Annemiek

2 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Rond 23.35 stapten wij beide uit op station Amsterdam Zuid. Naast elkaar lopend, liepen we richting het einde van het perron. We keken elkaar aan, beide nog met mondkapje op. Jij, donker haar met krulletjes en een baardje, was kort aan de telefoon met een vriend. Toen toch echt het einde van het perron naderde keken we elkaar nogmaals aan met een brede lach, nu zonder die mondkapjes. Helaas scheiden toen verder onze wegen. Mocht het toeval zo zijn en jij dit lezen, lijkt het me leuk je nog een keertje te ontmoeten."

Marie

21 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Van Amsterdam Zuid zat ik in een veel te hete coupe richting Utrecht Centraal met een leuke, bellende, man, gehuld in een wit overhemd, spijkerbroek en witte sneakers. Bij de eerste stop moest ik overstappen. Maar toen bleek dat mijn trein al weg was, sprong ik weer snel de trein richting Utrecht in. Toen hadden we (weer) even oogcontact. In Utrecht stapten we allebei uit en toen sprak je me aan en vroeg je of ik het niet warm had met mijn (lichtroze) jas aan. Ik hoop dat je dit leest en herkent. Misschien kunnen we een keer een drankje drinken? Of misschien blijft het hierbij..."

Anoniem

17 juli 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Arnhem Centraal. Op station Arnhem Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zal eerlijk zijn: ik werd eerst verliefd op je hond. Toen mijn trein stopte op station Amsterdam Zuid op vrijdag 17 juli om 19:25, wierp ik een blik naar beneden op het perron. Daar zag ik een prachtige witte hond, die gedragen werd door haar baasje. ‘Oh wat een cutie’, dacht ik nog, ‘hopelijk komt ie naast me zitten!’ Met mijn vingers gekruist wachtte ik af, en jahoor, ik zag hoe de hond naar boven werd getild. Er was nog plek tegenover me, en mijn hart vulde zich met geluk toen ik zag dat het baasje aanstalten maakte om tegenover me te komen zitten. Ik smolt van de aanblik van de hond. ‘Zou het heel raar zijn als ik de hond wil aaien?’ dacht ik bij mezelf. En pas toen keek ik op naar haar baasje. Wauw. Ik keek recht in een paar felblauwe ogen, zo mooi en helder, en perfect matchend met je mondkapje. Je hebt bruin, krullend haar en die ogen... oh die ogen.. ik kan er maar niet over ophouden, wat zijn ze mooi. En hoewel ik je hele gezicht niet heb kunnen zien door dat mondkapje, weet ik zeker dat de rest ook mooi zal zijn. Je was met je broertje gok ik, en dus die leuke hond. Luna heette ze, en ik heb d’r af en toe kunnen aaien. Maar tussen het aaien door keek ik vaak in jouw ogen. Ik zei een paar dingen over je lieve hond, maar volgens mij was je erg verlegen. Na een tijdje kwam er een vrolijke peuter in de coupé zitten en hebben we gelachen om alle gekke dingen die ze zei. We keken elkaar telkens aan en schoten in de lach. Ondertussen zat je je broertje te klieren met z’n laptop en z’n grote tas, ik heb enorm gelachen om alles wat er voor me gebeurde. Dankjewel voor het opvrolijken van mijn treinreis. Ik heb gelachen om je hond die je tas kapot wilde kauwen, om het kind wat maar verhalen bleef vertellen over dino’s en ik zal je ogen nooit vergeten. Op station Arnhem gingen we er beiden uit, maar jij liep direct links de trein uit, terwijl ik naar rechts moest. Helaas raakte ik je kwijt. Wil je me een berichtje sturen als je dit ziet? Ik zou graag eens op date gaan met je hondje Maar jij mag ook mee natuurlijk :) Liefs"

Sterre

26 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Waarschijnlijk beetje hopeloos idee dit maar is het proberen waard: Wilde uitstappen bij schiphol en toen stond er ineens een lange blonde jongen voor me. Die liep ineens ook richting spoor 3 richting station zuid. Als ik in de 4 zits ga zitten zit hij ineens schuin tegenover me. Hele rit aangekeken richting zuid via het raam maar vanaf daar allebei een andere kant op... Vond het staren heel gezellig maar je mocht best om m’n nummer vragen Xx"

Paul

11 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station s-Hertogenbosch naar station Amsterdam Zuid.
"Nooit geschoten altijd mis. Jij moest een powerbank hebben, helaas had ik die niet. Kort wat woorden gewisseld, maar moest er snel uit. Eigenlijk had ik wel mee willen reizen tot Alkmaar Noord ;)."

Anouk van amste

17 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Dordrecht. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Daar stonden we dan. Amsterdam Zuid, 21:35 de trein richting Dordrecht. Ik had je al zien aankomen lopen vanuit de trein aan de overkant van het perron en ik denk dat jij mij ook al zag. Beide liepen we naar ongeveer het bord waarop stond dat de trein naar Dordrecht zou gaan. Jij, blonde jongen, bril, baardje, grote rugzak en een lichtgevende koptelefoon stond daar maar terwijl ik stiekem naar je keek. Alleen op een gegeven moment ontmoette onze ogen elkaar en lachte jij terug. Jeetje wat kreeg ik het warm. Keek je nog? Dus ik keek weer en daar ontmoette onze ogen elkaar weer. Ik lachte. Ik durfde je na een tijdje niet meer aan te kijken omdat ik waarschijnlijk heel rood was geworden. De trein kwam en terwijl we wachtte om naar binnen te gaan, stond je schuin naast me. Misschien moet ik toch iets zeggen maar wat? Ik stapte de trein in en draaide me naar je toe maar jij lachte een laatste keer en liep naar beneden. Ik had beloofd een vriendin te bellen en daarom liep ik niet achter je aan maar wat heb ik spijt. In Leiden moest ik eruit dus heb je niet meer gezien. Ik hoop dat je dit ziet en dat we nog meer naar elkaar kunnen lachen (en praten?). Liefs het meisje met de bruine krullen en rode lipstick."

Jj

14 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Den Haag Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Waarschijnlijk zaten we in Amsterdam al beiden in tram 5 naar station Amsterdam Zuid. Je liep naast me richting stationshal en je ging nog even koffie halen bij de Starbucks. Dat is de eerste keer dat je mij opviel. Ik ging naar het perron en even later stond jij daar ook weer. Ik observeerde je een beetje en volgens mij had je dat ook wel door. De trein kwam, het zal 17.40 uur zijn geweest. (Er was ook nog 5 minuten vertraging.) We stapten in dezelfde wagon in en jij ging boven zitten. Nieuwsgierig als ik ben liep ik achter je aan en toen je ging zitten besloot ik tegenover je te gaan zitten. Jij ging rustig een boek lezen en ik ging muziek luisteren op mijn telefoon. Ik heb vaak tussendoor even naar je gekeken, ik weer niet of dat wederzijds was. Vlak voor dat we zouden uitstappen bij Leiden deed ik nog snel even wat parfum op en stond op om richting de uitgang te gaan. Bij het aantrekken van mijn mantel keken we elkaar even aan en ik gaf je een knipoog. Daarna ging ik naar beneden en jij zal nog ergens boven geweest zijn. Op het perron zag ik je nog lopen en ik keek je nog even na toen je richting stationshal liep. En toen vervolgde ik mijn reis verder alleen. Een dergelijke oproep plaatsen is niks voor mij maar jij hebt toch wel indruk gemaakt. Jij was het leuke meisje met blauw jackje met capuchon, strakke grijze geruite broek met witte sneakers eronder en een kleine tatoeage op je rechter enkel. Ik was die man met donkerblauw pak en grijze overcoat, cognac kleurige reistas die in de trein zijn stropdas afdeed. Ik zou je best nog een willen zien . Koffie bij Starbucks?"

Hans fransen

13 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Schiphol Airport. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"We keken naar elkaar , wel een beetje verlegen. Je had een grijze jas aan en toen ik de loopband opging, keek ik naar je en jij keek ook . Ik durfde geen contact te zoeken, maar zou je graag ontmoeten"

Jetske

12 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Tja daar zat je dan tegenover mij, met je groene jas en precies dezelfde DW horloge als mij. En ik vond je meteen heel aantrekkelijk... maarja zo onzeker als ik ben durfde ik je niet aan te spreken. En nu heb ik daar natuurlijk net als ieder ander spijt van. Dus ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat je dit leest en ik je ooit nog eens terug zie . Met vriendelijke groetjes het meisje met de grijze sjaal"

Siza

22 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Deventer. Op station Amersfoort Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Je zat al, aan de rand van de 2e klas, net vóór 1e klas. Je keek me aan toen ik instapte, met mn vouwfiets. Ik klooide wat met de fiets en ging zitten op het klapstoeltje. We keken elkaar weer in de ogen, dwars door de coupé. Later ging ik ergens anders zitten omdat er plek was, en verloor je uit het oog. Later, in Amersfoort stond je te wachten om eruit te gaan, en keken we elkaar weer aan liet je een mooie lach zien. :) Ik zou je graag nog een keer zien, en dan niet te verlegen zijn om je aan te spreken!"

Hc

16 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Schiphol Airport. Op station Schiphol Airport verloren we elkaar uit het oog.
"Daar kwam je dan buiten adem aangerend met je grijze jas half open. Je wilde graag mee naar Schiphol maar we hadden nog even. Ik vroeg je waarom je zo had gehaast. Iets met donker in het park en een rooklucht. Was graag met je mee gefietst. Je vertelde dat je je zus ging ophalen. Wat lief! We kletsen in de overvolle trein nog verder. Je vroeg me van alles en O wat ben je leuk. Zou graag een drankje met je doen leuke blonde fietser van Amsterdam Zuid. hoop echt dat je dit leest..... baal Er van dat ik je nummer niet heb gevraagd. Ben op Schiphol nog naar boven gelopen maar kon je niet vinden! Hoop echt dat ik nog eens zie!"

Robert

18 oktober 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Lelystad Centrum naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik liep vanochtend het perron op, en daar zat je dan om 7.30u. Mooi donker krullend haar, vrij lang en had een zwarte lange jas aan. Onze blikken kruisten elkaar, en de glimlach die je daarop liet volgen was er één uit duizenden. Helaas ben ik je uit het oog verloren door de drukte in de trein, ik zou je graag nog eens ontmoeten :). Herken jij jezelf in dit bericht en lijkt jou een tweede (iets langere ontmoeting) ook een leuk idee? Laat dan wat van je horen!"

Frank

16 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Hey! Jij, brunette met prachtige ogen en zwart leren jas, zat links naast mij met een gangpad ertussen. Je lachte om de kruimels. We hadden veel oogcontact, maar mijn plan om je nummer te vragen kwam te laat. Jongen met bruin leren jas met rugtas."

Gerwin

13 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Utrecht Centraal. Op station Utrecht Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik ging naast je zitten, jij ging eten bij Josef mariastraat, wil graag weten hoe het eten was, en hoe het met je boek gaat, mooie dame"

S

5 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Haag HS naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Do 5 sep, Intercity Den Haag HS-Adam Zuid, en station Zuid. Ik acht de kans aanwezig dat iemand de vrouw die ik bedoel kent, omdat ze iemand is die je niet snel vergeet! Vanavond (do 5 sep) in de trein van 19.18 van Den Haag HS naar Amsterdam Zuid kwam ze in het bankje schuin vóór mij in de trein te zitten. Ik was nogal gaar van werk, en weet niet meer of ze in is gestapt op Den Haag HS of in Leiden CS. Ze heeft roze, half-lang haar, tot vlak boven haar schouders. Ze had een leuk grijs, geruit pak (jasje en broek) aan, met daaronder een donkerpaars Adidas-vest. Een kleine piercing bij haar neus. Ik vond het een hele leuke stijl. En zo tussen de 20-25 jaar oud, gok ik. In haar haar droeg ze eerst een roze, dik elastiek (een "scrunchie", ben ik achter gekomen toen ik het opzocht), maar halverwege haar reis heeft ze haar haren los gedaan. Ze moet gezien hebben dat ik naar haar keek, terwijl ik naar een podcast aan het luisteren was, want minstens een keer keek ze om, en kruisten onze ogen elkaar. Verder las ze in een geplastificeerde, dikke reader (ik vermoed van studie, en ik zag zo snel geen formules, dus waarschijnlijk studeert ze geen bèta), en had ze behalve haar zwarte rugzak een stevige Action-tas bij zich. We liepen tegelijkertijd uit de trein, en toen viel op dat ze zwarte hakken aan had, met dikke zolen. Ondanks dat was ze nog een stuk kleiner dan ik. Ze liep naar hetzelfde metroperron als ik. Daar bleek dat ze de metro richting Isolatorweg nam, terwijl ik de Noord-Zuidlijn nam. We zagen elkaar nog één keer, en ik stapte in mijn metro. Binnen enkele seconden ben ik weer uitgestapt, en op haar af gegaan (dat was het spannendste dat ik deze week gedaan heb!). Uiterst vriendelijk, en ogenschijnlijk enigzins verrast, keek ze me aan, en ik vertelde haar meteen dat ik vond dat ze een hele leuke stijl had. "Dankjewel", zei ze. Met een bonzend hart ben ik direct terug naar mijn metro gegaan. Ik zag haar glimlachen. Haar metro arriveerde, ze keek nog een keer naar mij om en zwaaide lief. Wat een oen ben ik, dat ik in mijn metro ben blijven staan. Een metrohalte later besloot ik terug te gaan naar Zuid, in de hoop dat zij hetzelfde zou bedenken. Na een kwartiertje heb ik haar niet gezien, en ben ik richting huis gegaan. Ken jij, of ben jij de vrouw die ik bedoel? Weet dan dat ik je ontroerend mooi vond, en het gevoel kreeg dat je een heel puur en lief karakter had. Ik weet niet of dat in werkelijkheid ook zo is, maar daar zou ik graag achter komen, tijdens een wandeling, drankje of diner. Of tijdens het treinen! Ik zal proberen volgende donderdag dezelfde trein te nemen, en wederom helemaal voorin, onderin te gaan zitten. Zelf ben ik overigens een lange man van 1m92, wat voller dan slank, met een baardje, bruin haar (begin grijs te worden :p), 29 jaar, en ik droeg zwarte sneakers, een zwarte broek, en een donkerpaars overhemd. Ik wens je in ieder geval alle goeds, ook als je dit wel leest maar geen contact opneemt."