Daan

27 juni 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Enschede. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Bij Amsterdam Zuid stapte je in de trein, vroeg je of ik mijn tassen weg wilde leggen en ging je tegenover me zitten. Ik vond je direct een prachtige vrouw, met prachtig bruin krullend haar en een mooie jurk die je fantastisch stond. Toen ik uitstapte op Duivendrecht hadden we even oogcontact in de trein, vervolgens liep ik naar beneden, zocht ik je blik en zwaaide je naar me. Ik wilde snel naar boven rennen om je nummer te vragen maar de trein vertrok bijna en ik moest mijn bus halen. Mooie dame, hopelijk lees je dit berichtje en wil je een keer een drankje met me doen. Op hoop van zegen!!"

Tom

24 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Muiderpoort naar station Rotterdam Centraal. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zag je staan op Muiderpoort. Prachtige vrouw met mooie ogen en halflang bruin/zwart haar met een lichte krul, achterin vast gemaakt met een clip. Een groene jas en een zwarte rugtas met een goud/wit lint er aan gebonden kenmerkte jouw kleding. Ik neem me soms voor om vrouwen met een droomuiterlijk aan te spreken, maar zit jij daar wel op te wachten? Ben jij niet al gebonden en wat valt er te zeggen behalve: "je hebt een droomuiterlijk, wellicht passen we wel bij elkaar". Is dat zinnetje niet té overdonderend? We hebben wat oogcontact. Dan komt de trein. We stappen in via andere deuren, ook al wil ik eigenlijk zo dicht mogelijk eindigen, ik wil ook niet te overdreven doen. We lopen (toevallig?) dezelfde kant op en als klap op de vuurpijl ontneem ik je laatste vrije tweezitter. Ik ben te verlegen en niet galant genoeg die aan je te laten omdat ik er duidelijk eerdee bij ben. Jij gaat verderop zitten. Ik denk aan je en moet eruit op Duivendrecht. Ik loop naar deur en zie ik je om je heen kijken, was je naar mij op zoek? Ik weet het niet. Ik droom van wel. Je stapt in ieder geval niet uit. Ik hoop je nog een keer te zien. Liefs de man met de zwarte jas, (donker)blauwe broek, grijs mondkapje, zwart/bruine coronacoup met kort baardje."

Anna

26 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Duivendrecht. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Op maandag 26 augustus, rond kwart 20:45 was ik op station Amsterdam Zuid, en zag ik een super leuke conducteur aan de andere kant van het spoor, dat in de trein naar Duivendrecht aan het werk was die rond 20:56 uur zou vertrekken van spoor 1. Ik zou super graag willen weten wie hij is! Hij had een blanke huidskleur en zwart kort haar, ik denk dat zijn afkomst Turks of Marokkaans was..? Iets in de richting van het midden oosten. Pls help a girl out!"

Inge

26 februari 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hoofddorp naar station Utrecht Centraal. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Vanmiddag op de terugweg naar huis kwam ik in contact met een leuke aardige conducteur. We hadden een heel leuk gesprek maar ben vergeten te vragen naar zijn naam/nummer. Hij woont in Gouda vertelde hij en had een studie rechten gedaan en het was op het traject Hoofddorp- Utrecht CS. Het was rond 14.15 uur en ik ben uitgestapt in Duivendrecht. Wie weet lees je dit berichtje en lijkt me leuk als je contact met me opneemt."

Marlon

27 januari 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Duivendrecht. Op station Den Haag HS verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, conducteur (donker kort haar, bril, een tattoo op een van je bovenarmen) stapte mijn treinstel in om wat te zeggen. Ik dacht tegen mij. Maar je moest gewoon omroepen dat we bijna op het volgende station waren. Na je omroepbericht raakten we kort aan de praat. Kort. Want ik moest er uit. Nog een verder kletsen? (Ik; bloem in mijn haar, bril, lange rode jas, leren rugzak, tattoos)"

Anoniem

26 november 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten 's ochtends samen achterin een vertraagde Sprinter. Jij schuin tegenover me aan de andere kant van het pad. Zat je er al toen ik instapte, of kwam je er later bij? Ik weet het niet meer, maar vanaf het moment dat ik je opmerkte kon ik mijn ogen haast niet meer van je afhouden. Volgens mij had jij dat wel door, want onze ogen ontmoette elkaar steeds weer, via het raam of direct. Je leek me geen Nederlandse.. vooral door hoe je haar zat. Letland misschien? Of Oekraïne? Je had muziek in je oren. Een extra drempel. Ik deed niks, en toen was je weg. Mag ik een tweede kans?"

Anoniem

28 mei 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Maandagochtend, bij het verlaten van de trein gaf jij, mooie vrouw met donkerblond haar en een donkerblauw jurkje dat je als gegoten zat, mij je allermooiste glimlach. Daar kan ik de hele week mee vooruit. Ik glimlachte terug maar was te verlegen om naar je naam te vragen. Helaas moest ik er bij Duivendrecht uit en reisde jij verder. Ik zou die glimlach en bijbehorende prachtige vrouw graag vaker ontmoeten."

Izmir

15 april 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Duivendrecht. Op station Hengelo verloren we elkaar uit het oog.
"Vanuit Izmir zijn we beide geland op Schiphol (Sunexpress). Als eerst zag ik je bij de loopband, wachtende op je twee koffers. Ik durfde je niet aan te kijken (hoewel ik je super leuk vond), omdat ik dacht dat je met je 'gezin' was. Toen ik je naar beneden zag gaan bij spoor 2 kreeg ik hoop! Ik vond het zo leuk toen je naar boven kwam nadat je me zag. Maar helaas hebben we geen kennis kunnen maken, mijn schuld je hebt gelijk! Je bent waarschijnlijk van Turkse afkomst en ik schat je rond de 30 jaar. Je hebt een leuke uitstraling en straalt zelfvertrouwen uit. Wie ik ben is duidelijk neem ik aan. Gek voor woorden dat ik zo'n bericht plaats, maar mijn gevoel zegt dat ik dit echt moet doen. Hopende dat je mijn bericht zal lezen en natuurlijk ook erop zal reageren. Nu nog afwachten (met spanning). Ik zie je reactie graag tegemoet!"

Anoniem

27 maart 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, mooie dame met prachtige ogen, maakte vanmorgen rond kwart over 10 indruk in de metro van Duivendrecht naar Amsterdam Centraal. Misschien zag je me wel kijken. Helaas durfde ik je niet aan te spreken... :-( We stapten allebei in op station Duivendrecht en stapten over op metrostation van de Madeweg. Bij Weesperplein ging jij er helaas al uit. Jij: halflang, donkerblond haar, prachtige ogen, een beige, pluchen jas en een blauwe broek. Ik: kort donkerblond haar, een blauwe jas en een grijze broek. Ik ben benieuwd of je dit berichtje leest. Zo ja, laat je dan wat horen?"

Anoniem

27 maart 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Oh no! Ik bedoel rond kwart over 9 op station Duivendrecht! Helemaal van slag door de zomertijd haha! :-P"

Lisette

26 maart 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hilversum naar station Schiphol Airport. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Het was maandagochtend 10:53 en ik stapte in de trein naar Duivendrecht. Omdat het redelijk druk was, besloot ik in de gang bij de wc te gaan zitten. Toen de trein ging rijden bleef tot mijn verbazing de deur van de wc niet dicht zitten. En toen kwam jij. De leukste conducteur (je had in ieder geval een mooi NS uniform aan). Eigenlijk wilde je gebruik maken van de wc, maar ja, dat ging niet... We keken elkaar kort aan, lachte samen en toen liep je door. Een paar minuten laten kwam je terug. We moesten allebei weer lachen om het gepiep van de 1e klas deur en grapte over dat de trein uit elkaar zou vallen. Toen je weg liep zei je nog dat ik voorzichtig moest zijn ;) Ik heb er spijt van dat ik niet naar je naam en nummer heb gevraagd! Wie o wie was deze prins op zn blauw gele paard?!"

Jen

8 februari 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Almere Centrum naar station Dordrecht. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"De kans is klein.. maar wie weet. Jij, een leuke blonde mand met lichte ogen die samen met mij op Almere centrum instapte in de trein naar Dordrecht.. Je kwam tegenover mij te zitten in de stilte coupe en maakte nog een opmerking over mijn oortjes die in de knoop zaten. Helaas moest ik bij Duivendrecht eruit en hebben wij geen nummers kunnen uitwisselen.."

Chris

5 november 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Duivendrecht. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Hoi Isa, of Iza, Ik vond het erg jammer dat ik zo plotseling uit ons leuke gesprek moest stappen. Zullen we gewoon een keer de trein naar Groningen nemen..?"

X

22 oktober 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Diemen Zuid naar station Duivendrecht. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Prachtige donkere krullenbol. We zagen elkaar paar minuutjes maar ik voelde grote aantrekkingskracht!! Ik vroeg of je er ook uit moest in Duivendrecht maar helaas :( Jij zwaaide nog wel en dat smaakte naar meer. Kom je drankje met me doen? X"

Marcel

19 juli 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Enschede. Op station Apeldoorn verloren we elkaar uit het oog.
"Al toen ik op Duivendrecht het perron op kwam lopen trok je mijn aandacht. Je zat op een bankje te wachten op de trein naar Enschede en rookte een sigaret. Je had half-lang donkerblond / bruinig haar, een zwarte pantalon en een grijs (?) truitje. Bij het voorrijden van de trein leek je eerst een eind verderop gelopen te zijn, maar bij het instappen stond je plots tegenover me. Ik keek af en toe, maar wist me geen houding te geven. De trein was druk, dus we moesten staan. Toch wist ik iemand zo ver te krijgen zijn baggage van een stoel te halen en ging ik zitten. Ik keek je nog even aan met een blik die moest zeggen: "zo, dat heb ik even lekker geregeld", maar ergens in mijn hoofd gingen ook scenario's rond waarin ik jou quasi-nonchalant de stoel zou aanbieden. Terwijl ik in de stoel zat stond jij direct naast me. Tegen me aan zelfs. Ik bleef scenario's bedenken, maar deed niks. Bij Hilversum kwam de stoel naast me vrij en kwam je (gelukkig) naast me zitten. Jij las een boek over leiderschap en keek soms op je telefoon. We keken elkaar soms met een schuin oog aan, of dat hoopte ik misschien. Bij Apeldoorn zag ik jou je tas op schoot nemen en je zonnebril opzetten. Ik wist bevroedde al dat je op het punt stond om uit te stappen, maar weer wist ik niks te zeggen. Je stapte uit, maar wenste me eerst nog een fijne reis, uit het niets. Iets in mij doet hopen dat je woorden niet alleen uit beleefdheid waren. Ik zou je graag nog eens zien :-)."