Sas

4 december 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Rotterdam Centraal. Op station Lansingerland-Zoetermeer verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten schuin tegenover elkaar in de intercity van Groningen naar Rotterdam met luidruchtige studentes. Zo af en toe hadden we oogcontact We zijn allebei in Gouda uitgestapt en daar overgestapt op de sprinter naar Den Haag. Ik stapte uit bij Lansingerland-Zoetermeer om 17:00. Jij helaas niet. Je had mooie bruine ogen, donker haar, een mooie lach en droeg een baseballpet(Adidas?) , zwarte broek en lange zwarte jas met (volgens mij) Get Freaky op een mouw. Ik durfde je niet aan te spreken. Helaas. Ik hoop dat dit bericht je bereikt en we alsnog contact krijgen. Zo niet dan heb ik pech en mijn les geleerd. Ik was degene net de laptoptas, rugzak en korte cremekleurige teddyjas."

Sara

21 november 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal. Op station Amersfoort Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Vanmiddag zaten we schuin tegenover elkaar in de trein. We hadden een paar keer oogcontact en je lachte naar me. Die lach is me nog de hele dag bijgebleven. Jij stapte bij Amersfoort al uit terwijl ik nog verder moest en ik durfde je niet aan te spreken in de stilte coupe. Je had een spijkerjas aan met handen op de borstzak en mooie krullen. Ik had een leren jas aan en een vlecht in. Ik hoop je hier te vinden!"

Faus

21 november 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Rotterdam Centraal. Op station Den Haag Laan van NOI verloren we elkaar uit het oog.
"In de intercity naar Dordrecht. Ik stapte uit op Den Haag Laan van NOI We keken elkaar heel kort aan en ik dacht er niks van. Tot ik langs je liep en je goed in je ogen keek, klikte het. Je zat boven in een eenzitter bij de klapdeur. blond, blauwe ogen. Je gaf me een kleine glimlach. Ik: zwart haar, nette zwarte jas, donkerblauwe sjaal en een bruine leren Door de drukte had ik niet de gelegenheid je aan te spreken. Dit was rond 08:40u."

Roy

5 november 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Eindhoven Centraal.
"We troffen elkaar op het perron, rond 12u40. We raakten aan de praat nadat ik contact maakte met jouw lieve hond. Ik zou jou graag beter willen leren kennen."

Daan

29 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Amstel naar station Rotterdam Centraal.
"Hé leuke blond meisje met een mooie bril! Je keek en lachte lief naar mij terwijl ik met een vriend op het perron aan het praten was. Je had direct mijn aandacht maar ik kon helaas niet direct een praatje met je maken. Je stapte in de sprinter van twee voor twaalf van Amstel naar Rotterdam. Terwijl die wegreedt, hadden we nog een leuk en spontaan oogcontact. Ik hoop dat je goed bent thuisgekomen! Hopelijk hebben we de volgende keer dat we elkaar zien wel tijd genoeg op elkaar gedag te zeggen :)"

D

28 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein naar station Schiedam Centrum. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zag je zitten in de metro naar Schiedam centrum. We keken elkaar een paar keer aan maar ik was helaas aan t bellen. Je stapte volgens mij uit bij Vlaardingen. Je hebt bruin haar en je had iets wits aan. Zou je graag eens willen spreken :)"

anonieme man

17 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Rotterdam Centraal. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"ik: man, 60 met bril. jij: man, misschien hindoestaans? Indiaas? de trein stopte in Zwolle. Jij stond in de rij om eruit te stappen. Langdurig oogcontact. Toen je langsliep gaven we elkaar een hand. Woon je ook in Groningen?"

Annefleur

17 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Breda. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Het was 10:22 op spoor 3 van Rotterdam Centraal. Jij stapte uit, ik moest de trein in. Over het perron keek je mij (voor mijn gevoel) net wat langer aan dan normaal gesproken. Ik durfde niet te lang terug te kijken, maar kreeg het helemaal warm van binnen. Een paar tellen later kon ik het niet laten om nog even om te kijken. Jij keek op dat moment ook net over je schouder. Een gemiste kans dacht ik toen ik in de trein zat. Ik had wel willen weten wie er onder die muts met blonde krulletjes schuilde."

R

15 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Rotterdam Centraal.
"Trein van Amsterdam Centraal naar Rotterdam zaterdagochtend 04:46leuk meisje met aziatisch uiterlijk en iets van roze? Oogschaduw. Ik blond (Eminem kapsel lol) met 2 kleine gezicht tattoo’s. Paar keer kort oogcontact maar ik zag iets aan je en kreeg zelf ook een leuk gevoel. Op een gegeven moment zat je je dood te lachen en ik ook om een man die naast mij raar zat te doen en te zingen hahaha. Ik ging eruit bij Leiden toen ik uitstapte lag jij helaas te slapen. Heb dit nooit gehad maar moest echt je snap of iets vragen.."

Monie

10 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Den Haag Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik liep de trein in (vanaf Breda spoor 3 om 17:23 +3 min de Intercity naar Den Haag via o.a Rotterdam Centraal) jij zat er al en we keken elkaar aan en glimlachten. Ik kwam naast je zitten met een gangpad tussen ons. Naast mij zat een andere student. Je had een zwarte koptelefoon op en genoot van het zonnetje met je hoofd richting mij (was echt cute hoe je ervan genoot). We stapten allebei uit bij Rotterdam Centraal en jij liep even achter mij. Ik keek even op de borden om te kijken welke trein ik daarna moest nemen. Jij liep toen voor en nam een rechter roltrap, ik nam toen de linker roltrap en stond even weer naast je bij de roltrappen. Ik liep verder en toen was ik je kwijt TT."

Lenneke

10 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In Zwolle reed de trein voor onze neus weg en moesten we een halfuur wachten op de trein naar Utrecht. Geluk bij een ongeluk: we hebben anderhalf uur over van alles gekletst, vooral over films, en het was fantastisch! Top Gun Maverick-fan, als je dit leest, ik denk dat we nog eens moeten kletsen. (PS ik hoop dat de rare David Bowie film leuk was)."

Steven

27 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal.
"Jij met prachtig donker haar, eerst met een zilveren klem, daarna los zat je tegenover mij. Zwarte halfhoge schoenen, beige jurk met daaronder een spijkerbroek. Ik dacht dat je bij de man hoorde welke naast mij zat maar hij stapte al snel uit. We hebben de hele reis oogcontact gehad tot en met rode wangen aan toe. Op het laatst begon je driftig te schrijven in je kladboekje en ik hoopte dat je je gegevens opschreef maar ik moest helaas de trein uit. Nu ik thuis ben denk ik, wat een gemiste kans om iemand interessants te leren kennen. Ik had een donkere broek, lange donkere jas, wit overhemd een 1-daags baardje en een aktetas. Mocht je jezelf herkennen, laat je graag horen."

Sabine

19 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Op Utrecht centraal stapte ik in en zat ik naast je, je glimlachte lief naar me en we deden beiden ons eigen ding. Ik was te verlegen om iets tegen je te zeggen maar greep mijn kans toen je moest niezen. We bleven maar naar elkaar glimlachen totdat je moest uitstappen bij Zwolle. Je vergat je tas en rende nog snel terug de coupe in. Je zei nog gedag tegen mij en liep de trein uit. Op het perron deed je jouw jas aan en we hadden de hele tijd oog contact, ik overwoog om ook de trein uit te stappen en jouw naam te vragen maar dat had ik uiteindelijk niet gedaan waar ik spijt van heb. Ik hoop je zo te vinden, met je beige trui en blonde haar."

megan

19 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Amsterdam Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Op het perron zagen we elkaar al staan en kwam er een lieve glimlach van je af. Ik stapte dezelfde coupe in en ging tactisch schuin tegenover je zitten. Je las eerst een boek. Ik merkte dat we stiekem wel naar elkaar aan het kijken waren en we beide moesten glimlachen. Ik appte enthousiast met een vriendin waardoor ik niet kon ontkomen aan een glimlach, die jij vervolgens weer beantwoordde. Ik moest een beetje blozen en was heel erg aan het twijfelen of ik wat tegen je moest zeggen. Helaas ging je er bij station Leiden Centraal er weer uit en gaven we elkaar de laatste, gemeende glimlach. Ik hoop dat ik je weer een keer tegenkom. Liefs het meisje met de zebrabroek, groene hoodie en een veels te grote jas :)"

D

18 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Rotterdam Centraal. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"Volgens mij stapte jij in Amersfoort, maar mogelijk pas in Utrecht, in (de tijd daarna stond een beetje stil, weet ik niet hoe veel stations het duurde). Ik stapte in Gouda uit, terwijl jij verder richting Rotterdam bleef rijden. Het was zondagavond rond 20 uur. Jij was een prachtige en stijlvol in zwart geklede blonde dame met een trolley-koffer en een lange witte ketting die ook heel stijlvol langs je arm liep (van je schoudertas, neem ik aan). Ik probeerde te raden, of jij aan het wegvliegen was, of juist net was ingevlogen. Jij zag er ook een beetje te stijlvol voor de prijsvechter Rotterdam Airport uit. Ons oogcontact was prettig, en ik zag je een paar keer subtiel glimlachen, maar vanwege de fysieke afstand tussen ons in de overvolle trein was geen gesprek aan te knopen. Toch deed ik dat heel even bij het uitstappen, toen ik je vroeg of jij een damesjas niet op de vloer had laten vallen. Ik wenste je verder hoe dan ook succes met die jas. Ik was ook helemaal in zwart en donkergrijs gekleed (broek en overhemd) en had daarnaast een zwarte rugzak mee. Jij kon eventueel ook zwarte draden naar mijn oren zien lopen, als jij met details bezig was :) Ik ben overigens best knap, maar was sinds een aantal dagen niet geschoren : mogelijk was dat deels de reden voor je glimlachen op het ene of andere vlak? :) Ik besef dat dit bericht weinig kans heeft om jou te bereiken, maar pourquoi pas. Ik denk niet dat we met al het oogcontact nog klaar waren... Groet, leuke onbekende."