Joyce

27 juni 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Nunspeet naar station Zwolle. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Hey! We zaten tegenover mekaar in de trein, je groene ogen vielen me op. Buiten de momenten om dan waarop ik aan het in dutten was, omdat ik bij Defqon vandaan kwam. Je zuchtte een paar keer overdreven toen je naar je telefoon keek, ik vroeg me af of je dat deed om een gesprek te beginnen. Door je koptelefoon begon ik het gesprek echter niet, bang dat je het niet zou horen, of er geen zin in had. Tot 2 minuten voor Zwolle, toen begon je te kletsen. Ik wilde je nummer vragen, maar durfde niet! Ik zou het leuk vinden om met je in contact te komen :)"

Ik

3 maart 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Amersfoort Vathorst. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Op station Amersfoort kwam je naast mij zitten. Jij leuke lieve spontane vrouw. Je begon tegen mij te praten, over werk en dat je lekker in de zo'n had gezeten en misschien nog wel een kleurtje had gekregen ook. Net van de kapper en je haar zag er leuk uit. Ik in mijn gele jas met werkkleding. Ik had had nog nooit van vierhouten gehoord, maar was graag tot Nunspeet met je mee gereisd en had je beter willen leren kennen. Kijken hoe je met je ring speelde. Op vathorst moest ik er helaas al uit. En kon je bij het raam, op mijn plekje gaan zitten. Na nog even naar je gezwaaid te hebben ben ik doorgelopen en reed al snel de trein weg. Maar ik denk nog steeds aan jou."

Wilmer

24 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwijndrecht naar station Nunspeet. Op station Ermelo verloren we elkaar uit het oog.
"Je kwam uit Middelburg en je was best wel aardig maar ik was zo stom om verder niks te vragen, zodat ik niks van je weet.🙈"

K

2 augustus 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Nunspeet. Op station Harderwijk verloren we elkaar uit het oog.
"Het was woensdag 2 augustus om 9:28 uur, ik (zestiger) zat al in de intercity van Amsterdam CS naar Amersfoort; jij had je gehaast en kwam tegenover mij zitten. Wij raakten snel aan de praat en vanwege mijn wandelschoenen en rugtas vroeg je “ga je wandelen?”. “Ja, ik ga de NS-wandeling van Nunspeet naar Harderwijk lopen”. Jij “Oh wat een toeval…. ik ga met twee vriendinnen uit Utrecht met een grote bocht van Harderwijk richting Nunspeet fietsen. Zij nemen de fietsen met de auto mee, ik huur een OV-fiets”. Jij trekt er op jouw gebruikelijk vrije woensdag altijd op uit, soms wandelend soms fietsend. Het was een gesprek waar we alle twee van genoten. Wij spraken uitvoerig over onze liefde voor zowel het fietsen als het wandelen, hoe leuk het is om in de trein onbekenden te ontmoeten enz. Voor wij het wisten waren wij al gearriveerd in Amersfoort waar wij beiden moesten overstappen. Eenmaal in de trein richting Zwolle, kwamen wij per abuis boven de lawaaiige motoren te zitten. Ik stelde voor om te zoeken naar een rustiger plekje; al snel zaten wij elders knus naast elkaar. Het voelde met jou heel goed, ik voelde me 45 jaar jonger. Ik beeldde mij in om samen met jou een keer een mooie wandeltocht te maken. Al snel waren wij in Harderwijk waar jij moest uitstappen; bij ons afscheid bedankte jij mij met een fijne handdruk voor het leuke gesprek. Het kwam er helaas niet van jouw telefoonnummer te vragen en je uit te nodigen voor een volgende ontmoeting."

Meisje

21 november 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Bilthoven naar station Nunspeet. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Hoi! Vandaag heb ik een heel leuk gesprek gehad met de inde trein. Het zou leuk zijn als jij er ook zo over denkt en dat nog een keer over wilt doen;) Het was de trein van ongeveer 14.00 en ik denk dat je nu wel weet wie ik ben. Jij had een lekker pastabakje in de hand want je wilde jezelf trakteren voor 1,5 uur reizen zei je. Jammergenoeg kreeg ik niks. Misschien kunnen we samen een keer pasta gaan eten? Vind ik ook best lekker:) Tot dan!"

Harrie

18 maart 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Utrecht Centraal. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Meisje met bruin haar we lachten veel naar elkaar. Ik werd te verlegen om wat tegen je te zeggen zin om alsnog wat met me te gaan drinken??"

A

4 juli 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Nunspeet naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Knap meisje met rood/beige zonnebril en Birkenstock slippers: ik kwam je tegen op het station van Nunspeet vandaag! We hebben vervolgens via Amersfoort gereisd en jij bent op centraal uitgestapt. We hebben onderweg oogcontact gemaakt toen jij bezig was met je sudoku in de krant. Normaal ben ik niet zo nerveus en had ik met je gepraat, maar bij jou heb ik dat niet gedaan. Daar heb ik nu aardig spijt van! Dolgraag zou ik met je in contact komen. O de sudoku is af trouwens :)"

Jeroen

27 november 2012
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Utrecht Centraal. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Hallo, dinsfag 27 november om 12.48 stapte ik nuks vernoedend in de trein om naar mn nieuwe woonadres te gaan. En daar zat ze. Tijdens de korte rit van 20 minuten flirten we wat met elkaar. Je zat schuin tegenover me in de trein. Toen ik in nunspeet was keek je nog een lange tijd door het gangpad, en k keek terug om nog een laatste blik op te vangen. Toen de trein wegging had jij je verplaatst naar het raam om nog even lief te lachen. Eenmaal in de bus besefte ik dat ik niet gad gedaan wat ik zou moeten doen. Dus lees je dit en herken jij jezelf hierin, laat het me weten, ik had een skinny jeans aan met een soort legerprintje, beige blouse en een bruin spijkerjacket, daaromheen gewikkelt een grote sjaal. Stuntelend liep ik naar buiten net twee grote tassen. Jij zelf had een licht blauwe skinny jeans aan met licht bruine boots en een donkere jas en ging verder naar harderwijk, utrecht, amersfoort en de rest. Vandaag stapte ik weer vol goede hoop dezelfde trein in met de hoop dat je er weer zou zitten maar tevergeefs."

Verdwaler

9 augustus 2012
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Zwolle. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Je droeg voornamelijk zwart; een rokje, zwarte panty en Allstars. We staken het spoor over. Jij liep richting fietsenhok en ik stak de weg over. Toen keken we allebei om. Je energie eerder had ik me dus tóch niet verbeeld. Wil je met me verdwalen?"

Mijnnaam

18 maart 2011
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Overvecht naar station Nunspeet. Op station Nunspeet verloren we elkaar uit het oog.
"Naarmate we langer in de trein zaten, kregen we vaker oogcontact. Er konden zelfs wat leuke glimlachjes vanaf, en je zei gedag toen ik uit ging stappen bij Nunspeet. Je had een rode pet (die je eerst wel, later niet, op had) en een zwart jasje aan. Ik had mijn haar in een staart en een koffer en twee tassen bij me. Ik vind je knap, en ben benieuwd naar wie je bent."

Thom

28 april 2010
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Nunspeet naar station Amersfoort Centraal. Op station Amersfoort Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"veel oogcontact, ik roodgeruit shirt en blauwe tas, jij stapte eerder uit in amersfoort dan ik en rende snel richting uitgang, wil je nog een keer zien"

Richard

8 juni 2008
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Nunspeet naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij: met muziek bezig, lang haar en leren jack. Ik: bezig op een witte laptop. Tussen Amersfoort en Den haag bijna geen contact door drukte. In Den Haag liep jij naar buiten, ik moest door naar delft. Lijkt me geweldig als we mekaar kunnen ontmoeten."