Joshua

21 oktober 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Delft naar station Roosendaal. Op station Delft Campus verloren we elkaar uit het oog.
"Op Station Delft sprong ik de sprinter van 20.39 uur naar Roosendaal binnen, nog onzeker over mijn halte. Schuin tegenover me zat jij: rood haar en elegant gekleed met een lichtbruine lange jas. Ikzelf had een wit overhemd en een colbert, pantalon en een stropdas in het zwart, met een donkerblauwe jas met een bruine schoudertas erbij. Oogcontact, een gedeelde glimlach. Mijn laptop ging open - een schijnbeweging om mijn verwondering over jou te verbergen. Maar daarop stond ook mijn bestemming: Delft Campus. De trein was er al. Shit, nu al? Ik ging naar de deur en keek nog een keer naar je. We lachten opnieuw. Ik stapte uit, checkte op het perron even mijn route en wierp een laatste blik door het raam. Ik knipoogde en jij glimlachte, maar ik zag ook teleurstelling. Die teleurstelling voelde ik zelf nadat de trein wegreed. Kluns die ik ben! Ik had mijn halte expres moeten missen en je om hulp moeten vragen. Dank je voor die mooie glimlach. Hopelijk delen we nog eens een trein."

Jay

16 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Roosendaal naar station Amsterdam Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Toen de deuren op Leiden Centraal (22.59, trein was vertraagd) opengingen ving je direct mijn blik, je intense ogen keken me recht aan en ik was even helemaal verloren. Ik wist even niet wat ik moest doen, ik had haast. We maakten nog een keer kort maar intents oogcontact toen ik verder was gelopen. later stopte ik nog even om te kijken of je er nog stond, maar de trein, en jij, moesten verder naar Ams Centraal. Je zag er mooi uit, brunette, slank met (vgm) een klein zwart tasje… die mega mooie ogen blijven me bij. Ik had een wit/zwart gestipt Adidas shirtje/polo aan met blauwe jeans, kort gekruld haar. Ik hoop je nog eens te zien"

Opa

15 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Heemstede-Aerdenhout naar station Roosendaal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Hoi, ik zat nog niet in de trein of je dochter begon over van alles en nog wat te praten: kurlevaar, aagje, meegebracht eten etc. Zo hadden we erg leuk contact. Jullie waren op weg naar Roosendaal om te worden opgehaald voor een paar daagjes verblijf in Wemeldinge. Helaas moest ik er in Leiden uit. Ik zou jullie graag nog eens willen zien."

Eddy

2 juni 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Vlissingen. Op station Roosendaal verloren we elkaar uit het oog.
"Nou zat ik in de trein (19.21 vertrok deze) richting vlissingen. Ik zat een serie aan het kijken op mijn foon ik was je eigenlijk al aan het checken vanuit mijn ooghoeken. We kregen steeds meer oogcontact en voor mij werd duidelijk dat we elkaar zagen zitten. Jij zwarte strakke broek donkere zwarte jas, je was met een vriendin van jou in de trein. Ik had een zwart/wit geblokte blouse aan en een donker blauwe spijkerbroek. Ik had een rugzak en een stoffe tas bij me. Toen ik er bijna uit moest ging ik snel opzoek naar een pen in mijn tas. Maar had er geen bij en het punt kwam dat ik er uit moest en mezelf wel door mijn kop kon schieten waarom ik je niet gewoon gevraagd had. Je zonnebril bleef steken in je haar en je vriendin hielp je met los maken. Ik hoop zo dat je dit leest!! Ik wil meer van je weten!!"

MJ

19 februari 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zutphen naar station Roosendaal. Op station s-Hertogenbosch verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op Zutphen en ik zag je toen al :) we zaten ook in dezelfde snelbus tussen Arnhem en nijmegen, zelfde coupe later ook, bij Den Bosch sprak je me aan maar ik was uiteraard een mietje"

Jenna

2 februari 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Vlissingen. Op station Roosendaal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat op Rotterdam Centraal te wachten op de trein naar Vlissingen. We raakten aan de praat over je persoonlijke hotspot wachtwoord “gameofthrones”. Ik vond het jammer dat ons gesprek zo snel afgekapt werd! Ik zou het leuk vinden om je nog eens te zien! Ik was de meid met de blauwe beanie :)."

Romanique

22 december 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Roosendaal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Ik kreeg bijna een tas tegen mijn hoofd. En jij zag het gebeuren. We begonnen allebei heel hard te lachen. We keken elkaar aan en we haalden allebei onze schouders op. Ik vond het moment zo cute. Heb het gelijk naar men vriendinnen geappt!"

Reiziger

22 november 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Tilburg naar station Breda. Op station Roosendaal verloren we elkaar uit het oog.
"Onze trein reed vanaf eindhoven maar stopte bij tilburg door iets op het spoor. Onze oogcontact was geweldig… je had zwarte schoenen, een grijze rugzak en bruin haar dacht ik. Ik bruine krullen en een witte broek. Oogcontact is niet vaak zo bijzonder dus hopelijk zie je dit"

Anonymous

4 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Roosendaal. Op station Deventer verloren we elkaar uit het oog.
""I was sitting on the benches at Zwolle Station when you walked towards the benches. Black hair at earheight, big jacket and very cool looking purple platform shoes. You also had a black suitcase with you. We both walked towards the intercity going to Roosendaal and we sat diagonally from eachother. The whole time we were trying to catch a glimpse of eachother without our eyes locking. You took of your jacket and underneath was a white top and a black ripped shirt. It looked great on you. Meanwhile our eyes locked once or twice, only for us both to look away instantly. When you had to get out, we looked at eachother one last time. I gave you a wink and a smile and you left the train to be (never) seen again""

Kim

6 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Roosendaal naar station Zwolle. Op station Deventer verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 16.00 uur vandaag in Nijmegen kwam een leuke jongen naast mij zitten. Ik vond je er al meteen leuk uitzien. Je had bruine krulletjes, zilveren ringen, een Levi’s broek en een wit t-shirt. Je droeg een koptelefoon waardoor ik je niet aan durfde te spreken. Toen je uitstapte in Deventer baalde ik al meteen dat ik je niet alsnog aangesproken heb. Ik hoop hierdoor met je in contact te komen!"

Anoniem

12 augustus 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Arnhem Centraal naar station Roosendaal.
"We zijn beide in Arnhem ingestapt. Gesprek in de trein ging over de studie tandheelkunde , de jonge komt uit Haarlem. We hadden een leuke gesprek, ik zou graag in contact willen komen met hem."

Bob

9 augustus 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Roosendaal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Wat gebeurde hier…. Je liep bijna tegen me op op station Den Bosch en ik was direct overrompelt door je mooie ogen en lieve blik. Daarna was ik je kwijt maar even later liep je weer bijna tegen me op op een leeg perron, ik dacht dit is puur toeval en zal wel niks zijn. Tot ik je weer kwijt was en behoorlijk onthutst de trein in stapte om vervolgens helemaal van m’n stuk te zijn toen je in het zitje naast me ging zitten. Was dit toeval? Benieuwd of dit wat oplevert, geen idee of dit werkt maar ik moet het toch weten. Ik ben in ieder geval volgende week zelfde tijdstip zelfde plek… benieuwd of ik je weer zo “toevallig” tref…"

Nandi

16 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Vlissingen naar station Rotterdam Centraal. Op station Roosendaal verloren we elkaar uit het oog.
"Gister stapte ik rond half vijf s middags uit op Roosendaal. Toen ik uitstapte met kinderwagen, vonden onze blikken elkaar voor het eerst. Je was onderweg dus liep goed door, hetzelfde gold voor mij, maar onze blikken kruisten nog een aantal keer terwijl we over het perron liepen en we hadden vrij intens oogcontact (voor het laatst toen je met de lift naar beneden ging). Je droeg een soort van staartje, een Patagonia shirt en had donkere ogen en donker haar. Mocht je dit lezen, het lijkt me leuk je beter te leren kennen."

Anoniem

6 mei 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zutphen naar station Roosendaal. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Een keer of 4 a 5 hadden we even oogcontact. Jij stapte in en je viel me meteen op. Ik was voor school een boek aan het lezen en streepte met een blauwe markeerstift steeds wat zinnen aan totdat ik de kans kreeg om even naar jou te kijken als iemand jou kant op liep. Het was druk en we zaten allebei aan het gangpad. Een rij of 4 zat er tussen ons. Je keek elke keer terug en ik vroeg me af of ik jou ook was opgevallen. Je had bruin krullend haar met een fade en blauwe jeans aan. Toen in arnhem centraal werd aangekondigd dat dit het eindpunt van de trein zou worden wegens teveel vertraging begon ik mijn spullen in te pakken. Het werd een lange reis op deze manier en mijn mood werd er niet positiever op. Ik stapte snel de trein uit om te kijken waar ik heen moest. Jij stapte wat later uit en lachte heel vriendelijk naar namelijk, jij had het ook gemerkt! Ik lachte vriendelijk terug. Ik hoopte dat je zou blijven wachten op de volgende trein zodat ik je aan kon spreken. Maar binnen een paar minuten was je weg. Ik heb het perron nog van voor tot achter afgelopen om te kijken of je ergens stond, maar je was al weg. Ondanks dat je het niet wist was je een lichtpuntje in mijn reis van 4 uur lang. Ik acht de kans niet groot dat je dit leest maar als je dat wel doet hoop ik je ooit nog eens te zien."

Anoniem

23 april 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Deventer naar station Roosendaal. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Zaterdag 23 april Arnhem centraal 13.20 spoor 7 Bij aankomst van de trein zat je daar op het bankje in je jurkje, met een tas en een plant (die je net had gekocht leek het) Onze blikken gingen gelijk naar elkaar toe en lieten elkaar niet meer los. Het enige moment was toen je werd aangesproken door een buitenlandse man, die je een ongemakkelijke vraag stelde, je begon ongemakkelijk te lachen en keek direct weer naar mij, waar ik ook gelijk begon te lachen. Minutenlang hebben we elkaar toen vol hunkering aangekeken.. ik moet zeggen, die kriebels vlogen door mijn buik heen. Ik werd uit mijn stoel gezogen bijna.. op een gegeven moment heb ik nog getwijfeld om uit te stappen maar ik heb het helaas niet gedaan. Ik heb nog wel gevraagd, door een handgebaar of je de trein in wilde komen maar dat wilde je niet. Misschien speelde je op safe, net zoals ik en heb je er achteraf spijt van.. ook net zoals ik.. dan is dit toch een mooie manier om elkaar nog te leren kennen, ik weet dat onze blikken naar elkaar niet niks was. Jij voelde het ook. Mooie onbekende, laat iets horen als jij het was en spring met mij in het nieuwe avontuur."