Jacques

23 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Valkenburg naar station Maastricht. Op station Maastricht verloren we elkaar uit het oog.
"Ik sprak jou (ik neem aan single) te kort. Je hebt 3 jaar in Japan gewoond. En je was op weg naar een loods in tweedehands spullen om bijzet tafeltjes te vinden. Zou jou graag beter leren kennen."

jongen met bril

22 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Maastricht. Op station Weert verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat schuin tegenover je (in een 4tje) tussen Eindhoven en Weert. Naast mij (dus tegenover jou) zat een vrouwen te bellen in een vreemde taal. Je las een boek en luisterde naar muziek. Een aantal keer maakten we oogcontact. Je glimlachte. Je bent beeldschoon, ogen en lippen om bij weg te dromen, een gezonde blos op je wangen. Had ik maar het lef gehad om je aan te spreken! Ik had mijn kans moeten pakken toen de bellende vrouw wegging, maar helaas werd haar plaats al snel weer ingenomen (dit is geen excuus voor mijn lafheid...)"

Alexander

22 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Amstel naar station Maastricht. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Op Amstel begon voor mij het gestuntel. Jou niet willen aankijken, maar toch wel. In de trein van Amstel naar Maastricht kwam je met een camera en laptop tegenover me zitten omdat daar een stopcontact was. Nog wat mislukte grappen gemaakt, om nog wat verder te stuntelen. Je was verder druk op je laptop, maar in Eindhoven kreeg je nog een goede reis toegewenst. Ik kreeg er lachende bruine ogen voor terug. En die fotos van je, mag ik die nog eens zien?"

Anoniem

22 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Alkmaar. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik (bruine ogen, bruin haar, korte baard, zwarte hoodie) zat op mijn laptop te werken. Jij (lang bruin/lichtbruin haar, bruine ogen) zat schuin tegenover mij aan de andere kant van het gangpad. Je was aan het praten met volgens mij een vriend en vriendin tijdens de reis, maar toen het wat drukker werd, keken we elkaar even aan, en daarna hadden we nog een aantal keer oogcontact. Reageer als jij het was :)"

Anoniem

8 september 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Roermond. Op station Roermond verloren we elkaar uit het oog.
"Jij maakte bij het instappen in de trein een leuke opmerking over mijn o zo interessante boek voor studie. Daarna hadden we regelmatig oogcontact, tot ik de trein uitstapte. Drankje doen? Groetjes van een meid met bruin haar, blauwe ogen en een gekke kleurvolle tas. PS: heb je genoten van je Cherry Cola?"

Hanna

27 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Maastricht. Op station Maastricht verloren we elkaar uit het oog.
"Tim vroeg aan mij welk station we waren beland. Amsterdam centraal! Zei ik. We liepen samen naar onze volgende overstap en stapte samen met zijn vriend in de trein richting Maastricht. We kwamen erachter dat we beide op de Grand Prix hadden gewerkt. Hij op bij de VIP en ik bij de normale bar. Hij had zelfs een biertje getapt voor onze koning Willem. Tijdens de Grand Prix sliepen ze op de camping bij 538. Hij en zijn vriend zaten samen in een dispuut. Zijn vriend (25 jaar oud) deed een studie business nog wat. Hij (21) deed een andere studie. Hij had een Ralf Lauren blouse aan, die hij niet had gestreken. Daar raakte hij en zijn vriend over in discussie. Tim heeft blond haar en is rond de 1,80, woont in een studentenhuis in Maastricht en hij en zijn vriend hebben even samen gewoond, maar dat ging niet helemaal goed samen. Later kwamen er nog een moeder en dochter zich bemoeien met ons gesprek. Hij heeft me belooft carnaval te komen vieren in Breda en ik ben gewoon heel benieuwd of hij zich aan zijn woord gaat houden. Willen jullie hem voor mij opsporen? Ik wil hem graag nog een keertje zien. Groetjes van Hanna uit Breda"

Kev

5 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Kerkrade Centrum naar station Maastricht. Op station Maastricht verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zag je bij het uitstappen in Maastricht, we hadden enkele momenten oogcontact maar gingen beide een andere richting op bij de trappen. Ik droeg een beige broek, had een petje en koptelefoon op. Jij droeg een zwarte beats koptelefoon. Graag zou ik weten wie je bent en samen een drankje doen!"

Ruben

4 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Maastricht. Op station Weert verloren we elkaar uit het oog.
"We zagen elkaar op Eindhoven centraal. Jij had rood kort haar en coole tattoos, waarvan een nog in de folie. Ik heb donker haar en een zwarte jas en zat voor je"

Bike Camper

27 mei 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Den Haag Centraal. Op station Maastricht verloren we elkaar uit het oog.
"I saw this amazingly beautiful lady, wearin a pink shirt, today at Maastricht. She does research with medicine while i was just done camping for two days, blocking the way with my fully packed bike, all sweaty, but working as a nurse in homecare. You told me you were too busy for a chat since you had to go to Paris soon. But all i wanted to ask was: What do you have to lose? Id still like to get to know you better"

Laura

26 mei 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Maastricht. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We hadden oogcontact op station Eindhoven. Jij liep over het perron richting de uitgang, met je leuke lach, lange haren en bril. Jouw leuke uitstraling toverde een glimlach op mijn gezicht. Helaas vertrok mijn trein en had ik geen tijd om naar je toe te lopen."

Fem van mierlo

17 april 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA naar station Maastricht. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Deze gezellige jongen kwam ik tegen na een macklemore concert, waar hij zelf ook was geweest maar helaas geen drankje mee heb kunnen nuttigen"

L

17 maart 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Maastricht. Op station Weert verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in de trein naar Maastricht (17:27) op Eindhoven centraal, maar jij zat vermoedelijk al eerder in deze trein. Ik zat op een stoel in een andere vierzit, en jij op een enkele stoel schuin tegenover me. Je had een hockeystick bij je, een zwarte sport/weekendtas en droeg yeezy’s (schrijf je dat zo?). Hoe dan ook, je zag er fantastisch uit (blonde haren, blauwe ogen en een mooi gezicht, ik gok tussen de 20 en 23 jaar oud). Ik was een boek aan het lezen, maar werd regelmatig afgeleid. We hadden dan ook meerdere keren oogcontact. Ik twijfelde om iets te zeggen aangezien we in de stiltecoupé zaten. Toen ik de moed bijna bij elkaar had geschraapt stapte je uit in Weert.. ik heb nog gezocht op hockeyteams in Weert maar heb helaas niks kunnen vinden 😉 dan maar op deze manier proberen!"

Sebastiaan

4 maart 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Maastricht. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Ik kwam al rennend de trap omdat ik bang was de trein te missen. Boven aangekomen bleek de trein niet bij spoor 4 aan te komen, maar bij spoor 3. Door deze wisseling raakte ik in de war,. Gelukkig zag ik de trein aan komen en zag ik op het bord Maastricht echter, wilde ik zeker weten dat de trein ook in Duivendrecht zou stoppen. Het was immers al donker en ik had geen zin in hele omreizen. Ik vroeg aan diverse mensen of deze trein wel echt in Duivendrecht zou stoppen echter, niemand reageerde. Per toeval sprak jou aan en zei je ik denk van niet, want hij gaat naar Maastricht. Gelijk hoorde ik in je stem de zo gehete zachte g. Gelukkig ging jij op je telefoon kijken naar het reisschema van de trein en zag je dat die wel in Duivendrecht stopte, dus je zei tegen mij oohh hij stopt er toch. Ik reageerde met ooh dat is fijn en dankjewel en dat was de eerste keer dat we elkaar aan keken. We stapte ergens halverwege de trein (voor mijn gevoel) Ingestapt in de trein vroeg ik of je op weg naar huis was vanwege de zachte g die ik hoorde. Je zei ja en ik zei, ja dat dacht ik al vanwege die zachte g. We moesten er allebei om lachen. Al ingestapt in de trein keek ik of ik naar boven of beneden ging. Jij zei dat er daar (beneden) nog wel plek was en ging naar beneden. Ik volgde je. Na een paar tweezits te hebben gepasseerd ging jij naar een linker twee zit. Ik dacht dat er van die twee zit nog maar één vrij was, dus ging ik naar de rechte twee zit. Toen ik zat en links van mij keek zag ik dat de plek naast jou toch vrij was. Ik stond snel op en vroeg of ik naast je mocht gaan zitten. Jij antwoordde met ja dat mag. De trein ging rijden en we raakten verder aan de klets. Ik zei dat ik niet goed had gezien dat de plek naast je vrij was. Jij zei dat je niet zeker wist of je me moest helpen door me vast te pakken in verband met mijn visuele beperking, want je dacht dat ik dat misschien niet fijn zou vinden. We moesten er allebei zachtjes om lachen. Ik zei dat ik misschien wel een beetje raar had opgekeken als je dat had gedaan, maar het al snel zou door hebben dat je het goed bedoelde en gaf aan dat ik het lief van je vond. We moesten allebei om lachen. Tijdens de korte treinreis hebben we het over zoveel gehad en elkaar ook gelukkig voorgesteld. Jij heet Isabel bent 22 jaar en komt uit Tilburg, maar studeert in Amsterdam namelijk een particuliere hbo Holistische opleiding gericht op mind en body. Jij vroeg een aantal dingen over mijn visuele beperking onder andere of ik scherp zag of niet. Ik gaf aan dat ik wel scherp zie en gaf aan dat je bruin haar hebt, keek vervolgens even diep naar je ogen en gokte dat je ogen bruin waren, maar die waren blauw zei je. We moesten er allebei zachtjes om lachen. Verder zei ik dat je een witte broek aan had en een beige jas. Isabel ik weet niet of je dit bericht ooit zullen lezen of dat iemand die dit leest die jou toevallig kent, maar ik hoop het zo. Het lijk mij namelijk heel leuk om met je in contact te komen en we ons gesprek kunnen continueren. Ik vond het namelijk heel fijn dat we het over zoveel onderwerpen konden hebben in een helaas te korte tijd. Ik heb namelijk genoten van ons leuke en bijzondere gesprek net zoals jij dat ook aan gaf en als ik er aan terug denk heb ik weer van oor tot oor een lach. Ik hoop dat het jouw ook leuk lijkt om met mij in contact te komen en dat we elkaar nog is kunnen zien."

Jermain breuer

2 maart 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Weert. Op station Roermond verloren we elkaar uit het oog.
"Jij zat al in de trein een boek te lezen ik kwam langs jou zitten ik had gerend om de trein te halen en hierop reageerde je dat je het merkte en hebben een leuk gesprek gehad je vertelde dat je 3dagen per week stage liep een opleiding volgde op een school in Eindhoven nadat je in Roermond op het station aankwam moest je nog een half uurtje met de scooter naar huis je had witte met zwarte all star schoenen aan een zwarte broek en een groene nike jas met achterop het nike loge in het wit (groot) je had blond haar Wie kan mijn vertellen wie dit was ?? Of herken jij jezelf hier in ?"

Luggage Savior

16 januari 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Maastricht. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Early afternoon we boarded the train at Amsterdam Central. I ran into you when you were stressing down the stairs with two very big suitcases. You directly apologized for obstructing the way to the seats. Your lovely but overheated face said it all, so I offered to help out. Worth a million to see the relieve in your face haha. I got out at Utrecht Central and on the way out I passed you. We exchanged satisfying smiles, making me regret not taking the chance to have a chat with you. Who knows we just might get another one..."