R

21 mei 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum.
"De kans dat de betreffende persoon dit leest is natuurlijk nihil, maar toch het proberen waard! Weet niet of de datum klopt maar het was zoiezo een donderdag ergens in de afgelopen 2 maanden. Ik had een donkere jas & broek aan en een bordeauxrode muts op. Bij tramhalte Schiedam centrum zat je naast je vriendin. Ik zat eerst een beetje rond te lopen en te dagdromen tot ik je zag zitten. Je keek mij vrijwel direct aan en daarna nog een paar keer, ik had het idee dat je me allang gezien had. Daarna was het bijna zo’n cliché filmmoment? Toen ik tegenover je stond keken we elkaar aan, begonnen allebei te lachen, jij stond op en begon naar me te zwaaien. Net toen ik besloot om op je af te stappen kwam de tram en moest je weg. Ik keek je nog na maar je zat met je rug naar mij toe, je vriendin en ik keken elkaar nog lachend aan terwijl de tram wegreed. Damn, kans gemist... maar ik kon het niet zomaar vergeten, misschien lees je dit ooit en kunnen we alsnog ontmoeten."

Barbara

26 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Dear stranger, I saw you on Sunday evening (around 23:30) , waiting for the Sprinter to go to Den Haag. You caught my attention and as soon as you left the train, I regretted to have been too shy to speak to you... but at the same time, come one, why did you left at Schiedam !? Anyway, the chances are thin but I decided to try my luck! If you read this, what about a coffee half way? Let’s say Delft! The blond girl with the orange hat."

M

20 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag Centraal naar station Dordrecht. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zocht een plekje waar ik lekker mijn eten kon opeten (wat dat was, dat deed jij ;)) Tijdens de rit richting mijn eindbestemming Schiedam Centrum vonden we af en toe oogcontact en moesten we glimlachen. Wat een mooie ogen heb jij, was letterlijk sprakeloos. Jij viel af en toe in slaap, maar gelukkig werd je weer wakker en glimlachte je naar mij. Herken jij jezelf hierin en weet je wat ik at of welke soort sokken ik had. Stuur dan een berichtje, als je wil?"

Ricardo

12 oktober 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Onderweg naar een demonstratie in Den Haag zag ik jou in de trein zitten. Hoewel ik mijn best deed om niet te staren, kon ik jouw schoonheid en mooie krullen niet weerstaan en keek ik regelmatig jouw kant op. Af en toe betrapte je mij en maakten we oogcontact. Je reiste met een vriendin en uit jullie gesprek kreeg ik de indruk dat je naar dezelfde demonstratie ging. Ik hoopte erop om jou tegen te komen, maar helaas genoeg zag ik jou niet in de menigte. Wie ben jij??"

A

29 juli 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Dordrecht naar station Rijswijk. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Hi, leuke vrouw met donkere krullen, Je kwam naast me zitten in Barendrecht(?) en zei mij 'goedemorgen' met een lach. Ik moest steeds opzij kijken naar je prachtige krullen en op een gegeven moment reageerde je op wat je op mijn telefoon zag. Vervolgens een gesprek over hoogtevrees en reizen. Jammer dat je in Schiedam uitstapte. Ik zou graag in (mail)contact met je komen (als jij dat ook ziet zitten)."

Rik

13 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Iets voor vertrektijd van de IC richting Rotterdam van 12:42 liep ik de trap van het perron op op schiedam centraal. Daar kruisten onze blikken elkaar, waarna je verlegen de andere kant op keek. We stonden bij elkaar in een middenstuk, ik hielp een dame voor me haar kinderwagen naar binnen te tillen en struikelde vervolgens ongemakkelijk naar de deur om daar tegen aan te leunen. Jij zat op het stoeltje naast de trappen en keek regelmatig mijn kant op had ik het idee, om weer verlegen terug te kijken toen je doorhad dat ik terugkeek. Je zag er netjes uit en had een soort uniform aan. Als ik zou moeten gokken zou ik zeggen dat je als stewardess werkt? Op rotterdam stapten we uit, waarna ik achter je stond op de roltrappen. Op het perron waar de trein richting amsterdam vertrekt verloor ik je uit het oog. Ik keek je nog even na toen je de roltrap opliep. Je lijkt me een aardige meid, en je zag er leuk uit! Als je dit leest zou ik graag nog eens van je horen :) Groetjes, De jongen met het lange haar, de zwarte broek en het zwarte vest"

Nadine

19 april 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag HS naar station Dordrecht. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Hi leuke gast in het streepjes shirt met rode jas, Je wilt gister met twee andere vrienden bij mij in het viertje komen zitten, maar Mn ontzettende tas stond in de weg. Ik vroeg je om de tas achter de stoelen te zetten zodat je kon zitten, thanks daarvoor. Vervolgens was ik weer afgeleid door een ontzettend foute Netflix film die ik aan het kijken was, maar ik hoorde je ondertussen met je friends over voetbal praten. Toen ineens stonden jullie op bij Schiedam en stapte jullie uit. Ik was een beetje flabbergasted, want ik had me net voor genomen dat als ik daarna hij Rotterdam zou uitstappen om contact te zoeken. Je draaide je nog om en lachte en ik dacht shit, dat was zonde. Dacht jij hetzelfde?"

De jongen met

8 april 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Dordrecht. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Het was de eerste dag van werkzaamheden bij Leiden, de trein van Leiden naar Den Haag Centraal was druk je kwam in de trein staan met je koffer want je kwam van je vriendin. je had de vrijdag voor het weekend ook al problemen en moest met de bus want de trein ging niet naar Leiden, we begonnen wat te praten en je attitude sprak me wel aan...ik vond het wel cute maar de tijd ging zo snel dat ik naast al de dingen die je me vertelde waar je heen ging, waar je vandaan kwam, waar je van houd ik stom genoeg was om je naam te vragen, je had een groene crop top aan want het was eens lekker weer, je net nieuwe broek waar je je handen aan afvoog na het eten van je 'schattige' balletje die je van dunkin donuts had gehaald en je had hoge vans aan..ik heb spijt dat ik het niet gevraagt heb want je was best wel cute"

D

5 december 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum naar station Schiphol Airport. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Je zat vandaag naast me in de vroege trein rond 7.10 onderweg naar Schiphol (waar ik moest uitstappen maar jij moest verder). Je droeg een bruine jas en had iets te drinken bij je/koffie(?). Ik had een grijze jas en zwarte over the knee boots aan. Je glimlach en gedag zijn me bijgebleven en made my day (zo vroeg in de ochtend)! :) ik kon het dus niet laten om hier een bericht achter te laten mocht je dit ooit nog zien ;)!"

Ted

17 september 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hengelo naar station Schiedam Centrum. Op station Apeldoorn verloren we elkaar uit het oog.
"Je viel me direct op toen je in de coupé kwam zitten, zwart haar en rood adidas T-shirt. Regelmatig keek ik naar je terwijl ik dacht dat je me niet in de gaten had. Tot het moment, BANG, dat we elkaar recht in de ogen keken en dat een paar seconden lang. Vrij snel daarna moest je eruit bij station Apeldoorn. Waarbij je nog even naast me stond in de rij wachtenden voor uitstappen. Deze snorremans krijgt de hele week al ontzettend veel energie van je als ik je weer terugzie in mijn gedachten. Wil je even laten weten dat je veel indruk op me gemaakt hebt! Hopelijk bereikt deze tekst je op de een of andere manier. Dag leukerd!"

Danny

30 juni 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum naar station Rijswijk. Op station Rijswijk verloren we elkaar uit het oog.
"Ik kwam net van een huisfeest af en zat in de trein, het moest er nogal raar hebben uitgezien want ik had een tent bij me om 00.00 uur. Ik zat een boek te lezen en zag een dame zitten. Ik keek haar aan en ze keek terug, in de meeste gevallen wordt dit altijd ongemakkelijk. Deze keer niet, je keek terug en lachte. Nadat we in Rijswijk uitstapte raakte we aan de praat en fietste we een stukje samen. Je studeerde in Amsterdam (UvA) en zat bij het koor vertelde je. Ik heb helaas nooit je nummer gevraagd dus daarom deze bizarre actie ("nooit geschoten altijd mis" zeggen ze toch?)"

Anoniem

21 juni 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Nieuwland naar station Rotterdam Centraal. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Ik wil dat ze zoiets hebben voor de metro maar dat hebben ze niet. Dus ik wil heel graag hier doen als ik bij Pernis de metro instap staat daar een jongen die lach naar me. Hij kijkt naar me hele tijd ik ook naar hem en het probleem is ik durf hem geen verkering te vragen omdat ik bang was dat hij al iemand had. Of dat hij homo is of helemaal geen verkering wil. En hij is de enige die mij zo lachend aankijkt dus ik wil echt weten wie het is en ik hoop gewoon dat hij hier kijkt blond haar zwart rode rugtas zwarte jas spijkerbroek blauw witte Nike schoenen en witte oordopjes Ik hoop dat iemand me kan helpen. En dat berichtje van waar die in een uitstapt dat klopt niet alleen Schiedam Centrum klopt wel."

Anoniem

3 mei 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Dordrecht. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Jij kwam naast mij zitten, toen ik een boek aan het lezen was. Jij begon een gesprekje te voeren. Je begon met: Ga je naar school? Ik zei nee. Je zei dat je in de ochtend aan het klussen was in je nieuwe huis. Verder woon je in Den Haag en ging je naar Rotterdam om te chillen met vrienden. Je vroeg op het einde mijn nummer, maar ik was te verlegen om het te geven. Ik was overrompeld door die vraag. Ik ben ook erg verlegen en zei nee. Achteraf gezien heb ik hier heel erg spijt van. Ik wil je dolgraag leren kennen en blijf maar aan je denken. Geef je mij nog een kans? Ik had een zwarte jas aan. Ik heb zwart haar en donkerbruine ogen. Verder hebben wij dezelfde afkomst."

Beau

7 november 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Schiedam Centrum.
"Bij Leiden centraal stapte ik omstreeks 13:30 uur in de intercity richting Dordrecht. We lachten wat ongemakkelijk naar elkaar toen ik tegenover je kwam zitten. ik had muziekoortjes in en jij las een boek. Omdat ik je niet wilde storen met het geluid deed ik de muziek uit. Jij droeg een witte wollen jas, een neusring, fishnets en een zwart baret-achtig hoofddeksel. Zelf droeg ik een zwarte leren jas met een zwart t-shirt. Jij legde je boek weg en deed ter hoogde van Den Haag HS even je ogen dicht. Toen je in de buurt van Schiedam wakker werd was er weer even contact. Ik wilde meer over je te weten komen. Een gesprek. Maar ik sloeg dicht en moest in Schiedam Centrum overstappen. Ik hoopte dat jij er ook uit moest, zodat de drempel om een gesprek te voeren minder hoog zou zijn, maar helaas. Jij bleef zitten en ik voelde dat ik de trein had gemist. De trein waar jij in bleef zitten."

Sharon

1 november 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiedam Centrum naar station Den Haag Centraal. Op station Rijswijk verloren we elkaar uit het oog.
"Het is misschien ver gezocht, maar misschien toch ook de moeite waard? Je stond vanochtend netzoals ik op perron 5 op Schiedam Centrum te wachten op de Sprinter naar Den Haag Centraal. Een leuke blonde jongen met geweldig mooie groene ogen! Je stond er overigens gister ook, dezelfde tijd, toen keken we elkaar ook even aan. Gister stapte ik in om naast een vriendin te gaan zitten, maar vandaag bleef ik naast je staan tot ik in Rijswijk uit moest stappen. Je maakte in ieder geval mijn tentamen week een beetje ''bearable''."