Erik

11 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Arnhem Centraal. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Zaterdagavond, 20:54-21:30, Utrecht naar Arnhem. Samen op bovenverdieping in stiltecoupe: mochten niet praten. Je deed wel mondmasker af om te glimlachen, durfde zelf niet, maar kon ook niet stoppen met lachen. Gaaf vest, blonde haren, schoudertas, zonder telefoon. Wilde je toch aanspreken, toen ik er al uit moest bij Arnhem, zwaaide naar elkaar. Uit de trein, keek ik nog naar je raam en wilde terug je nummer vragen, maar bleek het licht in de trein gedooft te zijn, en ontkoppelt te worden. Ik zag je naar de treindeur rennen, we zwaaiden nog 1x toen je donkere trein in de nacht wegreed. Snel gemeld bij NS meldpunt, en hoop ook snel bevrijd. Hoop nog van je te horen!"

Meneer

11 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij kwam in de trein van 16.28 van Utrecht CS naar Den Haag CS schuin tegenover me zitten. De trein was al vertrokken van Utrecht naar Den Haag en jij kwam later. Was bovenin een dubbeldekker, 4 zits. Ik zat bij het raam en jij schuin tegenover, bij het middenpad. Jij was een blonde dame, die eerst een broodje ging eten tot Gouda ongeveer en daarna scheen een dutje te doen tot Den Haag CS. Ik luisterde wat op mn oortjes en jij het laatste stuk ook. Had jij nog wat willen zeggen? Ben benieuwd... Groetjes van de meneer in het zwart/grijs en blauw."

Sjaak

9 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Tilburg. Op station Tilburg verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte in Utrecht in. In het zwart gekleed. Meermaals met die mooie grote ogen naar me gekeken. In Den Bosch hield je de deur open en in Tilburg stapte je uit. Weer met je mooie blik in je ogen keek je omhoog…."

Jeroen

5 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Nijmegen. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat schuin tegenover je en zodra ik gong zitten viel me op dat je een hele leuke stijl en uitstaling had. Een prachtige rode zomerjurk met witte opdruk en leuke hakschoenen met accessoires. Je had twee tassen naast je en tot mijn verbazing haalde je er een borduurwerk uit en ging plechtig aan de slag, je leek oprecht op een prinses! We maakten een aantal keer oogcontact en wisselden blikken uit, en toen ik een keer knipoogde glimlachte je lief alvorens weer aan terug te gaan aan je borduursel. Toen ik uitstapte wilde ik iets zeggen maar mijn stem stoke en je hoorde me volgens mij niet. Laten we een keer 19de eeuws daten!"

Bart

1 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Sittard. Op station Sittard verloren we elkaar uit het oog.
"Daar zaten we dan, in de trein van Utrecht naar Sittard. Beide zaten we in de voorste coupe op de beneden verdieping maar pas bij het uitstappen in Sittard zagen we elkaar. Je liep langs me richting de uitgang maar op het moment dat je langsliep keek je me aan en lachte je lief. Ik pakte mijn spullen en liep achter je aan. Daar lachte je weer je naar me. Je blik was zo betoverend dat ik helemaal niet gelet heb op wat je aan had. Het voelde alsof we een connectie hadden maar elkaar niet durfde aan te spreken.. Wat ik me nog herinner is dat je een ronde bril op had, en een zwarte lange jas. Ik was de jongen in de blauwe polo. We liepen richting perron en jij nam plaats op een bankje, ik liep jammergenoeg door, niet wetende wat ik moest doen. In de stationshal realiseerde ik me dat ik terug moest gaan om een gesprek met je aan te knopen. Maar helaas, je was al weg.. zo stom dat ik niet direct ben omgedraaid, ik had je zo graag willen spreken. Ik hoop dat je een beetje oplettend bent op de schermen in de trein en dat je dit bericht leest. Ik hoop je nog een keer te zien :)"

Florence

23 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Driebergen-Zeist naar station Schiphol Airport. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op dbz om 19:12 en jij zat al in de grote zit in een fel roze jasje :) Ik ging in een tweezit voor jou zitten in m’n zwarte jasje met wit shirtje. We hebben elkaar toen een paar keer aangekeken en je kwam mij heel bekend voor? Achteraf weet ik niet of dat ook zo was of dat je er gewoon heel aardig uit zag. Toen je uitstapte wilde ik je aanspreken maar durfde het niet, toen je op de trap nog terug keek de trein in had ik spijt. Ik de trein uit en nog kijken of ik je kon vinden maar je was al weg dus dacht probeer het hier! Niet geschoten altijd mis :)"

E

18 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik heb je twee keer aangekeken, maar was er de hele dag vrolijk van. Misschien jij ook wel… We zagen elkaar op Utrecht CS vlakbij de roltrap naar spoor 5/7, rond 13u. Na één blik kwam een langere tweede en een grote glimlach van mij. Jouw mond was verscholen onder je mondkapje. Je hebt peper-en-zout-haar en indringende bruine ogen. Ik heb donker haar (al begint er bij mij ook wat zout tussen het peper te verschijnen), had een roze bril op (ja echt) en mijn cello op mijn rug."

martijn

15 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"In Utrecht zaten we met een aantal mensen in een voorportaal van de trein, jij op een klapstoel. We bleven met zijn tweeen over, maar het bleef te stil. En bovendien werd ik uitgezwaaid bij het overstappen in Zwolle. Wie ben jij?"

Ben

13 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Leeuwarden. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Beetje klungelen met 4 fietsen. Leuk gesprekje over fietsen en fietsvakanties. Hopelijk had je een mooie rit van Zwolle naar Utrecht op zaterdag. Door het mondkapje zag ik je mooie ogen nog beter!"

Chris

15 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Donderdagavond stapte ik op de trein van Utrecht Centraal naar Den Haag Centraal. Ik zag een erg mooie dame, beetje naar de grond turend, ja jij haha, tegenover mij staan wachtend totdat de deuren openden om in te stappen. Ik liet je als eerste instappen zoals dat hoort. Daarna zei ik onbewust hardop my turn I guess, omdat ik niet wist voor volgende mensen wat te doen. Ik hoorde je, voor me uitlopend, lachen en we namen plaats in stoelen tegenover elkaar in het gangpad in de stilte coupé voorin de trein. Ik zag je zitten in je mooie grijs,witte gestreepte luchtige broek en mondkapje en naar me kijken. Jammer genoeg kon ik niet onder het mondkapje kijken haha. Ik keek terug, maar durfde niet iets zeggen, want stilteruimte in de trein. Later bij aankomst in Den Haag Centraal wilde ik je weer voor laten gaan bij het uitstappen. Dit keer zei je, ga jij maar. Tja ik had geen keus meer. Bij het uitstappen uit de trein hoorde ik je met je zachte fijne stem zeggen Fijne avond. Ik zei hetzelfde terug. Ik had niet voldoende moed om mij om te draaien en gesprekje aan te gaan. Had ik dat nou maar wel gedaan. Het was ook al wat later op de avond. Dus ik dacht bij mezelf Ze wil naar huis. Ik liep verder door, keek nog om, maar ik zag je niet meer zo snel terug. Jammer. Dank je voor je fijne woordjes en de blik in je ogen, niet te vergeten. Dank je voor de reis terug voor me net iets aangenamer te maken. Ik kan niet ophouden om er aan te blijven denken. Contact me als je wilt."

J.

12 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Nijmegen. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In de ochtend kwam ik je tegen (uur of half 10). Ik was gelijk onder de indruk van je prachtige haar. Af en toe hadden we oogcontact. Vlak voordat je uitstapte liet je bij het inpakken van je tas je pen vallen. Ik wilde hem voor je oprapen, maar je was er net iets eerder bij. Toen moest je blozen. Helaas was er geen tijd meer om mijn nummer te geven, want ik zou je graag nog eens zien!"

Nico

4 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij ging tegen over mij zitten samen met je vriendin En iemand nam nog een foto van de regen voor zijn moeder zij Die en in utrecht centraal was je je ov kwijt zij je. Je had blond krullend haar."

Linde

28 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rhenen. Op station Driebergen-Zeist verloren we elkaar uit het oog.
"Ik had je al zien staan op het perron. Daar viel je al op als lange, knappe, atletische jongen. Ik liep naar dezelfde deur om in te stappen en zat vervolgens schuin tegenover je in de trein. Jij met je leger rugzak en grote reistas. Gekleed in een groen shirtje met korte blauwe broek. De trein vertrok nog niet want de machinist ontbrak... jij maakte een grapje tegen de mensen om je heen en keek mij lachend aan. Tijdens de treinreis hadden we nog een aantal keer oogcontact. Jij stapte achter mij uit en onder aan de trap op station Driebergen Zeist liep je richting de bus. Beide keken we nog een keer achterom en nu baal ik dat ik het lef niet heb gehad je aan te spreken... ik had je graag willen spreken!"

Dien

20 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Op Amersfoort Centraal stonden wij allebei op de trein naar Den Haag te wachten. Jij hebt blond haar en droeg een blauw-wit gestreepte blouse en jeans. Ik had een blauw-wit gestippelde blouse en jeans aan en heb bruin haar. Af en toe hadden wij oogcontact op het perron, maar toen was opeens de trein er al en verloor ik jou uit het oog! Ik stapte uit op Utrecht Centraal, maar zag je helaas niet meer. Onbekende man, heb jij zin om een keertje een koffietje te drinken?"

Woman-in-black

16 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hengelo naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Een betoverende man stapte op woensdag 16 juni, iets voor vijf, tegelijk met mij de trein in op Hengelo centraal, richting Den Haag Centraal. Hij had een (blauw/grijze) rol-koffer en een Nike tas bij zich, bruin haar en prachtige donkere ogen🥰 We zaten in de stilte-coupé schuin tegenover elkaar, met het gangpad ertussen, direct bij de deur naast de uitgang. Er werd herhaaldelijk oog contact gemaakt... Ik wilde wel contact leggen, maar ik durfde uiteindelijk niet.. Zodadelijk heeft hij een vriendin of interpreteer ik het oogcontact verkeerd? Ik stapte uit op Utrecht Centraal, en later stapte hij daar ook uit. Toen ik omkeek, kon ik hem al niet meer terug vinden in de menigte. En sindsdien krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd..."