Henk

20 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik heb Kim ontmoet op de horecabeurs Gastvrij. Het gesprek ging in eerste instantie over een pot Zaanse mayonaise. Ze is 23 en studeert in Utrecht. Pas op metrohalte Zuidplein wist ik haar naam en zij die van mij (Henk). Ze heeft diepe indruk op mij gemaakt en heb nog een hand van haar gekregen. Zou graag een keer met haar willen stappen in Utrecht."

Richard

16 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Weert naar station Amsterdam Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Beiden zagen we elkaar op het perron in Weert. Wachten op de trein richting Amsterdam Centraal. Jij witte top met witte broek, blond haar in staart en ik blauwe spijkerbroek, wit shirt, donkergrijs spijkerjasje en witte sneakers. Kort donker haar en bruine ogen. In de trein zaten we in dezelfde coupé. Vanaf Eindhoven zat ik schuin tegenover je aan de andere kant van het middenpad en hadden we regelmatig oogcontact. We luisterden beiden naar muziek. In Den Bosch kwam jouw vriendin naast je zitten en je kreeg een cadeautje van haar. Misschien was je jarig? Ik zat toen met een andere mensen om mij heen, toch zochten onze ogen elkaar regelmatig. In Utrecht Centraal gingen we beiden uit de trein en liepen we achter elkaar naar roltrap. Daar stond ik achter je en jij ging daarna in stationshal met je vriendin naar Hoog Catherijne of centrum terwijl ik naar mijn volgende trein ging. Ik zou het leuk vinden je nogmaals te zien en ook te spreken! Wie weet via deze weg."

R.

16 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik weet niet meer waar je precies in bent gestapt (ik denk alsnog in Leiden). We kregen op een gegeven moment oogcontact.. jij stond een paar meter verderop bij de deuren en ik zat op een van de stoelen bij het raam. We keken elkaar regelmatig aan en glimlachte af en toe. Ik was op zoek naar een briefje in mijn tas om mijn nummer daar op te schrijven, maar shit ik kon niks vinden. We stapten allebei in Utrecht centraal uit en keken en glimlachte nog één keer naar elkaar toen ik de roltrap op liep. Ik had een lange beige jurk aan, bruin lang haar en jij had een wit shirt aan met je rugzak op + skateboard mee. Ik liep naar mijn fiets en hoopte dat je mij aan zou spreken, maar nee helaas.. ik durfde het zelf niet, maar nu baal ik. Wie o wie ben jij?"

Tjim

15 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Lange donkerharige waanzinnig knappe man met koptelefoon, tattoosleeves beide armen, zonnebril op je hoofd, je keek waarschijnlijk een serie op je telefoon. We hebben elkaar meerdere keren aangekeken en op het station bedankte je me zelfs dat je naar me had mogen kijken in de trein waarop ik ‘insgelijks’ zei. Ik heb de hele reis zitten denken hoe ik mijn telefoonnummer zou geven en baal zo ontzettend dat ik dat niet heb gedaan!"

Len

14 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten tegenover elkaar in een erg volle trein van om even over 9 ‘s ochtends. Ik zat op m’n laptop en jij deed af en toe je ogen dicht. Toen je een keer op je telefoon keek, liet je hem vallen. Ik raapte hem voor je op en gaf hem terug met een knipoog. Ik werkte nog wat door op m’n laptop en jij werd een keer gebeld. We keken elkaar nog een een paar keer aan. Op Rotterdam Centraal stapten we uit, jij voorop. Ik liep op het perron een collega tegen het lijf, waardoor ik je even uit het oog verloor. Maar toen zag ik je toch weer dicht bij lopen. Beneden in de hal keken we nog een keer naar elkaar om, je leek te twijfelen om naar me toe te komen, voordat ik met mijn collega via de achterkant van het station wegliep. Zullen we komende donderdag rond 9 uur weer bij elkaar zitten van Utrecht naar Rotterdam?"

Lena

9 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Tiel naar station Utrecht Centraal. Op station Geldermalsen verloren we elkaar uit het oog.
"Oproepje naar blonde Guy met krullen en longboard, wonend in Wageningen. Je ging s’avonds naar een diner in Zeeland en moest eerst nog de auto ophalen bij je ouders. Leuk gesprek in de trein, vergeten om je insta of je nummer te vragen. En ook zelfs eigenlijk je naam.. misschien kunnen we op deze manier het gesprek voortzetten. X"

Gedicht

6 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Leidsche Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Hi! Ik had een beetje chaotische dagen gehad, maar omdat jij heel vrolijk naar me glimlachte en een hele fijne uitstraling had, voelde ik me veel rustiger. Op de één of andere manier vond mijn brein dat het een gedicht moest schrijven over hoeveel lucht het gaf. Toen we elkaar nog heel even aankeken toen ik klaar stond om uit te stappen bij Leidsche Rijn besloot ik heel spontaan om het gedicht aan jou te geven. Niet de beste move want met twee minuten schrijftijd was het gedicht niet bepaald een meesterwerk, maar mocht dit nou niet de charme van de situatie hebben verpest, stuur me dan gerust een berichtje :)"

E

5 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Gouda. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"Kleine kans dit, maar ik waag het er gewoon op! Vandaag hadden we oogcontact in de trein (en daarvoor al op het station) en keurden we elkaars schoenen goed via blikken en gebaren, haha. Jij had de AM1 Sail Ironstone aan en ik de AM1 Patta Waves Monarch. Je bent lang, kaal en je hebt tatoeages. Ik had graag je nummer willen vragen, maar ik raakte je helaas kwijt in de drukte. Dan maar zo :)"

Dario

4 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amersfoort Centraal.
"Wie ik, dacht ik? maar het was te lang om toeval te zijn, Dus lachte ik vriendelijk terug. Jij stapte om 17:40 in op Utrecht Centraal, ik idem. Jij droeg zwart, ik droeg zwart. Jij korte haren, ik lange. Aangekomen op Amersfoort een tweede wisseling. Jij liep richting het stationsplein, Ik richting Piet Mondriaan. Laatst vernomen, Morgen weer een reis naar Utrecht, met de trein."

Richard

3 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Schiphol Airport. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In s Hertogenbosch stapte ik om 16.38 uur in de intercity naar Schiphol en ging tegenover je zitten. Jij in wit topje, lichte spijkerbroek, zonnebril op je hoofd en je had naast een gewone tas ook fototas bij je. Ik had zwart shirt, donkergrijs spijkerjasje, blauwe spijkerbroek en zwarte rugtas. We luisterden beiden naar muziek. Soms wat oogcontact, maar beiden wat verlegen. We gingen beiden op Utrecht Centraal uit de trein. Jij stond achter mij op de roltrap. Eenmaal in de stationshal aangekomen nog oogcontact, maar ik moest mijn andere trein halen. Ik zou je graag weer zien en dan ook spreken. Tot snel!"

Bjorn Blom

2 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Enschede. Op station Deventer verloren we elkaar uit het oog.
"Aan de dame die niet kon kiezen wat haar favo taart is (monchou-, appel-, worteltaart - allemaal lekker natuurlijk): wanneer gaan wij taart eten? Van Bjorn."

Anoniem

1 september 2023
We hadden oogcontact in de trein naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten naast elkaar in bus 38 naar Utrecht Centraal. Je had twee gouden ringen en een gouden armbandje om, mooie bevlekte handen en werkkleding aan. We hebben op de roltrap wat woorden gewisseld, in de hal zwaaide je twee keer naar me en je keek om totdat je weg was. Ik zou je graag nog eens zien :)"

A.

30 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Na een intensieve dag belandde ik om 17:18 in een drukke trein, waar ik halverwege het gangpad niet meer verder door kon lopen. Ik (donkerblond, lichtgroene regenjas, gele rugtas en een pasta van de Julias) draaide met met een verontschuldigende glimlach even om en kreeg de liefste lach terug van jou (lange blonde jongen met koptelefoon, beige overhemd en zwarte rugtas). We bleven staan en af en toe moesten we onhandig aan de kant manouvreren voor mensen die er langs wilden, waarbij we elkaars glimlach weer opzochten. En ook toen ik bij Gouda kon gaan zitten vingen we elkaars blik. Voor mij het moment dat ik me realiseerde dat ik je echt heel erg aantrekkelijk vond. Maar toen bij het volgende station precies het plekje naast mij aan de andere kant van het gangpad vij kwam, was je opeens wel heel erg dichtbij en werd ik zenuwachtig, met hartkloppingen en al. Ik vond het te ongemakkelijk om een gesprek te beginnen waar iedereen naar mee had kunnen luisteren en ik durfde je ook niet meer aan te kijken. Al mijn hoop was gevestigd op het uitstappen, maar jij stond eerder op dan ik verwachtte en ik was te langzaam om direct achter je aan te komen. Ik heb je nog duidelijk achterom zien kijken toen je de trein uitkwam, dus ik vermoed dat je met dezelfde worsteling zat. Wat baal ik dat ik me een dag later pas bedacht dat ik gewoon mijn nummer op een papiertje had kunnen schrijven voor je! Flirten is niet mijn sterkste kant, maar wie weet doet deze oproep wonderen. In de tussentijd hoop ik dat deze treinreis ook voor jou onderdeel is van je dagelijkse verkeer, zodat we elkaar toch zeker nog eens zouden moeten tegenkomen. Ik kijk naar je uit!"

Hinde

27 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Man met boek in volle trein! Ik vroeg of de plaats naast je vrij was, omdat ik gewoon heel beleefd ben en iets met boeken heb. Ik mocht vlak naast je zitten. Daar vonkten onze armen een beetje tegen elkaar, maar ik verkoos later toch de plek tegenover je. Zo kon ik je iets beter bestuderen. Je vermaakte je met Mensen op Mars van Joris van Casteren, hebt halflang haar, mooie rode sokken en een blik waar ik veel te verlegen van werd. Zo verlegen dat ik niet eens meer naar je durfde te lachen. We stapten uit in Rotterdam CS, waar ze trouwens prima koffie hebben. Samen keertje koffie drinken? Dan beloof ik dat ik naar je lach."

Rens Lindeboom

27 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Groningen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten samen in de trein naar Groningen. Jij stapte in op Gouda. We lachte even naar elkaar toen je instapte. We stonden allebei in het middenstuk. Ik had een rood, wit, blauwe jas aan. Ik wilde je aanspreken, maar het lukte niet. Toen ik bij Utrecht centraal uitstapte hielp ik een donkere oudere mevrouw uitstappen. Zij sprak jouw daarvoor ook nog even aan. Ik stapte uit samen met de oudere mevrouw. Ik liep de roltrap op het station in, ik keek nog even de trein in en toen keken we elkaar recht aan. Ik hoop dat je dit leest en we met elkaar in contact kunnen komen."