M

31 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Enkhuizen. Op station Hoorn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte om 13:55 uur in op Amsterdam Sloterdijk en kwam tegenover jou zitten, ik keek in je prachtige lichtblauwe ogen en we knikten naar elkaar. Het bleef doodstil in de trein, we maakten wat oogcontact maar het was te stil om een gesprek aan te knopen. Helaas stapte je op station Hoorn uit. Ik hoopte dat je bleef zitten, de wachttijd op station Hoorn zag ik als een opening voor een gesprek. Helaas, daar ging je! Had ik maar maling aan de stilte… Jij: licht tintje, lichtblauwe ogen, bruin in blond uitlopend krullend haar, lichte spijkerbroek en zwart-witte All Stars. Ik: Bril, zwarte jas, grijze jeans en zwarte Nikes."

Maxim

22 juni 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Enkhuizen. Op station s-Hertogenbosch verloren we elkaar uit het oog.
"Je stond tegenover mij bij de treindeur. Ik zat op een klapstoel, had een zwarte koffer en een blauwe rugzak bij me. We glimlachten..in Den Bosch uit het oog verloren."

Mat

11 april 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Wat was je toch leuk! Met je rode Nikes, je krullende haar je opvallende eyeliner en je The North Face tasje. Je stapte in Den Bosch in en uit in Utrecht. Net als ik. Luisterde je via je oortjes dezelfde muziek als op mijn AirPods? Ik was die gast met de grote zwarte tas en (nep)leren jas. De conductrice maakte nog geintjes en liet een jongen z’n excuses aanbieden omdat hij niet was ingecheckt. Misschien komt het omdat ik schuin tegenover je zat, maar ik kon mijn ogen niet van je afhouden. En jij keek wel heel vaak terug. Toen je de trein uitstapte en je op het laatste moment omdraaide om toch een andere deur te kiezen liep je bijna zo mijn armen in. Bijna! Even een glimlach naar elkaar en weer door. En toen verloren we elkaar uit het oog. Ben jij die leuke dame? Dan wil ik je graag zeggen dat je mijn dag hebt gemaakt!"

Michael

16 maart 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Enkhuizen. Op station Hoorn verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten beiden in de eerste klas van de trein die om 15.49 uit Utrecht vertrok. Ik, man met grijs krullend haar, verzorgde gezichtsbeharing en bril, gekleed in spijkerbroek, zwarte coltrui en donkergrijs colbert met grove ruit zat in een vierzits aan het raam schuin tegenover jou, gezeten in een eenzits aan de andere kant van het gangpad. Jij, vrouw met rood krullend haar in een staart en bril, gekleed in een roodbruine coltrui, geruiten grijs colbert en rok leek af en toe naar mij te kijken, terwijl ik zeker af en toe naar jou keek. We stapten beiden uit in Hoorn, ik liep enige tijd naast jou met mijn rol koffer/tas, maar voordat ik je kon aanspreken, stapte je over... misschien leuk om eens kennis te maken, als je dat wilt?"

Peter

8 maart 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Enkhuizen. Op station Hoorn verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, mooie vrolijke meid met een prachtige donkere bos krullen, stapte op Amsterdam Centraal in de trein van 23.23u, vergezeld door een oudere dame. We hadden meteen oogcontact en je ging er volgens mij goed voor zitten. Dat ging de hele treinreis door, en we bleken er allebei in Hoorn uit te moeten. Bij het uitstappen lachten we weer naar elkaar en op weg naar je auto keek je nog even om en was er weer die lach. Ik had je meteen moeten vragen om een keer wat te gaan drinken, maar dat doe ik nu maar zo. Hopelijk lees je dit! Ik was die blonde man met rode bril en baardje."

Anoniem

20 januari 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Weert naar station Enkhuizen. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op station weert om naar eindhoven te gaan, ik ging zitten en jij zat aan de andere kant bij de 4 stoelen. We hebben elkaar een paar keer aangekeken en je lachte naar mij toen je muts viel. We stapten allebij uit in eindhoven centraal alleen ik moest de trap omlaag en dan naar links terwijl jij naar rechts ging. Meteen daarna had ik spijt dat ik niet een gesprek had aangebroken. Het meisje met een zwarte muts en airpods in ik hoop dat je dit leest😁"

Michiel

10 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Gezocht knappe jongeman, ik vermoed tussen de 30 en 40 jaar, zwart haar met slag, (klein) baardje, licht getint, ik denk lengte tussen de 1m70 en 1m80, licht Brabants accent (als ik mij goed herinner) en oranje-rode polo/ shirt aan. We keken elkaar een paar keer recht in de ogen terwijl jij je spullen pakte (volgens mij een donkere vrij grote rugzak). Ik, man, 1m75, bruin/grijzend stijl half lang haar, bruine ogen, gebruind door de zon, klein dun goud kettinkje om, armbandje in de kleuren van de regenboog, donkerblauw overhemd, spijkerbroek, zandkleurige sneakers en had een klein zilverkleurig koffertje op wieltjes bij mij. We troffen elkaar in de intercity (10/09/22 vertrek 20.34 vanaf Eindhoven richting Enkhuizen). We zaten achter elkaar, bovenin de dubbeldekker. Je stapte uit in Utrecht. Volgens mij was het 21.25. Toen je aanstalten maakte om uit te stappen, stond je op en keek mij recht in de ogen. Je maakte een compliment over mijn haar. Ik was compleet uit het veld geslagen, ik reageerde slechts met ‘Stoer’. Verder kon ik niets zinnigs uitbrengen. Meer woorden volgden er niet, ook niet van jou. Wel keken we elkaar nog even recht in de ogen. Je stapte uit en vanaf het perron keek je mij weer aan, je zwaaide naar mij en ik knikte terug. Toen de trein wegreed kon ik mijzelf wel door de kop schieten. Waarom was ik niet wat assertiever geweest? Het ging ook allemaal zo snel. Pas achteraf besefte ik mij dat ik ook had moeten uitstappen… Jij durfde de eerste stap te nemen, laat ik nu de tweede stap nemen. Ik hoop je via deze weg terug te vinden. Als je jezelf herkent in deze situatie, reageer dan. Ik zou je graag nog eens ontmoeten!"

Frans

18 mei 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Hey leuke vrouw! We zaten naast elkaar in de trein van Den Bosch naar Utrecht van 18 mei, vertrek om 15:48. Jij was het boekenweekgeschenk aan het lezen en we hebben het daar kort over gehad. Helaas moest ik in Utrecht uitstappen. Ik hoor graag van je of het boek nog steeds de moeite waard is als je het uit hebt! P.s.: Je gaf aan dat je in Tallinn stage hebt gelopen."

Vanda

18 april 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Enkhuizen. Op station Hoorn verloren we elkaar uit het oog.
"I’ve noticed you were looking at me at Sloterdijk already before we stepped in the train. Then you went to sit up and I stayed below. When we checked out in Hoorn we almost bumped into each other at the garbage can. Then you’ve been picked up by a dark Volkswagen Golf. You were still keep looking at me. Hope you read this. Haha You had a backpack, high sneakers and something orange on, I think your jumper."

Heidi

16 april 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Enkhuizen. Op station Hoorn verloren we elkaar uit het oog.
"We waren gezellig aan het kletsen met z’n vieren.. jij zat naast mij en lachte de hele tijd. Ik had het gevoel dat we elkaar wel zagen zitten voor eventjes"

FB

10 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Enkhuizen. Op station Hoorn Kersenboogerd verloren we elkaar uit het oog.
"ik stond op perron 8A in amsterdam (centraal) te wachten op de trein van 15:49 richting enkhuizen toen ik je zag staan. ik nam plaats in de trein en zag je vervolgens komen aanlopen en je ging op de bank aan de overkant van het gangpad zitten. ik wou je gelijk aankijken maar vond dat een beetje te opzichtig - na een paar minuten keek ik, en later nog een paar keer - je keek mij aan en er was oogcontact voor een seconde of 2. later keek ik nog een keer en je moest een beetje lachen - voor zover ik dat goed kon zien door je mondkapje heen. ik weet niet zeker of je me aan het uitlachen was of dat je moest lachen omdat je het ergens misschien leuk vond. ik ben enorm benieuwd. je had witte all-stars aan, ik overigens ook - maar die van mij waren laag en die van jou hoog. en je had hele mooi ogen."

M

3 april 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Enkhuizen. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Eerste keer dat ik dit doe, maar ik ben heel benieuwd naar de jongen die zaterdagavond instapte in Maastricht nadat hij 300km had gefietst vanuit Zwolle. Mag ik jouw volgen op strava? 😉"

Moniek

11 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Maastricht naar station Enkhuizen. Op station Weert verloren we elkaar uit het oog.
"Op het station kwam ik je al tegen, daarna per ongeluk ook weer in dezelfde coupé. Ik kreeg een telefoontje welke ik op nam in een tussen stukje om je niet te storen. Daarna liep ik weer rustig met m’n spullen terug naar die plek, twee stoelen voor jou. Volgens mij hebben we daarna stiekem oogcontact gehad en bij het uitstappen maakte je me verlegen achter m’n mondkapje! Ik treinde vervolgens verder en bedacht me dat ik je graag nog eens zou willen zien."

Marco

5 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Enkhuizen. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Je ging tegenover me zitten in de trein van Utrecht naar Enkhuizen die om 15.18 vertrok uit utrecht. We hadden af en toe oogcontact, en toen ik uitstapte bij amstel glimlachten we naar elkaar met onze ogen (thanks mondkapjes :p). Ik wilde je aanspreken, maar wilde niet pushy overkomen. Nu al spijt van! Als je dit leest: Flirt voortzetten? Lijkt me leuk om je beter te leren kennen. Jij: vrouw met blauwe ogen, vest over een jurkje, sproetjes, jaar of 25-30. Ik: blauwe broek, grijs jasje, bruine ogen. 35"

Lisa

8 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Enkhuizen naar station Heerlen. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij was de jongen in de vierzits die de man die tegenover je lag te slapen wakker schopte. Ik was het meisje schuin tegenover je in de andere vierzits die hier heel hard om moest lachen (bruin haar, blauwe jas, blauwe koffer en oranje rugzak). We stapten allebei uit op Amsterdam Centraal."