D

11 augustus 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Ik had nooit gedacht dat ik ooit een bericht hier zou plaatsen, maar je zit nog in mijn hoofd en ik dacht 'waarom ook niet, wie weet lees je het wel'. Ik stapte gistermiddag in de trein van Schiphol naar Breda en kwam naast je te zitten, aan de andere kant van het pad. We hadden gelijk oogcontact. Jij met donkerblond/blond haar, had een donkerblauw mondkapje op, donkergroen shirt, lichtgrijze korte broek en witte Reebok schoenen aan. Ik met donkerblond lang haar, had een zwart shirt met witte letters, lichte spijkerbroek en witte Nike schoenen. En dat felblauwe koffertje bij me. Beide luisterden we naar muziek, zochten af en toe weer oogcontact en stapten allebei uit in Breda. Ik liep achter je door de poortjes, je draaide je om en gaf me een knipoog, jij ging naar rechts, ik naar links. En allebei bleven we omkijken terwijl we wegliepen. Ik wilde eigenlijk heel graag terug lopen en je nummer vragen, maar ik was te zenuwachtig. Maar wie weet lees je dit en zie ik je alsnog een volgende keer :). Lijkt me leuk!"

Sanne de jong

18 juni 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Etten-Leur.
"Je vroeg me welk boek ik las, je vertelde me dat je wel toe was aan iets anders dan de biografieën die je aan het lezen was. Het gesprek ging over ‘ergens bij horen, maar er niet bij horen’ (gebaseerd op m’n boek) je begreep wat ik bedoelde . Naar mijn idee was het gesprek nog niet helemaal afgelopen toen ik er achter kwam Darick eruit moest in Etten-Leur om de bus naar mijn voetbaltraining te pakken. Zin om verder te discussiëren of we er wel of niet bij horen?"

Annick

28 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Breda. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Wanted: de leuke autodropsnoeperd met Dell-laptop, hoodie & stoere ring, hoe heb ik zo stom kunnen zijn jou te laten gaan. Je propte jezelf zo lekker vol uit die doos terwijl je aandachtig naar je laptop bleef kijken. Vanaf je eerste blik hoopte ik al dat er meer van zouden volgen en loerde ik stiekem jouw kant op in de hoop dat onze blikken elkaar weer zouden kruisen. En dat gebeurde, ja ja. Je bood me een snoepje aan maar ik reageerde met ‘Nee, dank je’. Hello! What was wrong with me?! Mijn ouders hebben elkaar 48 jaar geleden nota bene ook met een dropje versierd. Zucht... Stoïcijns zette ik m’n koptelefoon weer op.. Helaas durfde ik niet meer dan naar je te lachen wanneer jij opkeek. Je stond op bij R’dam en ik dacht nog ‘zeg wat, doe wat, grijp ‘m!’. Als een puber ben ik gaan swipen op zoek naar jou, met je donkere haar en blauwe ogen, maar helaas. Deze Tindertrut had haar match laten lopen."

Floor

18 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Amsterdam Centraal. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Hi Vuk! (I hope that's spelled correctly). I'm the one with the long red coat and the Charles Eisenstein book.. We met Saturday evening in the train station of Breda, during our attempt to return to Amsterdam, and you gave me your number when I got off the train in Schiphol. Unfortunately I accidentally erased your number when trying to save it on my phone. Such a shame because it would have been nice to have a cup of coffee and talk a bit more about philosophy etc. But perhaps you will somehow read this message and we can meet some day in Amsterdam :)"

A

15 december 2019
We hadden oogcontact in de trein naar station Amsterdam Centraal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"We stapten allebei in op Antwerpen Berchem, en ik moest overstappen op Breda. We moesten lachen om de meneer met de grote rare stok en onderweg werden er ook allemaal vreemde vragen aan je gesteld door medereizigers (over de wc, de "kantine", ...). Vond je mij ook leuk? :-)"

Joey

7 december 2019
We hadden oogcontact in de trein naar station Amsterdam Centraal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 19:00 liep ik door de stationshal van Amsterdam centraal, totdat Ik halt werd geroepen door me een hand op mijn linkerschouder. Daar stond een licht getinte jongen naast me. Hij vroeg aan me of hij een brutale vraag mocht stellen. Hierop antwoord ik ja. Mag ik je nummer? Vroeg hij. Je bent niet echt mijn type, maar ik vind het wel heel stoer van je dat je het vraagt, was mijn antwoord. Nu 6 weken later baal ik nog steeds van mijn antwoord, want je bent een knappe leuke kerel met super mooie tanden. Mag ik je mijn nummer geven? X joey"

Anoniem

6 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Tilburg naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Leuke jongen ontmoet! Lang, blond haar en mooie ogen. Gezellig praatje gehad en dat door defecte trein op het spoor in contact gekomen omdat we samen met een oudere vermoedelijk Indische vrouw stonden te wachten. Daarna tot aan Breda samen gereisd beide daar uitgestapt helaas niet je naam gehoord dus weet ik niet wie je bent."

Bredametdoosje

11 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Tilburg naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Jij had de trein rond 22:40 vanaf Breda op 11 nov, ik liep tikkie onhandig met een doosje naar buiten maar zag nog net je waanzinnige ogen! Toen ik de trap afliep wisselden we nog een glimlach, ik had echt terug de trein in moeten springen. Drankje doen?"

Eva

5 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Amsterdam Centraal. Op station Rotterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik weet niet of dit zin heeft, maar niet geschoten is altijd mis! Hoi leuke jongen met zwarte Stüssy pet. Jij zat schuin tegenover mij in de intercity direct van 8.45 naar Amsterdam. Ik was te verlegen om iets tegen je te zeggen en hoop daarom dat je dit leest. Zou je graag nog een keer zien! :)"

C

10 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Eindhoven Centraal naar station Den Haag Centraal. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Dinsdag de trein om 11:44 vanaf Eindhoven station kwam je met een vriendin in het gangpad achter mij staan. Vanaf Tilburg kwam je schuin voor mij te zitten. Je had iets licht kleurigs (roze?) aan, met donker haar , getinte huid en hele lichte ogen. We keken elkaar een paar keer aan, maar helaas moest ik bij Breda er alweer uitstappen. In de drukte kon ik je helaas niet meer aanspreken. Ik heb bruin krullend haar, had een groene jas aan en een zwarte koptelefoon op. Hopelijk wil dit lukken om met je in contact te komen."

Russell

10 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Houten Castellum.
"Den Bosch Afgelopen zondag rond 10:45u zag ik jou onderaan de roltrap bij spoor 3/4 in Den Bosch. Ik ging naar Houten, jij met de trein richting Enkhuizen. Je bent slank, je hebt donker haar en had een lichte jurk aan. Ik heb kort haar, ik had een zwart t-shirt en een wandelbroek aan. Een paar keer hebben we elkaar gezien en toen vertrok jouw trein. Ik ben benieuwd naar wie jij bent. Stuur je mij een berichtje als je dit leest?"

Dv

1 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Eindhoven Centraal. Op station Tilburg verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stond op het perron van Breda, spoor 3 of 4 op de trein naar Tilburg van 17.39 te wachten op donderdagavond 1 Aug, ik keek op mijn telefoon en rechts in mijn ooghoek kwam je aangelopen, je keek me aan en mijn adem stokte, je verschijning zond via mijn ogen allemaal neurotransmitters naar mijn hoofd en lichaam.. jij, half lang bruin haar haar, je bent ongeveer 1.65 m en droeg een lichte(witte?) blouse met een zwarte pantalon met als ik het goed zag, een streepje verticaal op de broek.(vlot en trendy gekleed) Verder had je een tas en een zwarte leren jas over je arm, je gezicht was slank en je ik meen je bruine ogen gezien te hebben, ik zag je onopvallend om je heen kijken alsof je , je ongemakkelijk voelde en ik.. ik kon mijn ogen niet van je afhouden, ik weet dat je dat voelde of zag.. Toen de trein eraan kwam, stond je voor de deur van de 2e klas te wachten terwijl ik uit handigheid via de 1e klas binnenkwam en plaats nam, je liep mij voorbij zonder te zien.. in Tilburg stapte ik uit en verwachtte je niet meer te zien, little did i know, dat je rechts achter mij liep en binnen enkele passen liepen we samen gelijk aan elkaar de trap af, beneden aangekomen liepen we nog steeds samen naast elkaar waarop ik besloot naar je te kijken en je keek terug, ik glimlachte en je deed het terug, vluchtig en weer ongemakkelijk, je liep door naar de fietsenstalling en ik volgde je.. sterker nog.. ik stond op een verhoging om je te kunnen volgen met mijn ogen.. het vreemde was dat ik tegen mijzelf zei , dat ik je moest aanspreken, als was het alleen om je kenbaar te maken dat ik een "vibe" meende te voelen of iig mijzelf inbeeldde en je wilde leren kennen.. maar ik deed het niet... wat een fuck up was dat zeg.. ik zag je de fietsenstalling uitkomen en ik had het gevoel dat je ogen mij zochten.. ik ben vandaag , dezelfde tijd even teruggekomen en dat zal ik soms blijven doen op spoor 6 om 17.39 voor de trein van Breda naar Eindhoven met als tussenstation Tilburg.. in de hoop dat ik je weer zie, en wanneer ik je zie, zal ik je dit allemaal vertellen, ongeacht wie er bij je is of wat je ervan vindt.. je verdient het om te horen dat je een prachtige verschijning bent met een betoverende smile.. Ik ben die man met dat ringbaardje, kale kop, 171 cm slank, bruine ogen, licht getint, bruine slaperige ogen , een smile met knijpoogjes.. ik droeg een strakke donker blauwe spijkerbroek, een licht blauwe spijkerblouse met daaronder een wit shirt wat goed bij mijn donkere huidskleur past en ik had witte gympen aan en een grote zwarte rugtas. Mocht ik je weer tegenkomen dan heb ik mijn pitch al voor je klaar, ik durf elk risico te nemen.. blauwtje, vriend, geen interesse.. je naam , je stem en je lach zullen voldoende voor mij zijn.. Zelfs als ik je niet meer zie... is dit een mooie les , kijk... voortaan pak ik elke kans die ik krijg... want ik wil niets meer laten lopen in dit leven...hoe ironisch .. je kent mij niet maar je hebt door onze kortstondige rendez-vous mijn hart, brein en ogen geopend.. ik had de keus om je aan te spreken, wat ik niet deed, maar voortaan volg ik mijn intuïtie..feilloos.. Bedankt... en hopelijk alsnog tot ziens.."

Sven

25 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Zwolle. Op station Tilburg verloren we elkaar uit het oog.
"8:50u op station Breda, we stonden met zijn allen te wachten op die ene trein naar Tilburg die wel reed door de seinstoring. We maakten oogcontact en lachten naar elkaar omdat een vrouw scheldend op het perron stond. Je had een rood jurkje aan en witte sneakers, blond haar tot op je schouders. In de trein hadden we nog een aantal keer oogcontact en glimlachten we nog naar elkaar. Helaas had ik haast en geen tijd meer om een gesprek te beginnen. Graag zou ik je beter leren kennen."

Anoniem

17 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Hoi! Wat was je een knappie.. Een jongen met een stoppelbaardje, donkerbruin haar en sportieve sneakers en gestreept t-shirt. Na een tijdje elkaar steeds aangekeken te hebben en je de deur v/d trein in Breda openhield voor me, ben ik je op het station uit het oog verloren. Jij bent richting Belcrum gelopen en ik richting het centrum... Ook toen keek je nog steeds om en ik naar jou maar ik durfde niet te stoppen of iets te zeggen, zo stom! Wie weet heb je even een net zo wanhopig momentje zoals ik en kijk je toevallig naar dit berichtje, haha. Ik hoop het! Liefs, Meisje met blond haar (boblijn) en ik had een witte top met witte sneakers en een panterrok aan. ;-)"

X

6 juni 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Roosendaal naar station Breda. Op station Breda verloren we elkaar uit het oog.
"Vandaag de trein die om 17:57 vertrok vanaf Roosendaal ging je voor me zitten, je had een leren jasje aan en zwarte hakken. Je iPhone had een roze hoesje, verder weet ik je naam niet. Als je mij herkent, doe me een berichtje!"