Elena

14 oktober 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hengelo naar station Zutphen. Op station Lochem verloren we elkaar uit het oog.
"We stapten beiden in op station Hengelo. Ik wou per se een 'lage' stoel omdat die zo fijn zitten en hij zat daar ook, naast mij. In het begin zat er ook nog iemand op de grond. Eerst leek je me boos en niet geïnteresseerd, ook al keek je me heel vaak aan. Toen sloeg het om en je keek me telkens doordringend aan. Op een gegeven moment was m'n mobiel op dus kon ik geen muziek meer luisteren. Ik wou wel met je praten, horen hoe je stem klonk maar dat was ook zo vreemd. Ik vroeg hoe laat het was (ook al had ik ook gewoon op zo'n scherm kunnen kijken) en je lachte heel lief. In de laatste minuten voordat ik uitstapte keek je me aan en lachte alsof je doorhad dat ja wat eigenlijk? Ik je interessant vond denk ik. Toen ik m'n tas pakte en overeind kwam bleven we oogcontact houden en je lachte. Ik liep buiten langs en je lachte weer en ik zwaaide. Je zwaaide terug. Je had veel donkerbruine krullen en een zwarte jas met een lichtblauwe spijkerbroek aan in combinatie met een gebreide trui. Je was schat ik tussen de 18 en de 22. Ik droeg een lange beige jas met een bruine sjaal, zwarte broek en bordeaux rode dr Martens. Ik heb donkerblond haar tot mijn schouders en ik had 0 make-up op. Ik zou heel graag in contact komen met deze onbekende jongeman."

Leonizar

19 mei 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zutphen naar station Lochem.
"ik waqs met een vriend een mddagje wezen chillen in Zutphen, en we hadden de trein die we eigenlijk wilde pakken net gemist. terwijl we zaten te wachten op het perron en de trein langzaam aan kwam rijden zag ik je voorbij lopen. je viel op, op de goede manier. in mijn ogen zag jij er uit als een relaxt meisje, een meisje waar ik van zou dromen. lang donker haar met her en der een verdwaalde dreadlock, ik kon mijn ogen niet van je afhouden. ik rookte nog een sigaretje en toen ben ik de trein ingestapt. toevallig dat het enige stoelenpaar dat nog vrij was precies achter jou bleek te zijn. ik was tijdens de rit naar lochem in gesprek met mijn vriend en kon hoe graag ik het eigenlijk ook wilde, geen geschikt moment vinden om je aan te spreken. het was spitsuur en de trein was helemaal gevuld. ik geloof dat we nog even oogcontact hebben gehad net voordat ik uitstapte in Lochem. jij bleef helaas zitten... tijdens het stukje fietsen naar huis kreeg ik spijt dat ik niks had gezegd. ik ga er eigenlijk van uit dat ik mijn kans ben misgelopen, maar wellicht dacht jij het zelfde als ik en ben je hier een kijkje gaan nemen. ik zit nog te twijfelen om morgen rond dezelfde tijd dezelfde trein te nemen, in de hoop dan een echte kans te krijgen je te leren kennen."

Jandrachte

23 maart 2013
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Heerenveen naar station Lochem. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Ga ik jou dan morgen echt tegenkomen? Ik zit - als het goed is - in de trein van 09.26 uur van Heerenveen via Zwolle en Zutphen naar Lochem. Wij herkennen elkaar aan het boekenweekgeschenk. Lukt het toch niet, dan ben ik toch wel benieuwd hoe jij morgen de dag ervaart. Laat je wat van je horen via jandrachten@hotmail.com Ben je nu al nieuwsgierig en wil je wel meteen meer info, foto’s of filmpjes, kijk dan alvast op: http://www.myspace.com/jandrachtenDe groetjes en hopelijk tot ziens, Jan uit Drachten"

Mats

12 september 2010
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zutphen naar station Oldenzaal. Op station Lochem verloren we elkaar uit het oog.
"Ik had het gevoel dat we elkaar wat vaker aankeken dan normaal. Dit werd helmaal zo nadat je naar me begon te lachen voor dat je in de auto stapte bij station Lochem. Ik was die jongen met de grote koffer naast me. Hopelijk kijk jij misschien ook wel hier. Laten we het hopen."