Dien

20 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Op Amersfoort Centraal stonden wij allebei op de trein naar Den Haag te wachten. Jij hebt blond haar en droeg een blauw-wit gestreepte blouse en jeans. Ik had een blauw-wit gestippelde blouse en jeans aan en heb bruin haar. Af en toe hadden wij oogcontact op het perron, maar toen was opeens de trein er al en verloor ik jou uit het oog! Ik stapte uit op Utrecht Centraal, maar zag je helaas niet meer. Onbekende man, heb jij zin om een keertje een koffietje te drinken?"

Woman-in-black

16 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hengelo naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Een betoverende man stapte op woensdag 16 juni, iets voor vijf, tegelijk met mij de trein in op Hengelo centraal, richting Den Haag Centraal. Hij had een (blauw/grijze) rol-koffer en een Nike tas bij zich, bruin haar en prachtige donkere ogen🥰 We zaten in de stilte-coupé schuin tegenover elkaar, met het gangpad ertussen, direct bij de deur naast de uitgang. Er werd herhaaldelijk oog contact gemaakt... Ik wilde wel contact leggen, maar ik durfde uiteindelijk niet.. Zodadelijk heeft hij een vriendin of interpreteer ik het oogcontact verkeerd? Ik stapte uit op Utrecht Centraal, en later stapte hij daar ook uit. Toen ik omkeek, kon ik hem al niet meer terug vinden in de menigte. En sindsdien krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd..."

Werner

12 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten schuin tegenover elkaar in de intercity van Utrecht Centraal richting Venlo. Je zat op je laptop te werken tot s Hertogenbosch. We stapten allebei uit op Eindhoven Centraal. We zaten ondanks de mondkapjes plicht bijna de hele rit elkaar aan te kijken en elke keer als je me aankeek en naar me lachte kon ik niets anders dan klunzig terug te glimlachen. Ik was zo onderste boven van je dat ik hopeloos faalde om naar iets van informatie over je te vragen aan je, ondanks de gelegenheid die je me nog bood tot we elkaar gedag zeiden. Je hebt blond haar en je droeg een zwarte top met leuke franjes bij de schouders en een blauw denim rokje. Ik heb bruin haar in een hoge kuif, ik droeg een groen band shirt met de naam Green Day erop en daarbij donkerblauwe shorts en grijze All Stars. Ik hoop dat je dit leest en dat je me nog herinnert."

Danielle

23 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"Hey, je vroeg me of je het goed vond of je erbij kwam zitten (in het coupé gedeelte bij de deuren). We hadden vrij snel een gesprek over van alles en nog wat. Je vertelde dat je studeerde voor biologieleraar (derdejaars onderhand) en je was 25. We kwamen beide van Utrecht vandaan, waar we een paar drankjes hadden gedronken met de personen met wie we daar hadden afgesproken. Je kwam uit Rotterdam, waar je ook studeerde en je hebt 2 barretjes genoemd waar je nog weleens naartoe gaat in Rotterdam. Het enige waar ik aan dacht toen ik uitstapte op Gouda was hoe graag ik een drankje met je had willen doen in één van die barretjes. (Oké en dat ik je naam/nummer had moeten vragen!). Wie weet, kom je dit tegen en wil je dat drankje alsnog een keer met me doen. Ik had een donkerrode jas aan, bruin/rood haar, onderweg naar Zoetermeer. Hopelijk weet jij de rest nog. Je had in ieder geval indruk op me gemaakt :-)"

Milan

12 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Overvecht verloren we elkaar uit het oog.
"Je luisterde muziek door je zwarte JBL koptelefoon terwijl je hoofd rustig meebewoog op de beat van de nummers. Je zat in de tweezitter voor me en kon me recht aankijken. Soms keken we naar elkaar om vervolgens sukkelig weg te kijken. Je ogen lachten en de zon door de ruit van de trein stond goed op je gezicht. Je stapte uit bij Overvecht, waar je naar me zwaaide en ik terugzwaaide. Ik had uit moeten stappen."

Renée

9 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Dordrecht. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte net als ik in op Utrecht Centraal. Het was druk. Het moment dat ik mijn zwarte jas neerlegde op de stoel naast mij vroeg je of je mocht gaan zitten. Je was nonchalant gekleed met spijkerbroek, beige blouse en zwart mondkapje. Nadat je was gaan zitten deed ik mijn oortjes in. We luisterden beide naar onze muziek. Tot tijdens de reis een man verkondigde of er ook een kleine donatie gedaan kon worden voor het Leger des Heils. We maakten een grapje dat ze beter met een pinautomaat langs konden gaan want wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld bij zich. We keken elkaar lachend aan en ik was graag verder met je in gesprek gegaan, maar durfde het niet. In Amsterdam Zuid stapte je uit. Kijkend uit het raam zag ik dat je al lopende vanaf het perron de coupé inkeek. Spijt dat ik geen gesprek ben begonnen, misschien dat je dit ooit leest en het alsnog kan. Het is een kleine kans, maar een poging waard."

Alex

20 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amsterdam Amstel. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Meisje met de gitaar! Of misschien was eigenlijk het wel een ander instrument. Daar was ik niet op gefocust. Nee dat was jij. Een lange zwarte jas, met zwarte broek, korte zwarte schoenen en een licht gekleurde blouse. Daarboven mooi stijl blond haar en ondanks de mondkapjes vooral een heel vriendelijk gezicht. Beide waren we ingestapt in Utrecht in een tussenstuk. Ik zat op een los stoeltje en jij tegen de deur. Tussen ons in helaas een kinderwagen met een kind. We wisselden soms een korte verlegen blik. Helaas was de treinreis kort en stapten we in Amstel uit. Had ik maar aangedurfd je daar snel aan te spreken... Hele kleine kans, maar toch hopelijk lees je dit"

.

16 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Groningen. Op station Groningen verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in bij Amersfoort, je vroeg of ik met wat anderen in de vierzits wilde zitten. We ruilden om en bleven maar naar elkaar kijken. Op Zwolle stapte we over naar Groningen, waar je bij wat vriendinnen aankwam. Hier moesten we een andere kant op..."

B

7 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Amstel naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"ik was een ijsje op Utrecht centraal aan het eten, en jij bent een conducteur. We hadden lang oogcontact maar helaas kwam je niet naar me toe. Je bent denk ik van noord-afrikaanse afkomst. je hebt ook mijn ov gecontroleerd in de trein."

M

3 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Eerste keer dat ik dit doe, maar ik ben heel benieuwd naar de jongen die zaterdagavond instapte in Maastricht nadat hij 300km had gefietst vanuit Zwolle. Mag ik jouw volgen op strava? 😉"

Z

3 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Overvecht verloren we elkaar uit het oog.
"bijna elke dag reis ik van Utrecht Overvecht naar Amersfoort en andersom. ook vandaag weer, ik stapte de trein in op Amersfoort Centraal en ging schuin tegenover deze superknappe jongen zitten. Hij had een midden scheiding, zwart haar, ringen om, degene met de leeuwenkop viel me het meeste op, een gouden ringetje in zijn rechteroor en een zwarte jas aan. hij had een zwart mondkapje op en een spijkerbroek met emblemen erop, en witte Nike Air Force schoenen aan. Ik had me nog voorgenomen om naar je te knipogen, maar ik stapte bij Overvecht uit zonder het gedaan te hebben. Ik hoop heel erg dat je dit leest, want ik wil je graag leren kennen."

Willem

2 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Alkmaar. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij las The Intelligence Trap, ik begon over “een echte lezer”, jij nl.had van die plakdingen tussen wat bladzijden. Later nog raadde ik je Olaudah Equiano aan, die naam schreef je op in je telefoon. Gewoon praten zou al fijn zijn, over van alles."

Lotte

28 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Helmond naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten naast elkaar in de trein. Je hebt donkerbruin haar en had witte sportschoenen aan met hoge witte sokken. Je droeg galaxy buds en een zwarte trainingsbroek. We stapten samen uit op Utrecht, waarbij je een witte capuchon over je hoofd heen trok. Ik hield de deur voor je open en je glimlachte lief terug. Ik baal dat ik je nummer niet heb gevraagd. Dan maar zo, op hoop van zegen."

Ty

17 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Almere Centrum. Op station Utrecht Overvecht verloren we elkaar uit het oog.
"We raakte in gesprek over het stemmen op Utrecht Centraal. Je lieve zachte stem was geweldig. Toen kwam het gesprek verder op gang en ging het over mijn large sticker en de vaccinaties. Helaas stapte je toen uit bij Overvecht en kon ik mezelf wel voor me hoofd slaan dat ik niet vroeg of je contact wou houden. Dus hoop je bij deze te vinden."

Stan

15 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Bijlmer ArenA verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte in op Utrecht Centraal, en kwam met een vriendin // kamergenoot tegenover me zitten. Jullie hadden het over motorlessen en ik haakte in, want heb zelf ook bijna mijn examen. We hebben wat gepraat maar al snel moest je alweer uitstappen. Vervolgens dacht ik je nooit meer te zien, maar de dag erna kwam ik je weer tegen! Opnieuw gepraat over school, stage, festivals, vakantie, je was geinteresserd en stelde vragen. Maar uiteindelijk was ik te bang om je nummer te vragen... De 2 opvolgende dagen heb in de trein naar je gezocht, maar helaas niet gevonden. Je was dat mooie blonde meisje van 21 uit Friesland, op kamers in Utrecht. Nu zit ik hier zonder contact, maar met spijt. Ik hoop je morgen nog tegen te komen, aangezien dit de laatste week is van mijn stage in Leiden, dan zou je morgen zelfs nog een stuk Limburgse vlaai van me kunnen krijgen. Groetjes, Die jongen uit Noord Limburg met de zwarte beanie en de groene jas onderweg naar Leiden"