ik de vrouw met de zwart trui en beige pantalon, die zaterdagavond (6-11) rond half 7 in de trein naar Venlo zat, ooit nog vragen of ze nog andere goede boeken kent?"

Sarah

16 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Venlo. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"12 augustus rond 12:00/13:00 zat ik in de treincoupé en kwam er een super knappe jongen naast mij zitten, die instapte in Breda. Hij had mooie blauwe ogen, een groene Tommy Hilfiger jas aan, grijze pantalon en witte schoenen (volgens mij Mason Garments). We moesten allebei uitstappen in Eindhoven omdat dat het eindpunt was. We waren allebei aan het wachten totdat iedereen uit de coupe was en vervolgens liet hij mij als eerst uit mijn zitplaats gaan. Daarna keken we elkaar nog even aan en liep hij naar de trein die naar Venlo reed. Jammer dat ik je niet durfde aan te spreken maar hopelijk komen we nog een keer met elkaar in contact.. 🙈"

Werner

12 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten schuin tegenover elkaar in de intercity van Utrecht Centraal richting Venlo. Je zat op je laptop te werken tot s Hertogenbosch. We stapten allebei uit op Eindhoven Centraal. We zaten ondanks de mondkapjes plicht bijna de hele rit elkaar aan te kijken en elke keer als je me aankeek en naar me lachte kon ik niets anders dan klunzig terug te glimlachen. Ik was zo onderste boven van je dat ik hopeloos faalde om naar iets van informatie over je te vragen aan je, ondanks de gelegenheid die je me nog bood tot we elkaar gedag zeiden. Je hebt blond haar en je droeg een zwarte top met leuke franjes bij de schouders en een blauw denim rokje. Ik heb bruin haar in een hoge kuif, ik droeg een groen band shirt met de naam Green Day erop en daarbij donkerblauwe shorts en grijze All Stars. Ik hoop dat je dit leest en dat je me nog herinnert."

Aron

2 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Roermond naar station Venlo. Op station Tegelen verloren we elkaar uit het oog.
"Op 2-4 moest ik op station Roermond hard rennen om de Arriva trein te halen richting Venlo. Ik weet niet hoe je het deed maar jij rende nog net iets harder dan ik. Flink buiten adem moesten we nog even bijkomen en ik zei dat ik het knap vond dat je zo hard kon rennen op hakken. Je keek me wat verbouwereerd aan en daarom ben ik doorgelopen. Ik zou graag met je in contact komen, je stapte eerder uit dan ik, ik meen in Tegelen. Maar dat weet ik niet zeker. Ik was onder de indruk van je elegante uitstraling."

Veda

24 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten allebei in de trein vanaf Den Haag naar Schiphol. Jij links van het gangpad en ik rechts. De conducteur kwam langs en was wat angstig voor mijn hulphond. Hij vertelde over een situatie die hij met een andere hond had. Jij reageerde dat dit een professional was, dus dat hij nooit iets zou doen. De trein ging verder naar Utrecht, de richting waar we allebei heen gingen. Ik wilde je graag aanspreken, maar ik durfde niet. Je keek me af en toe aan en ik had een grote glimlach op mijn gezicht (al kon je dat door het mondkapje niet zien). In Utrecht ging je eruit, terwijl ik nog verder moest. Je wenste me een fijne avond en ik dacht iets van teleurstelling te horen. Sorry dat ik je niet aangesproken heb. Ik had meteen spijt, maar wat nu als ik het verkeerd gezien had? Ik hoop dat als jij hetzelfde voelde als ik, je ook op zoek gaat en hier terecht komt. Zullen we samen een kopje koffie drinken?"

Groen jurkje

13 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Venlo naar station Maastricht. Op station s-Hertogenbosch verloren we elkaar uit het oog.
"Zondag 13 september 2020 om circa 19:30 uur stond je te wachten op spoor 2 in het schitterende Venlo. Jouw trein vertrok om 19:33 in de richting van Den Bosch en tevergeefs moest ik mijn trein halen naar het bourgondische Maastricht. Veel meer dan 1 oogopslag was ons niet gegund, maar nu 3 uur later ben ik vooralsnog nieuwsgierig naar die knappe vent! Was it meant to be? We gaan het meemaken!"

D

27 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zagen elkaar 27-01-2020 in de trein van 21:54 van Utrecht centraal richting Venlo. Jij (een leuke man) zat een rij verderop schuin tegenover mij. Ik droeg een groene jas met zwarte sjaal met daaronder een groene coltrui en was bezig op mijn laptop. We hadden enkele keren oogcontact, maar denk dat geen van beide op het moment elkaar aan durfde te spreken. Op Eindhoven CS moest ik uitstappen en bleef jij zitten. Eigenlijk toch spijt dat ik niet even een gesprekje met je ben aangegaan. Wie weet herken je jezelf en stuur je een berichtje :)"

Damon

13 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station s-Hertogenbosch verloren we elkaar uit het oog.
"Hallo blonde schoonheid. We stonden allebei te roken op perron 18. Jij lang blond haar, camelkleurige jas, zwarte btoek, zwarte rugzak. In de trein zat je tegenover mij..... we hadden veel oogcontact maar verder kwam het niet. Toen we allebei uitstapten in Den Bosch ben ik jou uit het oog verloren. Vind jij het ook leuk om elkaar te leren kennen?"

Anne

22 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Het was weer eens heerlijk druk in de trein van Amsterdam Bijlmer Arena naar Utrecht Centraal (17:03-17:26). Ik (blauwe tas, witte sjaal, koptelefoon) stond samen met een boel andere mensen al bij de deuren omdat het zo druk was. Jij (donkere jas, donker haar, mooie ogen) kwam een ongeveer 5 minuutjes voordat we in Utrecht aan zouden komen naar beneden om naar het toilet te gaan. Toen je weer naar buiten kwam, kwam je toevallig naast me staan. Toen moest de trein opeens ruim 5 minuten stilstaan (weet niet meer waarom). Ik deed mijn koptelefoon af om te luisteren of er al een omroepberichthe kwam. Jij knoopte een gesprekje aan en vertelde dat je al sinds Amsterdam Amstel steeds pech had met stoppend OV. Je vroeg of ik nu ook weekend had. Ik zei dat ik morgen nog wel moest werken, omdat ik ook als examentrainer in het onderwijs werk. Jij zei dat ik dan maar goed van mijn eendaagse weekend moest genieten. Op Utrecht Centraal wenste je me succes en rende toen weg. Volgens mij moest je een aansluiting halen. Toen baalde ik dat ik het lef niet had gehad je nummer te vragen, of in elk geval je naam. Heel misschien zie je dit wel. Je hebt me me goed laten voelen."

Coen

7 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Super leuke gast met prachtige blonde baard en denk geel tshirt zat samen met een vriendin (met de mama tattoo) in de stoelen naast me van een biertje te genieten. We keken elkaar regelmatig aan en volgens mij vond je dat net zo leuk als ik. Ik is die met de lange krullen, wit tshirt en grote zwarte koffer... Samen ook een keer een biertje doen ?"

Emile

4 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Venlo naar station Gouda. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Beste, leuke en vooral interessante lezer van Mmmm boek over Himmler. Ik denk dat we elkaar tegen kwamen in Eindhoven en door het slechte weer via Utrecht mochten reizen. Helaas spraken we elkaar maar kort. Je vroeg me naarmijn boek waar ik over vertelde en jij hield een klein betoog over Beaudet. Jammer dat we elkaar passpraken net voordat ik moest overstappen in gouda. Goed aangekomen in den Haag? Groet, Emile jongen die verdiept was in zijn boek"

Anoniem

12 april 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Venlo. Op station Deurne verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zag je op het station in Eindhoven! We hadden dezelfde trein om 18.49. Je keek mij aan en ik jou, ik lachte naar je :) je hield de deur voor mij open. Ik had een koffer mee en was aan het bellen. Ik had graag even met je gepraat... maar je stapte uit in Deurne wie o wie ben je???"

Alexandros

13 maart 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"You stepped in the train at Utrecht central You also missed the train from Venlo to Dusseldorf which was leaving at 12.58 so you took the next one at 14.05 Then to the train from Venlo to Dusseldorf you sat just opposite me and you were solving some economics exercises maybe at yout Macbook Last time i saw you was at the Dusseldorf station in the platform which trains were leaving to Munchen Your hair are blonde and you wore black trousers black jacket blue scarf and were carrying a black sack From this time i am thinking of you and i regret that i didnt ask your name or giving you my number I hope to find you this way If you see my message contact me i am the guy who was reading a book and was sitting next to the window"

R

25 januari 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Venlo.
"Vrijdagavond. Een hele dag college achter de rug en ik stap met een medestudent op Rotterdam Blaak in de trein naar Rotterdam CS. Verdomme, 5 minuten vertraging, nu haal ik mijn aansluiting op CS nooit meer.. nou dan maar eens fatsoenlijk avondeten halen bij de Italiaan op het station. Nog denkende wat ik wou bestellen liet ik jou half in gedachte voorgaan, maar wat gebeurde toen jij je omdraaide.. wow.. een gevoel wat ik in jaren niet meer heb gehad. Tijdens het wachten nog wederzijds wat blikken gewisseld maar ik kon de moed niet bij elkaar schrapen voor een gesprek. Leuke jongen met donker haar en werkzaam bij de NS, buiten dat je het de leukste vertraging ooit hebt gemaakt.. wat zeg je ervan om dat nogmaals te overtreffen en de volgende keer samen te eten? Liefs, de blonde dame met de rode jas"