Marieke

8 oktober 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Vrijdag 7 oktober om 23:42 stap jij vanaf Utrecht Centraal de trein binnen met 3 vrienden. Je valt me meteen op want je hebt geen mondkapje op. Je merkt pas later dat je die bent vergeten. Ik zat al in de trein en je gaat de rij stoelen naast me zitten, maar de andere richting op. Ik laat mn tasje op het gangpad vallen en jij raapt hem voor me op. Je zegt nog: “er zit toch niks breekbaars in?”. Waarop ik verlegen antwoord: “gelukkig niet”. Daarna vinden onze blikken elkaar nog een aantal keer en door je mondkapje zie ik pas wat voor mooie ogen je hebt! Ik hoor je over je nichtje/neefje praten met die vriend naast je en dat jullie weleens skypen. Ik meen te horen dat zij in Groningen wonen. De treinrit gaat voorbij en ik durf niet meer te kijken. We stappen beiden bij Station Zuid uit en je houdt nog een soort van de deur voor me open.. helaas heb ik niet meer achterom gekeken."

Yvonne

30 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Amsterdam Centraal. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Je vertelde mij dat het beter is om tegen de rijrichting in te zitten, zodat je bij een eventuele botsing minder kans op letsel had. Je stapte uit bij Schiphol en zou naar Moskou vliegen. Weet je dat nog? Ik heb kort krulhaar en droeg die dag een rood vest. Zien we elkaar misschien nog eens? Lijkt me lollig! Houdoe!"

Gert

3 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Almere Oostvaarders. Op station Almere Muziekwijk verloren we elkaar uit het oog.
"Jij dame werkzaam bij KLM als stewardess net terug van nacht vlucht vermoeid, je snapte de reisplanner niet helemaal in het advies wat hij je gaf richting huis. Ik stelde je gerust om in deze trein te blijven. We raakte in gesprek over van alles, ik bood je nog koffie aan om wakker te blijven tot Almere Muziekwijk. Helaas stapte je daar uit met je grote koffer waarvan juist nu de wieltjes kapot waren gegaan. Je bent gescheiden zei je en toen moest je er echt uit. Als jij dit leest weet je meteen wie ik ben, ik zou ons gesprek graag wil vervolgen en wie weet wat er van komt. Ik hoor graag van je"

Florence

23 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Driebergen-Zeist naar station Schiphol Airport. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op dbz om 19:12 en jij zat al in de grote zit in een fel roze jasje :) Ik ging in een tweezit voor jou zitten in m’n zwarte jasje met wit shirtje. We hebben elkaar toen een paar keer aangekeken en je kwam mij heel bekend voor? Achteraf weet ik niet of dat ook zo was of dat je er gewoon heel aardig uit zag. Toen je uitstapte wilde ik je aanspreken maar durfde het niet, toen je op de trap nog terug keek de trein in had ik spijt. Ik de trein uit en nog kijken of ik je kon vinden maar je was al weg dus dacht probeer het hier! Niet geschoten altijd mis :)"

Homayoun Amir

11 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"We stapten om 17:11 uur in de trein van Amersfoort naar Schiphol AirPort. We hadden leuke oogcontact. Wellicht rood en slang zegt meer."

Herman

28 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Amsterdam Centraal. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Jij met je zwart wit bedrukte jurk, een bos bruine krullen en een bos bloemen had net optijd de trein gehaald, je vriendin wuifde naar jou om gedag te zeggen maar je zag het niet totdat ik je wenkte van "Uhm, iemand wilt je gedag zeggen". Jij zag dit en we maakten meteen oogcontact, ik dacht okeee. Je hebt mij bedankt daarvoor en tijdens de rit hebben we nog regelmatig oogcontact gehad. Je stond op en kwam weer terug en we hadden weer oogcontact beiden met koptelefoon op. Schiphol Airport was mijn overstap, we maakten die oogcontact en ik wenste je nog een fijne rit....ik denk niet dat je het gehoord hebt. Ik was die man met de Oranje Hoodie, rode sneakers en zwarte rugtas en beiden helaas in ons eigen bubbel.... Wie weet kom ik je weer eens tegen in de trein van Rdam naar Adam CS"

Ber

21 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"We hadden oogcontact vanaf DH tot schiphol.."

Stan

15 maart 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Bijlmer ArenA verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte in op Utrecht Centraal, en kwam met een vriendin // kamergenoot tegenover me zitten. Jullie hadden het over motorlessen en ik haakte in, want heb zelf ook bijna mijn examen. We hebben wat gepraat maar al snel moest je alweer uitstappen. Vervolgens dacht ik je nooit meer te zien, maar de dag erna kwam ik je weer tegen! Opnieuw gepraat over school, stage, festivals, vakantie, je was geinteresserd en stelde vragen. Maar uiteindelijk was ik te bang om je nummer te vragen... De 2 opvolgende dagen heb in de trein naar je gezocht, maar helaas niet gevonden. Je was dat mooie blonde meisje van 21 uit Friesland, op kamers in Utrecht. Nu zit ik hier zonder contact, maar met spijt. Ik hoop je morgen nog tegen te komen, aangezien dit de laatste week is van mijn stage in Leiden, dan zou je morgen zelfs nog een stuk Limburgse vlaai van me kunnen krijgen. Groetjes, Die jongen uit Noord Limburg met de zwarte beanie en de groene jas onderweg naar Leiden"

Veda

24 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Venlo. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten allebei in de trein vanaf Den Haag naar Schiphol. Jij links van het gangpad en ik rechts. De conducteur kwam langs en was wat angstig voor mijn hulphond. Hij vertelde over een situatie die hij met een andere hond had. Jij reageerde dat dit een professional was, dus dat hij nooit iets zou doen. De trein ging verder naar Utrecht, de richting waar we allebei heen gingen. Ik wilde je graag aanspreken, maar ik durfde niet. Je keek me af en toe aan en ik had een grote glimlach op mijn gezicht (al kon je dat door het mondkapje niet zien). In Utrecht ging je eruit, terwijl ik nog verder moest. Je wenste me een fijne avond en ik dacht iets van teleurstelling te horen. Sorry dat ik je niet aangesproken heb. Ik had meteen spijt, maar wat nu als ik het verkeerd gezien had? Ik hoop dat als jij hetzelfde voelde als ik, je ook op zoek gaat en hier terecht komt. Zullen we samen een kopje koffie drinken?"

A

15 januari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Almelo naar station Schiphol Airport. Op station Deventer verloren we elkaar uit het oog.
"We stappen elke ochtend in dezelfde trein. Altijd een lachje alleen vandaag knipoogden we vaak naar elkaar. Je stapte uit en zwaaide weer naar me. Die donkere jongen met baard😉"

Anoniem

27 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Groningen.
"De trein van 17.04 naar Groningen Ik zoek de Vrouw met rond goud merk montuurtje van het merk lacoste licht bruine ogen, blond haar jij ging klussen bij jou vriendin je had de trein gemist. Ongeveer 1.75 /80 lang. wijntje hunkemuller bubbel, zeg dat iets? Jij hebt mijn hartje gestolen !"

Alexander

27 augustus 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Den Haag Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We stapten beiden in op schiphol. Ik in een blauwe trui en korte broek het is tenslotte Augustus. Jij met je gekleurde schoenen en je broccoli en wortel sokken vielen mij meteen op. Ook met je blauw gele hope mondkapje was je niet te missen. En toen zaten we ook nog eens naast elkaar in de trein nouja helaas zat het gangpad er nog tussen. Tijdens de reis hadden we veel oogcontact en lachten we allebei. Niet dat dat te zien was want we hadden een mondmasker op. Toen ik in Leiden uitstapte zwaaiden we nog. Ook toen buiten de trein hadden we nog oogcontact, je ging zelfs verzitten om me te zien. Je zwaaide nog en wat meer oogcontact. Ik heb er spijt van dat ik niet weer ingestapt ben en je aan gesproken heb. Hopelijk komen we zo alsnog in contact. XX de jongen in de blauwe trui"

D

11 augustus 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Ik had nooit gedacht dat ik ooit een bericht hier zou plaatsen, maar je zit nog in mijn hoofd en ik dacht 'waarom ook niet, wie weet lees je het wel'. Ik stapte gistermiddag in de trein van Schiphol naar Breda en kwam naast je te zitten, aan de andere kant van het pad. We hadden gelijk oogcontact. Jij met donkerblond/blond haar, had een donkerblauw mondkapje op, donkergroen shirt, lichtgrijze korte broek en witte Reebok schoenen aan. Ik met donkerblond lang haar, had een zwart shirt met witte letters, lichte spijkerbroek en witte Nike schoenen. En dat felblauwe koffertje bij me. Beide luisterden we naar muziek, zochten af en toe weer oogcontact en stapten allebei uit in Breda. Ik liep achter je door de poortjes, je draaide je om en gaf me een knipoog, jij ging naar rechts, ik naar links. En allebei bleven we omkijken terwijl we wegliepen. Ik wilde eigenlijk heel graag terug lopen en je nummer vragen, maar ik was te zenuwachtig. Maar wie weet lees je dit en zie ik je alsnog een volgende keer :). Lijkt me leuk!"

Tijs

20 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Schiphol Airport.
"Hi there lady with the light hair. Don't know why I'm doing this but it's worth a shot! In an over busy train we had eye contact and we laughed at each other a few times. I had to exit the train at Schiphol around 8.15 before I had a chance to talk to you. Too bad. But maybe you are reading this!"

Danielle

12 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Rotterdam Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, charmante lange man met bruin haar en de meest bijzondere blauwe grote ogen, ik zag je 1x in de ochtend van Rdam naar Schiphol. Ik klein 1.64, lang krullend haar met groene ogen die dag had ik een beige giletje aan met een lange wollen jas groen plus rode sjaal. 2de keer zag ik je toen wij bijna gingen stoppen op Rdam CS. Ik liep het gangpad door, plots zat je daar weer en keek mij in mijn ogen aan toen naast je stond waarop ik mijn glimlach van weerzien niet kon verbergen. Lijkt mij leuk om een afterwork drink te doen 👌"