Luna

25 december 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Groningen. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Je zat naast me in de intercity richting Groningen vanaf Amsterdam zuid, geloof ik, of vanaf Almere. Ik stapte uit in Zwolle rond 14:13. Je had een oranje-rode muts op, jeans met licht gebleekte wassing, witte gympen, donker haar en een korte baard. We hadden geen woord uitgewisseld, maar ik zag je een paar keer naar me kijken, ik deed niks en zat met mijn koptelefoon op.. En meteen erna toen ik uitstapte voor mijn overstap dacht ik.. jammer dat ik je nummer niet heb gevraagd! Groetjes, die meid met rood haar naast je"

J

11 oktober 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Venlo. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Een knappe gast met leuke kledingstijl, baardje en AirPods in (wie niet), die al in de trein zat toen ik de stiltecoupe binnenstapte. We raakten kort in gesprek over een (illegale) toerist die probeerde de conducteur te slim af te zijn, maar faalde. Jij wist hier een goed trucje voor. Hier hield het op, maar toch jammer…"

Nils

26 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stond op toen de trein bij bij Amsterdam Zuid aankwam, halverwege de ochtend. Toen stond jij een stukje verder, en er was vrij lang oogcontact, je lachte. Daarna liepen we beide richting de VU door de regen, met capuchon en bril. Als ik een paraplu had gehad had ik je zeker wel uitgenodigd. Helaas zorgde het gebrek aan slaap aan gebrek aan hoi zeggen."

J anoniem

20 september 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Amsterdam Zuid. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Olaa, Afgelopen dinsdag stapte je in Leiden centraal op in de richting intercity Leeuwarden om 09.17. Ik zat bij een vierzitter en jij kwam naast mij zitten. In Amsterdam zuid gingen we er allebei uit. We keken elkaar nog na, maar ik durfde je niet aan te spreken. Ik had de hele reis mijn oortjes in en keek naar een college. Ik droeg een trenchcoat met zwarte flare en jij droeg een blouse, volgens mij donkergroen. Ik vind het jammer dat ik niks heb gezegd en hoop via deze weg nog contact met je te krijgen."

Bob

12 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten ons beide een beetje te ergeren aan een heel hard bellende man en moesten daar eigenlijk ook weer om lachen. Dat lachen deed je erg leuk. Jij in jurk en stoere laarzen, ik underdressed in mijn kleren waarin ik de hele dag had staan klussen. Super stom dat ik niet even praatje met je maakte."

Anoniem

11 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hilversum naar station Schiphol Airport. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik moest uitstappen op Amsterdam Zuid WTC komende van Hilversum. Bij het uitstappen was een gehandicapte mevrouw met een rollator aanwezig. Ik zag dat je je al aan het voorbereiden was om de mevrouw te helpen. Toen de deuren open ging, wilde je de mevrouw helpen en toen hielp ik je ook door de rollator van de mevrouw te overhandigen. Jij stond al buiten en had twee grote koffers bij wat ik ook niet uit het oog verloor. En met een arm had ik je twee koffers naar buiten gedragen waarop je reageerde met het woordje wow. Je uitspraak deed mijn ego goed. Raakte kort je hand bij het overhandigen van je koffers. Of dit zal worden gelezen. Ik weet het niet. Maar ik vond je zeker een leuke lange dame met mooi bruin haar. Had het idee dat je half Indonesisch zou kunnen zijn en toen gingen we beiden onze eigen weg nadat ik je uit de lift zag komen."

Peter

29 juni 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA naar station Amsterdam Zuid.
"Op zoek naar een meisje met een groene rok (?), die met haar vriend terugkwam van de film. Ze kwam langs mijn vriendin en mij om ons een foto te laten zien die ze per ongeluk van ons nam. Ik was echter sociaal incapabel en vroeg niet om de foto, terwijl mijn vriendin (Amerikaans dus volgde het gesprek niet) er uiteraard vanuit ging dat ik om de foto zou vragen. Het was een soort silhouette foto van ons, die ze per ongeluk nam toen ze een foto van de zonsondergang probeerde te maken. Het was in de metro, M50 richting Isolatorweg rond 21:30 op donderdag 29 juni. Als je om een of andere reden op deze site terechtkomt, zal ik de foto alsnog graag hebben!"

B.

5 juni 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Utrecht Centraal.
"We zaten samen op de trap in het tussenstuk van de trein. Door de drukte moesten we herhaaldelijk opstaan. Je had een zwarte rok, donker haar en een prachtige glimlach. Op Utrecht centraal draaide we allebei nog eenmaal om, om elkaar daarna uit het oog te verliezen. Sindsdien kan ik mezelf wel voor de kop slaan, dat ik je niet voor een kop koffie heb gevraagd. Hopelijk helpt het lot een handje en kan ik die fout goedmaken."

mo

20 mei 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Ede-Wageningen. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"We rookten samen een sigaretje op t perron, je naam is Oumaima en je moest ergens heen waar je geen zin in had. Ik ben Mo en ging naar de veluwe. Dit vond plaats in Station Amsterdam-zuid op perron 2. De trein was aangekomen en durfde je niet om je insta te vragen!"

Denzell

28 april 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Groningen. Op station Lelystad Centrum verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op Amsterdam Zuid en vroeg vriendelijk of ik naast jou plaats mocht nemen. Hiervoor haalde jij je tas weg van de plaats naast je. Ik heb bruin haar en ben redelijk lang, draag een bril en had een roze hoodie aan. Jij bent blond en had een schouder tas bij je. Na een 20 tal minuten naast elkaar gezeten te hebben, legde we contact en vroeg je aan mij of ik wist of er een stopcontact zat in de trein. Jammer genoeg was dit niet het geval. Hierdoor raakte wij aan de praat. Jij deed een studie genees wetenschappen maar ging in Groningen geneeskunde doen. Je was hier heel enthousiast over aangezien je de eerste keer niet door de selectie heen kwam. Je vroeg naar mijn studie en hier vertelde ik jou over. Jammer genoeg waren wij al bijna bij het station waar ik moest uitstappen. Ik had je nog graag gevraagd om bijvoorbeeld je Instagram, maar durfde dit op het moment niet te doen."

Anoniem

4 april 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Lelylaan verloren we elkaar uit het oog.
"Het was in de metro 51 naar Isolatorweg iets voor 18.00u. Je had mooi lang zwart haar en zag er Zuid-Amerikaans/Spaans uit. Je stapte op Amsterdam Zuid in en stond met jouw blonde collega te praten over haar datenight met dr vriend. Vlak voordat ik op Lelylaan uitstapte vloog je elastiekje nog uit je haar vlak voor mij. Ik heb donker haar, blauwe ogen en had een donkerblauwe winterjas aan. We hadden meerdere keren oogcontact zelfs nog toen ik uitstapte, maar hebben elkaar niet kunnen spreken.. Je gaat niet meer uit mijn hoofd, dus hopelijk lees je dit."

Merel

27 maart 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Den Haag Centraal. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in in Zwolle en jij zat al in de trein. Ik ging in de rij naast jou zitten waarna er twee dames tegenover mij kwamen zitten. Deze dames tetterde door hoewel we in een stilte coupe zaten, jij zei er wat van. Dat was het eerste moment dat jij mij opviel. Ik was al snel geïntrigeerd door jou geleefde hoofd, rusteloosheid en blauwe kijkers. We wisselde wat blikken. Toen jij uitstapte bij Amsterdam Zuid bleef jij ter hoogte van ‘ons’ raam hangen. Ik ben het die jongedame in het zwart met kleurige oorbellen en cowboylaarzen. Ik wil graag met je in contact komen…"

Rick

20 maart 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Leeuwarden. Op station Zwolle verloren we elkaar uit het oog.
"Op deze grijze zondag stapte jij vrouw bij mij in de 1e klas coupe op station Duivendrecht zo rond 15.45 uur . Een korte blik en daarna pas een erg leuk gesprek toen we station Zwolle binnen reden.....je bent een mooie vrouw en wil je heel graag nog eens zien en verder kletsen,....jij bleef zitten in de juiste coupe die naar Leeuwarden ging.....helaas moest ik eruit voor de trein naar Groningen......indien je het herkent en hetzelfde voelt dan weet je me nu te vinden via hier....X Rick"

WHB

17 maart 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Schiphol Airport naar station Nijmegen. Op station Amsterdam Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Hey you! Donderdag 17 maart 2022 nam ik de trein vanuit Schiphol Airport rond 7:25 uur. Waarschijnlijk was het spoor 2 of 3 de Intercity richting Nijmegen. Jij zat al in de trein. Ik kwam dus later zitten in een rij naast jouw rij, maar we zaten soort van schuin tegenover elkaar. We zaten in een stiltecoupé en de plek was redelijk druk met andere reizigers. Ik moest uitstappen bij Amsterdam-Zuid, mijn reis duurde dus 5 a 6 minuten, wel te kort. Het viel me op dat je een boek aan het lezen was, waarschijnlijk was het “Over leven in het wild” van Martine van Zijll Langhout. Ik keek dus geïnteresseerd om van verre afstand te lezen wat de boektitel was, maar ik verloor mijn doel omdat ik verdwaald was in jouw oogcontact, die ondeugend, stiekem en energieke blikken. We hebben elkaar vaak aangekeken gedurende die 5-6 minuten, dat ik af en toe even moest glimlachen, misschien was dat minder duidelijk door het medische mondkapje dat ik droeg. Ik stapte uit bij Amsterdam-Zuid en voor ik vertrok stond ik een tijdje naast de rij waar je zat. Voor ik vertrok zei ik nog tegen je “nog veel leesplezier, hehe!”. Die ochtend had ik een belangrijke praktijktoets, ik had veel stress, maar onze oogcontact maakte de begin van mijn dag echt veel beter, mijn dag kon niet meer stuk, wat de uitslag van de toets dan ook was. De kans is klein dat je dit leest, maar als je jezelf toch herkent in dit verhaal zou ik graag in contact met jou willen komen. Ik ben het, de jongen met een donker groene leren jas, Jeans en witte schoenen."

Johan

12 maart 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Leeuwarden.
"Hey jij, Normaal doe ik dit nooit, maar ik je ogen niet vergeten. Jij stond met je vriendin halverwege het perron te praten. Ik (blauwe broek, crème jas, en crème per) liep voorbij met m’n koffie en tas in m’n hand. Terwijl ik langsliep ving ik je ogen op… je keek me vluchtig aan. Er ging een soort van rilling door me heen toen je me aankeek. We staan te wachten op de trein..ik drink iets verderop m’n koffie en jij (donker groene plof jas, zwarte stoffen broek, en zwarte sneakers) praat nog steeds met je vriendin. De trein komt eraan en we stappen in… ik had later pas in de gaten dat je recht achter me zat. ik kijk enen opzij.. en zie je vluchtig naar me kijken. Inmiddels aangekomen op station Almere sta ik op en loop naar de deur…. Je kijkt me wederom aan. Pfff ik verdwaal in je ogen en hoop ze echt nog een keer te zien. Op zaterdag dezelfde tijd?"