Bram

5 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag Centraal naar station Amersfoort Schothorst. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Het was warm, stil. Ik zat alleen op een stoel van een vierzits plek. Toen kwam ze uit het niets links tegenover mij zitten. Wauw. Simpelweg, wauw. Het maakt me eigenlijk niet eens uit hoe cliché het klinkt maar ik heb bijna geen woorden voor hoe schitterend ze was. Haar ogen, mijn hemel. Een soort hazel achtig bruin was het. Zo gevoelvol. Alsof ik in een droom zat of zo. Ik probeerde ze steeds stiekem te bekijken maar eigenlijk was dat verloren moeite. Ze had me allang door en eerlijk gezegd maakte me dat ook niet uit. Haar jas viel me ook op. Vintage. Hier complimenteerde ik haar op en zo begon het gesprek waarnaar we elkaar gedag zeiden op Utrecht centraal. Om eerlijk te zijn weet ik niet waarom ik dit nu zo zit te typen op deze vage website. Om eerlijk te zijn had ik gewoon haar nummer moeten vragen. Dom dom dom."

g

1 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Utrecht Centraal. Op station Amersfoort Schothorst verloren we elkaar uit het oog.
"Het was in de middag, Je kwam aanlopen, en we hadden oogcontact toen je tegenover me ging zitten. Je had een blauwe pen in je haar, die je vervolgens wisselde voor een roze, en je ging schrijven. Je had blauwe ogen en bruin haar, droeg een lange jas en een jurk. We hadden nog een paar keer oogcontact en het had me leuk geleken om je aan te spreken maar ik was te shy, we luisterden allebei muziek en je was twee haltes verder al weer uitgestapt. Geen idee of je dit ooit zal zien (wie weet) en of ik je nog een keer tegen kom, maar als dat niet het geval is, wilde ik via deze weg eventjes kwijt dat je mooi bent en dat ik hoop dat het goed met je gaat, en het me leuk lijkt als nog met je in contact te komen""

Veda

24 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten allebei in de trein vanaf Den Haag naar Schiphol. Jij links van het gangpad en ik rechts. De conducteur kwam langs en was wat angstig voor mijn hulphond. Hij vertelde over een situatie die hij met een andere hond had. Jij reageerde dat dit een professional was, dus dat hij nooit iets zou doen. De trein ging verder naar Utrecht, de richting waar we allebei heen gingen. Ik wilde je graag aanspreken, maar ik durfde niet. Je keek me af en toe aan en ik had een grote glimlach op mijn gezicht (al kon je dat door het mondkapje niet zien). In Utrecht ging je eruit, terwijl ik nog verder moest. Je wenste me een fijne avond en ik dacht iets van teleurstelling te horen. Sorry dat ik je niet aangesproken heb. Ik had meteen spijt, maar wat nu als ik het verkeerd gezien had? Ik hoop dat als jij hetzelfde voelde als ik, je ook op zoek gaat en hier terecht komt. Zullen we samen een kopje koffie drinken?"

Marieke

13 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Zaterdagavond 13/2 rond 19.30. Bij AH to go op Utrecht Centraal zochten we allebei iets lekkers in hetzelfde schap. Toen ik de winkel uitliep stond jij bij je vouwfiets. We keken elkaar aan en ondanks je mondkapje zag ik een brede glimlach. Ik lachte terug, zei gedag en liep wat vertwijfeld door. Ik draaide me nog een keer om en weer lachten we naar elkaar. Jammer genoeg ben ik niet naar je toegelopen. Volgens mij hadden we een momentje, vond jij dat ook?"

M

11 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Sittard. Op station Sittard verloren we elkaar uit het oog.
"We stonden allebei te wachten op station Utrecht Centraal. Jij had een weekendtas bij je en droeg een mondkapje met bloemetjes. Je had hele mooie lange blonde haren. Ik was een broodje aan het eten. Op een gegeven moment liep je langs mij om iets weg te gooien in de prullenbak, en volgens mij hadden we toen even oogcontact. De trein kwam aan en ik volgde je de trap omhoog. Toen ik zag waar je was gaan zitten, ben ik aan de andere kant van het gangpad gaan zitten in dezelfde stoelenrij. We hebben de hele rit niet met elkaar gepraat. Ik baal er heel erg van dat ik je niet heb aangesproken. Bij station Sittard moesten we er allebei uit, en toen ben ik je uit het oog verloren. Ik moet de hele tijd aan je denken en ik hoop heel erg dat ik je nog een keer kan zien, dat meisje met het bloemetjesmondkapje en de lange blonde haren. Ik ben de jongen met de zwarte jas en de gitaartas."

I

10 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Woerden verloren we elkaar uit het oog.
"Je zat een beetje onderuitgezakt naast je gitaartas, maar toen je plotseling opveerde, keken we elkaar aan. Even draaide ik mijn hoofd weg, maar we keken elkaar weer snel in de ogen. Ik stapte in op station Alphen aan den Rijn en stapte uit in Woerden. We hebben geen woord gesproken, maar misschien is het leuk om dat wel een keer te doen."

Thomas

6 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Gouda. Op station De Westereen verloren we elkaar uit het oog.
"We hadden oogcontact, toen de passagier achter jou aan het bellen was in de stilte coupé. Ik stapte uit in Gouda en we hadden opnieuw oogcontact en je lachte zo mooi. Graag ontmoet ik jou weer!"

Bjørn

4 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Veenendaal-De Klomp naar station Utrecht Centraal.
"Ik stapte in op Veenendaal de Klomp, jij zat al in de trein bij het raam. Je kwam van de richting Arnhem Nijmegen. Je had een rolkoffer bij je en zat lekker een filmpje of iets te kijken op je tablet. Toen we op Utrecht Centraal hield je de deur voor me open. We maakte een grapje dat het zo onaardig zou zijn als je de deur tegen mn hoofd had gesmeten. Je had een lieve lach. Ik wou nog vragen waar je naar op reis ging maar dat bedacht ik te laat. Stom heh. Hoop dat je het me toch nog kan vertellen."

Annemiek

2 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 23.35 stapten wij beide uit op station Amsterdam Zuid. Naast elkaar lopend, liepen we richting het einde van het perron. We keken elkaar aan, beide nog met mondkapje op. Jij, donker haar met krulletjes en een baardje, was kort aan de telefoon met een vriend. Toen toch echt het einde van het perron naderde keken we elkaar nogmaals aan met een brede lach, nu zonder die mondkapjes. Helaas scheiden toen verder onze wegen. Mocht het toeval zo zijn en jij dit lezen, lijkt het me leuk je nog een keertje te ontmoeten."

Rafaël

17 november 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Arnhem Centraal naar station Utrecht Centraal.
"19 jaar geleden kwam ik jou tegen in de trein vanaf Arnhem naar Utrecht je stapte op in ede samen met een vriendin van jou, we hadden nummer uitgewisseld je had me opgezocht in Rotterdam Blaak, en ik jou in Ede Wageningen ik ben nou 36 jij ergens begin 50 ik zou je echt graag weer willen ontmoeten."

Fleur

16 november 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Tiel. Op station Utrecht Lunetten verloren we elkaar uit het oog.
"De trein trein richting Den Bosch van 11.11 was erg vertraagd doordat het ontkoppelen van een ander treindeel niet lukte. Toen toch maar de trein richting Tiel genomen van 11.22. Ik zat in een 4-zits met een groene jas, een bos donker blonde/bruine krullen en een mondkapje met bloemetjes. Verder droeg ik een sportlegging en had ik een The North Face rugzak. Jij stond in de open ruimte bij de deur. Je had heel mooi bruin haar en hele mooie ogen, een rugzak van Eastpack om en nog een plastic tas in je handen. Je jas had je ooen. Ook al was het maar een kort stukje kn de trein, we hadden regelmatig oogcontact voor langere tijd wat ik toch wel heel leuk vond. Helaas stapte je bij Utrecht Lunetten alweer uit. Zou leuk zijn als je dit ziet en we in contact kunnen komen :)"

brecht

11 november 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Rotterdam Alexander verloren we elkaar uit het oog.
"meisje zat naast me bij een 4zits, we hadden veel oogcontact"

Jonge dame

9 november 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Alkmaar. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Druk op mijn telefoon was ik bezig met het uittypen van mijn deadline, ik zat al in de trein, donker blond / bruin haar met een geruite bruinige jas met een lichtblauwe trui eronder. Toen kwam je aanlopen, donker groene jas met donker krullend haar en een licht kleurig mondkapje en een lichte jeans, toen nog helemaal verzonken in mijn opdracht en de focus daarop. Je ging in de rij naast me zitten maar dan met het gezicht naar mij toe. Eenmaal in Utrecht aangekomen moesten we er allebei uit, ik keek je aan en dacht.. verdorie waarom zie ik nu pas hoe knap die is? Boos op mezelf dat ik niet eerder goed naar je gekeken had. Je stond op en liep richting de deur, ik was mijn jas nog aan het aandoen maar zag dat je bij de deur bleef wachten op hem open te houden voor me. Met een snellere pas ging ik naar de deur en zij op mn vriendelijkste manier mogelijk dankjewel, lachen deed ik maar geen idee of je het zag met mijn mondkapje. Eenmaal uit de trein liep ik je achterna, je nam de trap dus ik nam ook de trap, van te voren al een paar keer keek je naar achteren en ook op de trap keek je een paar keer achter je en hield je je snelheid in. Helaas net niet genoeg dat ik je kon inhalen met de mensen voor me en ook helaas dat we niet dezelfde bestemming hadden want jij ging bovenaan de trap richting de trams en ik richting spoor 20.. Ik twijfelde nog om nonchalant achter je aan te lopen, want ik voelde wel dat er iets was, maar ik moest ook mijn trein hebben en geen idee wat ik zou moeten doen als ik je gevolgd zou hebben? Achteraf super stom natuurlijk.. ik had je gewoon achterna moeten lopen.. Liefs"

Jongedame

3 november 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Utrecht Centraal. Op station Amersfoort Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten beiden in deze trein die bleef staan in Amersfoort door toestand op Utrecht Centraal. Hebben in trein en op perron meermalen met elkaar gesproken (en telefonisch met thuis waarbij jij mij jongedame noemde) wat het beste plan was. Voor jou naar Utrecht waar je afgesproken had met een vriend ivm verkiezingen en voor mij richting Leiden (ik was van mijn kamer omgeving Zwolle op weg naar ouders huis). Je had een rugzak Hogeschool Groningen bij je en droeg Nikes. De conducteur wees mij erop dat ik de trein naar Schiphol moest nemen waardoor ik zo snel weg moest dat ik niet kon vragen of je misschien nog eens contact wilde, daar baal ik nu heel erg van! Herken jij jezelf en wil je ook nog eens contact, reageer dan svp!"

San

13 oktober 2020
We hadden oogcontact in de trein naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Hi stranger.. Vandaag (13 oktober) rond 13:15h kwamen we elkaar tegen in de hal van station Utrecht centraal. We keken elkaar aan, maar ik had haast, draaide me een paar keer om en zag je nog steeds kijken.. Bij de bussen draaide ik me nog een keer om en zag je bovenaan de trap staan.. Man, wat wil ik je graag ontmoeten.. hoop daarom ook dat dit je zal bereiken en dat je contact met me opneemt.. :-) Groetjes, San.."