Blue

3 augustus 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Leiden Centraal. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"You sat with me because we both had the same blue haircut. I said something awkward about liking your hair too and then proceeded to sit in silence because i was deep in my gay panic. I wish i wouldn’t have done that, I’ve been thinking about you since!"

Marijn

29 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik kwam de trein in bij Bijlmer Arena en ging tegenover je zitten in de vierzits. We hadden oogcontact en lachten naar elkaar. Jij droeg een zwart shirt en een zwarte broek en ik lange zwarten laarzen, een witte blouse en een groot spijkergilet. Toen we allebei uitstapten bij Zuid lachten we naar elkaar en hield ik de deur voor je open. Jij liep op Zuid richting Mahlerplein, ik de andere kant op. Niet geschoten is altijd mis zeggen we dan maar?"

Anoniem

26 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Lieve jongen stapte de bus in bij het ziekenhuis. Ik zat naast een oudere man in de bus. Hij kwam bij ons zitten in een horizontaal staand stoeltje. De volgende halte stapte ik uit."

Anoniem

25 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Den Haag Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat naast je in de trein en jij (een brunette met een leuke lach) vertelde mij over jouw stageplek (iets in de mode?). Je werkte nog in de trein omdat je eerder weg mocht oid. Op een nogal onhandige manier, wenste ik je success terwijl jij nog midden in je verhaal zat. Graag maak ik het goed met een koffie of een drankje."

Maarten

21 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Venlo. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"We were on the same flight from Berlin to Amsterdam, and we smiled at each other before boarding. After that we sat next to each other in the train, and I don’t know why I did not start the conversation.. you had a beige Polo bag and dark hair :) Cheers from the boy with the blue shirt…"

Anoniem

11 juli 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Groningen. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"We hebben elkaar 2x gezien.. 1e keer we bleven elkaar aankijken, en de tweede ontmoeting hebben wij elkaar gesproken. Onze gesprek ging meer over toeval, en ik antwoordde erop dat toeval niet bestaat, alles gebeurt met een reden en het brengt ons waar we moeten zijn. Ik vertelde ook dat ik onderweg was voor een cursus. Helaas ging jij in Amsterdam zuid eruit voor je werk. Die dag droeg jij een groene wijde broek en groene spijkerstof jasje en een bruine pet. Tijdens het uitstappen heb jij jezelf voorgesteld.. jou naam begint met een R en de mijne met een F. Je vroeg mijn afkomst, en ik vertelde dat ik het jou zou vertellen de volgende keer als ik je zie, maar helaas ben ik jou niet meer tegen gekomen. Toen je weg liep riep ik nog “encantada de conocerte”. Ik had mijn haar los, bos lange blonde bruine krullen.. en donkere ogen. Wie weet lees je dit??!"

T

22 juni 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Leeuwarden. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 9:15 ging je tegenover mij zitten in de trein. Jij had een olijfgroene jurk aan, bruin golvend haar en mooie lichtblauwe ogen. Ik had een groen overhemd aan een een korte spijkerbroek. Je lachte vriendelijk naar me terwijl we oogcontact hadden. We hebben elkaar nog om de beurt stiekem een paar keer aangekeken. We stapten allebei uit op Amsterdam Zuid. Jij pakte de metro, ik de fiets."

Anne

17 juni 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Enschede. Op station Hengelo verloren we elkaar uit het oog.
"Hey! Wij hebben elkaar vanavond in de trein ontmoet. Het was best vol en toen je instapte (weet niet meer welk station dat was) vroeg je me of je bij me mocht komen zitten. Je ging schuin tegenover me zitten en vroeg of ik een optreden gehad had, omdat ik twee instrumenten en een koffer bij me had. Ik vertelde je dat ik ze had opgehaald en nu op weg naar huis was. We hebben niet veel gekletst en je had je ogen af en toe dicht. Ik heb naar buiten gekeken, af en toe naar jou en op een gegeven moment wat getekend. De gedachte aan de momenten waarop we elkaar eventjes aankeken en je naar me glimlachte dwaalt nu door mijn hoofd. En dat ik dit hier nu schrijf is een impulsieve actie, ben benieuwd of het werkt. Je stapte uit in Hengelo, met een grote blauwe backpack met een buis die eruit stak, je moest zelfs bukken bij de deur om er doorheen te komen. We zeiden doei tegen elkaar en daarna hebben we elkaar niet meer gesproken. Later dacht ik eraan dat het misschien leuk was geweest je mijn tekening met op de achterkant m’n telefoonnummer te geven… misschien krijg ik die gelegenheid nog wel ☺️ wie weet!"

Rosa

10 juni 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Den Haag Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Jij zat te kletsen met je zoontje, ik te lezen. We hebben niet gepraat maar haden een paar keer bijna oogcontact. Ik dacht dat je vast een partener zou hebben en dat ik me inbeelde dat er aantrekkingskracht was. Pas buiten de trein keken we elkaar twee keer aan en lachte je. En toen was je weg. Je hebt lang blond haar, een praatgraag zoontje en jullie waren op weg naar het strand."

Emma

6 mei 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amersfoort Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zat brak in de trein, ik had me zomers gekleed. Je had vwo gedaan en je vader had een grachtenpand. Ik kon wel bij je intrekken en je was financieel zeer aantrekkelijk. Toen we langs de skyline van Diemen voeren gaf je me een subtiele knipoog die me direct vertelde dat je ook een hekel aan arbeiders had en we begrepen elkaar direct. Als je dit leest Roderik: 06-12473950!"

Luna

25 december 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Je zat naast me in de intercity richting Groningen vanaf Amsterdam zuid, geloof ik, of vanaf Almere. Ik stapte uit in Zwolle rond 14:13. Je had een oranje-rode muts op, jeans met licht gebleekte wassing, witte gympen, donker haar en een korte baard. We hadden geen woord uitgewisseld, maar ik zag je een paar keer naar me kijken, ik deed niks en zat met mijn koptelefoon op.. En meteen erna toen ik uitstapte voor mijn overstap dacht ik.. jammer dat ik je nummer niet heb gevraagd! Groetjes, die meid met rood haar naast je"

J

11 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Een knappe gast met leuke kledingstijl, baardje en AirPods in (wie niet), die al in de trein zat toen ik de stiltecoupe binnenstapte. We raakten kort in gesprek over een (illegale) toerist die probeerde de conducteur te slim af te zijn, maar faalde. Jij wist hier een goed trucje voor. Hier hield het op, maar toch jammer…"

Nils

26 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stond op toen de trein bij bij Amsterdam Zuid aankwam, halverwege de ochtend. Toen stond jij een stukje verder, en er was vrij lang oogcontact, je lachte. Daarna liepen we beide richting de VU door de regen, met capuchon en bril. Als ik een paraplu had gehad had ik je zeker wel uitgenodigd. Helaas zorgde het gebrek aan slaap aan gebrek aan hoi zeggen."

J anoniem

20 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Olaa, Afgelopen dinsdag stapte je in Leiden centraal op in de richting intercity Leeuwarden om 09.17. Ik zat bij een vierzitter en jij kwam naast mij zitten. In Amsterdam zuid gingen we er allebei uit. We keken elkaar nog na, maar ik durfde je niet aan te spreken. Ik had de hele reis mijn oortjes in en keek naar een college. Ik droeg een trenchcoat met zwarte flare en jij droeg een blouse, volgens mij donkergroen. Ik vind het jammer dat ik niks heb gezegd en hoop via deze weg nog contact met je te krijgen."

Bob

12 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten ons beide een beetje te ergeren aan een heel hard bellende man en moesten daar eigenlijk ook weer om lachen. Dat lachen deed je erg leuk. Jij in jurk en stoere laarzen, ik underdressed in mijn kleren waarin ik de hele dag had staan klussen. Super stom dat ik niet even praatje met je maakte."