Rogier

16 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Haarlem naar station Hillegom. Op station Hillegom verloren we elkaar uit het oog.
"Het was donderdagavond 16 januari even over 21:00. Eerst kruisden onze ogen elkaar op station Haarlem en toen ik een half uur later de sprinter nam zat je ineens tegenover mij. Daar ik verbaasd was zei ik heel zachtjes hoi tegen je. Onze blikken wisselden geregeld zelfs via het raam. Bij Hillegom uitgestapt en liepen zowat naast elkaar naar boven. Ik liep naar de fietsenstalling en jij naar je auto, je keek ook nog opvallend om. Jij j.m. rond 30, kwam waarschijnlijk van je werk(kantoor?), bruine leren tas, zwarte nette schoenen en pantalon. Ik m, korte baard, had grijze hoed open, grijs/zwart vest en sjaal. Je gaat sindsdien niet meer uit m'n hoofd. Wie ben je?"

Jesse

24 september 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hillegom naar station Beverwijk.
"Mooi meisje was het. Met bruin lang haar. Ze had licht bruinen laarzen aan. Met een zwart wit jurkje er op. En ze was aardig lang."

Dennis

27 november 2014
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hillegom naar station Haarlem. Op station Haarlem verloren we elkaar uit het oog.
"Woensdag, 27 november. Je stapte op de sprinter van een paar minuten voor negen 's ochtends. Vanaf Hillegom, vrij zeker. Richting Haarlem. Ik weet alleen nog maar zeker dat ik je in zag stappen en rond zag kijken voor een plek om te gaan zitten. Er waren redelijk wat plaatsen over. Ikzelf zat op zo'n vierzitter, en ik hoopte meteen al dat je tegenover mij zou gaan zitten. Maar ja, er was immers zo veel plek over, je zou vast nooit tegenover mij gaan z- ennn daar zat je. Nu kon ik pas goed zien dat je nog mooier was dan dat ik dacht toen je de trein instapte. Je droeg een zwarte muts, een donkergrijze (bijna groenachtige) jas, met daaronder een zwarte broek en zwarte laarsjes met hakken, inclusief zwarte sokken met een subtiel patroontje (sorry, deze pagina vraagt om zoveel mogelijk details. Hehe). Ik kende mezelf langer dan vandaag, en ik wist dat ik nooit iets zou durven zeggen. Tenzij de trein over de kop sloeg of zo, dan had ik misschien een trillende 'gaat het?' over mijn lippen gekregen. Anyway, ik probeerde veel te hard om casual over te komen en tegelijkertijd toch je blik te vangen. Mission failed. Inmiddels waren we al op eindstation Haarlem aangekomen. Ik zuchtte en gaf de moed maar op. Ik stapte de trein uit (via een andere deur) en liep naar mijn bus. 176. De deur ging sissend open. Piep. Ingecheckt. Al lopend naar een stoeltje keek ik rond voor andere plekken. En op de stoel waar ik net langsliep... zat jij weer. Zal ik omdraaien? Gaat niet, mensen achter mij zoeken ook een plek, en ik ga ze niet aan de kant duwen. Shit. Dan maar een plek zo dicht mogelijk bij je in de buurt... schuin achter je. Het vlammetje hoop dat weer heel even aangewakkerd was, doofde meteen weer. Of nou ja... Misschien, heel misschien zou je er ook bij dezelfde halte uit moeten. Desnoods stap ik er wel eentje eerder uit, als jij er daar ook uit moet. Maar de haltes schoten voorbij, en die van mij kwam steeds dichterbij. Je lacht vriendelijk naar een oude man die naast je komt zitten. Ook je lach is mooi. Ik twijfel, maar druk toch op het 'stop' knopje voor mijn halte. De bus remt af. Met nog een laatste blik achterom stap ik uit. De bus rijdt weg. Jammer. Dit wordt toch weer een saaie ochtend."

Lina

3 augustus 2012
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hillegom naar station Leiden Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Hoi leuke jongen die ook rond 00.00 wegging bij Castlefest op vrijdag!We zaten geloof ik al in dezelfde pendelbus en je stond ook op station Hillegom met een vriend van je te wachten op de stoptrein naar Leiden. Ik (blond meisje, bronskleurige rok en donker corset) stond daar ook met twee goede vrienden van me, uit te vogelen wie nog wie hoeveel geld schuldig was, wat je volgens mij wel amusant vond. Later stapte ik bijna in de verkeerde trein en moesten we daar nog even om lachen. Helaas gingen mijn twee vrienden uiteindelijk in een ander compartiment zitten en was ik te verlegen om dichterbij te gaan zitten...Je had je haar in een staart en een bruinleren 'vest' en je vriend stond geloof ik pijp te roken? Ik zou het leuk vinden om samen eens met een lekker glas mede erbij te horen of jij je ook zo goed vermaakt hebt die dag ;)"

Tinus

29 juli 2009
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hillegom naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, blond haar, leren jasje en tas, kwam woensdag vroeg in de morgen tegenover me zitten. Het bleef helaas bij wat stiekem heen en weer kijken, maar je glimlach toen je je omdraaide om het deurtje van het gangpad voor me open te houden, kan ik niet vergeten! Hopelijk tot snel..."

Anoniem

6 januari 2009
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hilversum naar station Hilversum Sportpark. Op station Hillegom verloren we elkaar uit het oog.
"Op dinsdag ochtend 6 januari stond ik op spoor 1 in Hilversum en had oogcontact met een meisje op spoor 4, ze had een spijkerbroek aan, lang zwart haar en volgens mij van aziatisch afkomst, maar dat zag ik niet goed, het afstand was te groot!Het duurde wel zeker 5 min dat oogcontact totdat onze treinen tegelijk kwamen.Herken jij je hierin? mail mij dan snel, ik wil je beter leren kennen!XXX"