Chris

15 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Donderdagavond stapte ik op de trein van Utrecht Centraal naar Den Haag Centraal. Ik zag een erg mooie dame, beetje naar de grond turend, ja jij haha, tegenover mij staan wachtend totdat de deuren openden om in te stappen. Ik liet je als eerste instappen zoals dat hoort. Daarna zei ik onbewust hardop my turn I guess, omdat ik niet wist voor volgende mensen wat te doen. Ik hoorde je, voor me uitlopend, lachen en we namen plaats in stoelen tegenover elkaar in het gangpad in de stilte coupé voorin de trein. Ik zag je zitten in je mooie grijs,witte gestreepte luchtige broek en mondkapje en naar me kijken. Jammer genoeg kon ik niet onder het mondkapje kijken haha. Ik keek terug, maar durfde niet iets zeggen, want stilteruimte in de trein. Later bij aankomst in Den Haag Centraal wilde ik je weer voor laten gaan bij het uitstappen. Dit keer zei je, ga jij maar. Tja ik had geen keus meer. Bij het uitstappen uit de trein hoorde ik je met je zachte fijne stem zeggen Fijne avond. Ik zei hetzelfde terug. Ik had niet voldoende moed om mij om te draaien en gesprekje aan te gaan. Had ik dat nou maar wel gedaan. Het was ook al wat later op de avond. Dus ik dacht bij mezelf Ze wil naar huis. Ik liep verder door, keek nog om, maar ik zag je niet meer zo snel terug. Jammer. Dank je voor je fijne woordjes en de blik in je ogen, niet te vergeten. Dank je voor de reis terug voor me net iets aangenamer te maken. Ik kan niet ophouden om er aan te blijven denken. Contact me als je wilt."

J.

12 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Nijmegen. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In de ochtend kwam ik je tegen (uur of half 10). Ik was gelijk onder de indruk van je prachtige haar. Af en toe hadden we oogcontact. Vlak voordat je uitstapte liet je bij het inpakken van je tas je pen vallen. Ik wilde hem voor je oprapen, maar je was er net iets eerder bij. Toen moest je blozen. Helaas was er geen tijd meer om mijn nummer te geven, want ik zou je graag nog eens zien!"

H.

10 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Ede-Wageningen naar station Den Helder. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Vaak zie ik je, in de ochtend bij de trein van 8.12 naar Den Helder via Utrecht. Je bent klein, sierlijk, hebt lang zwart haar en vaak een hoedje op. Ik, spijkerbroek en blauw colbertjasje, voel me groot en onbeholpen als ik je zie. Je stapt uit in Utrecht, ik ook, maar daar scheiden onze wegen. Soms zien we elkaar op de weg terug naar Ede, soms ook bij het ophalen van onze fietsen. Ik weet niet hoe je aan te spreken, ik weet niet eens of je weet wie ik ben, maar ik zou je graag leren kennen..."

Nico

4 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij ging tegen over mij zitten samen met je vriendin En iemand nam nog een foto van de regen voor zijn moeder zij Die en in utrecht centraal was je je ov kwijt zij je. Je had blond krullend haar."

Linde

28 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rhenen. Op station Driebergen-Zeist verloren we elkaar uit het oog.
"Ik had je al zien staan op het perron. Daar viel je al op als lange, knappe, atletische jongen. Ik liep naar dezelfde deur om in te stappen en zat vervolgens schuin tegenover je in de trein. Jij met je leger rugzak en grote reistas. Gekleed in een groen shirtje met korte blauwe broek. De trein vertrok nog niet want de machinist ontbrak... jij maakte een grapje tegen de mensen om je heen en keek mij lachend aan. Tijdens de treinreis hadden we nog een aantal keer oogcontact. Jij stapte achter mij uit en onder aan de trap op station Driebergen Zeist liep je richting de bus. Beide keken we nog een keer achterom en nu baal ik dat ik het lef niet heb gehad je aan te spreken... ik had je graag willen spreken!"

Dien

20 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Op Amersfoort Centraal stonden wij allebei op de trein naar Den Haag te wachten. Jij hebt blond haar en droeg een blauw-wit gestreepte blouse en jeans. Ik had een blauw-wit gestippelde blouse en jeans aan en heb bruin haar. Af en toe hadden wij oogcontact op het perron, maar toen was opeens de trein er al en verloor ik jou uit het oog! Ik stapte uit op Utrecht Centraal, maar zag je helaas niet meer. Onbekende man, heb jij zin om een keertje een koffietje te drinken?"

Woman-in-black

16 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hengelo naar station Den Haag Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Een betoverende man stapte op woensdag 16 juni, iets voor vijf, tegelijk met mij de trein in op Hengelo centraal, richting Den Haag Centraal. Hij had een (blauw/grijze) rol-koffer en een Nike tas bij zich, bruin haar en prachtige donkere ogen🥰 We zaten in de stilte-coupé schuin tegenover elkaar, met het gangpad ertussen, direct bij de deur naast de uitgang. Er werd herhaaldelijk oog contact gemaakt... Ik wilde wel contact leggen, maar ik durfde uiteindelijk niet.. Zodadelijk heeft hij een vriendin of interpreteer ik het oogcontact verkeerd? Ik stapte uit op Utrecht Centraal, en later stapte hij daar ook uit. Toen ik omkeek, kon ik hem al niet meer terug vinden in de menigte. En sindsdien krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd..."

Werner

12 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten schuin tegenover elkaar in de intercity van Utrecht Centraal richting Venlo. Je zat op je laptop te werken tot s Hertogenbosch. We stapten allebei uit op Eindhoven Centraal. We zaten ondanks de mondkapjes plicht bijna de hele rit elkaar aan te kijken en elke keer als je me aankeek en naar me lachte kon ik niets anders dan klunzig terug te glimlachen. Ik was zo onderste boven van je dat ik hopeloos faalde om naar iets van informatie over je te vragen aan je, ondanks de gelegenheid die je me nog bood tot we elkaar gedag zeiden. Je hebt blond haar en je droeg een zwarte top met leuke franjes bij de schouders en een blauw denim rokje. Ik heb bruin haar in een hoge kuif, ik droeg een groen band shirt met de naam Green Day erop en daarbij donkerblauwe shorts en grijze All Stars. Ik hoop dat je dit leest en dat je me nog herinnert."

Danielle

23 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"Hey, je vroeg me of je het goed vond of je erbij kwam zitten (in het coupé gedeelte bij de deuren). We hadden vrij snel een gesprek over van alles en nog wat. Je vertelde dat je studeerde voor biologieleraar (derdejaars onderhand) en je was 25. We kwamen beide van Utrecht vandaan, waar we een paar drankjes hadden gedronken met de personen met wie we daar hadden afgesproken. Je kwam uit Rotterdam, waar je ook studeerde en je hebt 2 barretjes genoemd waar je nog weleens naartoe gaat in Rotterdam. Het enige waar ik aan dacht toen ik uitstapte op Gouda was hoe graag ik een drankje met je had willen doen in één van die barretjes. (Oké en dat ik je naam/nummer had moeten vragen!). Wie weet, kom je dit tegen en wil je dat drankje alsnog een keer met me doen. Ik had een donkerrode jas aan, bruin/rood haar, onderweg naar Zoetermeer. Hopelijk weet jij de rest nog. Je had in ieder geval indruk op me gemaakt :-)"

Milan

12 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Overvecht verloren we elkaar uit het oog.
"Je luisterde muziek door je zwarte JBL koptelefoon terwijl je hoofd rustig meebewoog op de beat van de nummers. Je zat in de tweezitter voor me en kon me recht aankijken. Soms keken we naar elkaar om vervolgens sukkelig weg te kijken. Je ogen lachten en de zon door de ruit van de trein stond goed op je gezicht. Je stapte uit bij Overvecht, waar je naar me zwaaide en ik terugzwaaide. Ik had uit moeten stappen."

Renée

9 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Dordrecht. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte net als ik in op Utrecht Centraal. Het was druk. Het moment dat ik mijn zwarte jas neerlegde op de stoel naast mij vroeg je of je mocht gaan zitten. Je was nonchalant gekleed met spijkerbroek, beige blouse en zwart mondkapje. Nadat je was gaan zitten deed ik mijn oortjes in. We luisterden beide naar onze muziek. Tot tijdens de reis een man verkondigde of er ook een kleine donatie gedaan kon worden voor het Leger des Heils. We maakten een grapje dat ze beter met een pinautomaat langs konden gaan want wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld bij zich. We keken elkaar lachend aan en ik was graag verder met je in gesprek gegaan, maar durfde het niet. In Amsterdam Zuid stapte je uit. Kijkend uit het raam zag ik dat je al lopende vanaf het perron de coupé inkeek. Spijt dat ik geen gesprek ben begonnen, misschien dat je dit ooit leest en het alsnog kan. Het is een kleine kans, maar een poging waard."

Alex

20 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amsterdam Amstel. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Meisje met de gitaar! Of misschien was eigenlijk het wel een ander instrument. Daar was ik niet op gefocust. Nee dat was jij. Een lange zwarte jas, met zwarte broek, korte zwarte schoenen en een licht gekleurde blouse. Daarboven mooi stijl blond haar en ondanks de mondkapjes vooral een heel vriendelijk gezicht. Beide waren we ingestapt in Utrecht in een tussenstuk. Ik zat op een los stoeltje en jij tegen de deur. Tussen ons in helaas een kinderwagen met een kind. We wisselden soms een korte verlegen blik. Helaas was de treinreis kort en stapten we in Amstel uit. Had ik maar aangedurfd je daar snel aan te spreken... Hele kleine kans, maar toch hopelijk lees je dit"

.

16 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Groningen. Op station Groningen verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in bij Amersfoort, je vroeg of ik met wat anderen in de vierzits wilde zitten. We ruilden om en bleven maar naar elkaar kijken. Op Zwolle stapte we over naar Groningen, waar je bij wat vriendinnen aankwam. Hier moesten we een andere kant op..."

B

7 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Amstel naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"ik was een ijsje op Utrecht centraal aan het eten, en jij bent een conducteur. We hadden lang oogcontact maar helaas kwam je niet naar me toe. Je bent denk ik van noord-afrikaanse afkomst. je hebt ook mijn ov gecontroleerd in de trein."

M

3 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Eerste keer dat ik dit doe, maar ik ben heel benieuwd naar de jongen die zaterdagavond instapte in Maastricht nadat hij 300km had gefietst vanuit Zwolle. Mag ik jouw volgen op strava? 😉"