Jorrit

29 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Dordrecht naar station Arnhem Centraal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"We stapten beiden op Breda uit de intercity van Dordrecht naar Arnhem. Jij (conductrice) liet duidelijk merken dat je blij was dat het weekend was 😊 (je zei “Breda, the place to be!” en nog iets wat ik hier maar niet zal herhalen haha). Ik stapte op Breda over op de trein naar Brussel. We hadden een gezellig praatje tot onze wegen onderaan de roltrappen scheidden. Helaas hebben we geen namen of nummers uitgewisseld, maar misschien via deze oproep?"

Ron

18 februari 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Dordrecht naar station Den Haag Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Goedemorgen ben op zoek naar die leuke blonde dame die vanmorgen zag om 5.48 uur op station Dordrecht. Heb je vaker gezien en vind je een leuke dame. Misschien een keer een drankje doen lijkt me gezellig"

lange man

15 januari 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Vlissingen. Op station Dordrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Rotterdam centraal 23.30 wachten op de vertraagde trein naar Vlissingen. Ik sta te wachten met mijn dochter. Jij kleiner dan ik rood haar, mooie winterjas, plissé wijde broek zou ik zeggen en hakken komt het perron op. Wow wat een vrouw. Stappen in, jij in ander treinstel. In Dordrecht stap ik uit. Ik zie je niet. Ik loop met dochter naar haar fiets. Tot mijn verbazing zie ik je aan komen lopen, pakt je fiets, loopt langs mij heen en verdwijnt al fietsend in het donker richting spoorwegovergang. Jij en natuurlijk ieder die deze vrouw herkent graag reageren."

Henk

9 december 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag HS naar station Dordrecht. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"We zagen elkaar al in de stationshal, waar je me opviel door je leuke uitstraling (voor zover zichtbaar met mondkapje) en je leuke kleding (voor zover zichtbaar met winterjas): de grappige combinatie van een bevallig jurkje en stoere wandelschoenen. Puur toevallig kwamen we in de trein bij elkaar in de buurt te zitten en trok je opnieuw mijn aandacht. Toen jij uitstapte in Rotterdam, groetten we elkaar met een glimlach."

S

23 september 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Dordrecht naar station Lelystad Centrum. Op station Den Haag HS verloren we elkaar uit het oog.
"Op donderdag 23 september stapte ik op station Dordrecht in de trein richting lelystad centrum. Jij kwam tegen over me zitten en je krulletjes vielen me gelijk op. Je bent de hele weg bezig geweest met je laptop en met een notitie schrift. Af en toe hadden we oogcontact. Ik wilde zeggen dat de blauwe trui die je aan had erg leuk was maar ik durfde niet meer omdat er net allemaal mensen binnen kwamen. Bij station Den Haag HS stapte ik uit en bleef jij nog zitten."

Robert

5 juli 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Lelystad Centrum naar station Dordrecht. Op station Delft verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte uit op station Delft, en terwijl ik mijn schoudertas en plastic tas door het gangetje manoeuvreerde kruiste mijn ogen de jouwe, waar jij in een eenpersoons-stoel zat naast de deur naar het balkon. Ik keek nog een keer en toen hielden we elkaars blik even vast. Je had blauwe ogen, blond haar en vast een leuke glimlach achter het mondkapje. Voor ik het wist stond ik al buiten. Ik zou je graag nog een keer zien zonder mondkapje !"

Renée

9 mei 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Dordrecht. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Je stapte net als ik in op Utrecht Centraal. Het was druk. Het moment dat ik mijn zwarte jas neerlegde op de stoel naast mij vroeg je of je mocht gaan zitten. Je was nonchalant gekleed met spijkerbroek, beige blouse en zwart mondkapje. Nadat je was gaan zitten deed ik mijn oortjes in. We luisterden beide naar onze muziek. Tot tijdens de reis een man verkondigde of er ook een kleine donatie gedaan kon worden voor het Leger des Heils. We maakten een grapje dat ze beter met een pinautomaat langs konden gaan want wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld bij zich. We keken elkaar lachend aan en ik was graag verder met je in gesprek gegaan, maar durfde het niet. In Amsterdam Zuid stapte je uit. Kijkend uit het raam zag ik dat je al lopende vanaf het perron de coupé inkeek. Spijt dat ik geen gesprek ben begonnen, misschien dat je dit ooit leest en het alsnog kan. Het is een kleine kans, maar een poging waard."

Maud

27 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Dordrecht. Op station Delft verloren we elkaar uit het oog.
"Jij plofte neer schuin tegenover mij op Leiden Centraal en we maakten oogcontact. Mij vielen meteen je blauwe ogen op en je leuke kledingstijl. Onze ogen ontmoetten elkaar nog een keer, maar dat was het. Ik deed heel erg mijn best om geĂŻnteresseerd uit het raam te kijken, volgens mij had jij ook wel door dat dat een act was. Toen stapte je in Delft uit en keken we elkaar nog een keer aan, jij vanuit het perron en ik nog in de trein. Ik zou graag willen weten wie je bent."

Kiki

27 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Dordrecht naar station Nijmegen. Op station Nijmegen verloren we elkaar uit het oog.
"Je ging helemaal op in jouw gitaarspel in de trein terwijl ik instapte op station Wijchen, ik zat een stukje verderop in de coupe met verbazing te kijken. Ik wilde je aanspreken maar mijn zenuwen zaten mij in de weg. Het was een gitaar waarbij op de hals witte (krijt?) strepen waren getrokken. Je speelde op geheel eigen wijze en stopte net voor Nijmegen je gitaar in je tas. In Nijmegen stapten wij allebei uit. Bij de poortjes lukte het mij er complimentje over je prachtige gitaarspel uit te persen. Mijn nummer had ik opgeschreven op een blaadje en hield ik (helaas) vast in mijn hand... Na jouw bedankje ben ik er namelijk in totale shock vandoor gegaan. Ik ben gefascineerd door je ballen om gewoon zo in de trein muziek te maken en de manier waarop je mijn compliment in ontvangst nam. Mag ik je er nog een paar geven? Kent iemand deze (straat) gitaarmuzikant?"

Nine

14 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Haarlem naar station Dordrecht. Op station Heemstede-Aerdenhout verloren we elkaar uit het oog.
"ik zag jou staan op haarlem station met mijn vriendin. je droeg een zwarte broek, zwarte jas en zwarte doctor martens. je had zwart haar en had een energy blikje. ik droeg een leren jas met koeien print en een spijkerbroek, would you be my valentine? please? xxx"

E

11 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Dordrecht. Op station Rotterdam Lombardijen verloren we elkaar uit het oog.
"Nieuwsgierig snuffelde jouw hond op het perron van spoor 5 en 6. Met z'n neus tussen de medereizigers, rolstoelbrug en overstappaaltjes. Ik zat op station Rotterdam Centraal te wachten op de sprinter richting Dordrecht van 15.26 uur, toen onze ogen elkaar ontmoetten en we naar elkaar glimlachten. Ik volgde jou en je trouwe viervoeter met mijn ogen en steeds weer vonden onze blikken elkaar. Je knielde bij je hond neer en drukte liefdevol een kus op zijn zwart met bruine snoet. Alle indrukken van het station waren best nog een beetje spannend voor de jonge hond, al hield hij zich rustig. Jullie waren een opmerkelijk stel en verschillende mensen knoopten een praatje met je aan. Toen we in de trein stapten, was er nog één keer oogcontact tussen ons. Onze ogen ontmoetten elkaar over alle treinstoelen heen. Daarna verdween je uit zicht achter een moeder en dochter en twee andere jonge vrouwen, die misschien wel veel leuker waren dan ik. Bij Rotterdam Lombardijen stapte je "rustig" uit en werd de betovering verbroken. Ben jij die eigenaar van een jonge Rottweiler, die lange jongen met donker haar, een baard en vriendelijke donkere ogen? Mocht ons oogcontact ook indruk op jou hebben gemaakt, misschien dat we alsnog een praatje kunnen maken?"

M

20 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag Centraal naar station Dordrecht. Op station Schiedam Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zocht een plekje waar ik lekker mijn eten kon opeten (wat dat was, dat deed jij ;)) Tijdens de rit richting mijn eindbestemming Schiedam Centrum vonden we af en toe oogcontact en moesten we glimlachen. Wat een mooie ogen heb jij, was letterlijk sprakeloos. Jij viel af en toe in slaap, maar gelukkig werd je weer wakker en glimlachte je naar mij. Herken jij jezelf hierin en weet je wat ik at of welke soort sokken ik had. Stuur dan een berichtje, als je wil?"

Anouk van amste

17 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Dordrecht. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Daar stonden we dan. Amsterdam Zuid, 21:35 de trein richting Dordrecht. Ik had je al zien aankomen lopen vanuit de trein aan de overkant van het perron en ik denk dat jij mij ook al zag. Beide liepen we naar ongeveer het bord waarop stond dat de trein naar Dordrecht zou gaan. Jij, blonde jongen, bril, baardje, grote rugzak en een lichtgevende koptelefoon stond daar maar terwijl ik stiekem naar je keek. Alleen op een gegeven moment ontmoette onze ogen elkaar en lachte jij terug. Jeetje wat kreeg ik het warm. Keek je nog? Dus ik keek weer en daar ontmoette onze ogen elkaar weer. Ik lachte. Ik durfde je na een tijdje niet meer aan te kijken omdat ik waarschijnlijk heel rood was geworden. De trein kwam en terwijl we wachtte om naar binnen te gaan, stond je schuin naast me. Misschien moet ik toch iets zeggen maar wat? Ik stapte de trein in en draaide me naar je toe maar jij lachte een laatste keer en liep naar beneden. Ik had beloofd een vriendin te bellen en daarom liep ik niet achter je aan maar wat heb ik spijt. In Leiden moest ik eruit dus heb je niet meer gezien. Ik hoop dat je dit ziet en dat we nog meer naar elkaar kunnen lachen (en praten?). Liefs het meisje met de bruine krullen en rode lipstick."

H

29 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag Centraal naar station Dordrecht. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Wo bist du? Zug Den Haag Centraal 11.53) 29-11-2019 Du: Eintritt Delft circa 12.00 uhr, Vater mit sohn (5 jahre alt?) in Pietenpak und fahrrat. Absteigen: Sie und ich Rotterdam Centraal. We had a little bit of contact. (I was a bit nervous because of a new job.) Outside the train you looked to me and vice versa. Hope you will contact me. What was the color of the Pietenpak of youre son. What was the color of my jacket etc. Hope to find you!! Tschüß."

Gh

25 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Groningen naar station Dordrecht. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik verhuisde in station Assen naar een stilte-ruimte en vroeg je of ik naast je kon zitten. Jij schoof door naar het raam. We hebben beiden bijna de hele reis zitten lezen. Jij met leesbril, ik zonder.. Wel heb je mij nog horen zeggen "Dat maakt niet uit", toen een man op een verzoek stil te zijn reageerde met "Maar de trein rijdt nog niet". Op een gegeven moment deed je je bril af en zocht je in de spaarzame ruimte die je had naar iets in je rugzak. Je bekeek je linkerhand twee keer, ik denk om te zien of die er nog wel goed op stond. Ik vond van wel. In Utrecht vertrok je en wenste je me nog een prettige reis. Het waren die luttele 'handelingen' en twee seconden waarin je langs me heen schoof en weg ging, die een twinkeling bij mij veroorzaakten. En dat is 'blijven hangen'. Ik zou het leuk vinden nog eens met jou te kunnen onderzoeken waarom. Het zou me verbazen wanneer ook jij langs deze weg zou zoeken naar een levensteken, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit."