Juliana

6 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Overveen naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"Omdat de trein van Overveen naar Amsterdam was gecanceld nam ik bus 81 van Overveen naar Haarlem. Jij (grijze jas, neon-gele tas) stond ook bij de halte en liet me voorgaan bij het opstappen op de bus. In Haarlem stapte jij ook over op de trein naar Amsterdam. Eerst stond je een tijdje naast mij op de drukke trein, daarna ging je aan de overkant zitten. We deden allebei of we iets interessant op onze telefoon aan het lezen waren, maar konden het niet laten om stiekem naar elkaar te kijken. Op Sloterdijk stapten we allebei uit. Jij nam de trap, liep langs de teststraat en verdween tussen de gebouwen van de hogeschool en Aristo... Achteraf dacht ik: wat stom dat ik niets heb gezegd. Hopelijk denk jij er ook zo over en kunnen we een keertje afspreken."

Jonathan

25 december 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Beverwijk.
"Ik vroeg je of ik een berichtje kon sturen op je telefoon, de mijne was leeg. Je was heel aardig en behulpzaam, en super knap! Hopelijk zie je dit en stuur je een berichtje, fijne kerst. X - Jonathan dos Santos Silva"

Jan

22 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Haarlem. Op station Haarlem verloren we elkaar uit het oog.
"Ik weet niet zeker of je op Amsterdam Sloterdijk was gestapt want ik heb helaas niet met je gepraat, maar toen ik uitstapte op Haarlem en de trap af liep zag ik je lopen, je liep voor me naar de fietsenstalling beneden. Je was wat met je haar bezig en keek in het raam van de fietsenwinkel ( misschien wel in de weerkaatsing naar mij) . Je liep door naar rij 7 waar je fiets denk ik stond, ik pakte mijn fiets bij rij 10 en heb nog even gekeken of ik je nog ergens zag lopen, maar dat was helaas niet het geval... Ik hoop dat je mij met m'n donkerblauwe jas en bruine broek nog herkent en dat ik je nog een keer kan zien . - Jan"

M

9 augustus 2020
We hadden oogcontact in de trein naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"Waarom ik deze oproep nu pas plaats is omdat we elkaar bij de tramhalte ontmoet hebben en niet in de trein. Het gaat hier dus eigenlijk om een tramflirt. Nog steeds denk ik aan jou. Vandaar toch een oproep via deze weg. Ik ben op zoek naar Michael. Jij woont in Zaandam, bent 36 jaar, hebt mooie lichtbruine ogen, hebt Surinaams bloed van je vaders kant, jouw favoriete Surinaamse groenten zijn antroewa en sopropo, droeg een witte t-shirt en zilveren ketting met een kruis. We hebben elkaar op een warme zaterdag 30 mei ontmoet. Het was rond 16:50. Bij de tramhalte op Amsterdam Sloterdijk sprak jij mijn moeder en mij aan. Ik vond je meteen leuk. Toen tram 19 aan kwam rijden liep ik ernaar toe om in te stappen. Op het moment dat ik achterom keek om te zien of jij ook de tram in kwam zag ik dat je naar mij keek. We lachten naar elkaar. Ik voelde die aantrekkingskracht. Gelukkig stapte jij ook de tram in. Jij kwam dichtbij ons zitten met je gezicht naar ons toe. Om een gesprek op gang te brengen vroeg ik waar je naartoe ging. Jij ging naar het vondelpark. Vervolgens stelde jij mij dezelfde vraag. Ik vertelde dat ik naar de verjaardag van mijn broertje ging. We hadden het over verschillende onderwerpen. Het gesprek verliep vlot en het was erg gezellig. Jij gaf mij een goed gevoel, maakte mij aan het lachen en ik voelde me op mijn gemak. We hebben ongeveer 15 min gesproken. Voordat je uitstapte wilde je mij een hand geven, maar ik zei vanwege corona dat het niet mag. Ik dacht eraan om nummers uit te wisselen en op dat moment hoopte ik dan ook dat jij het aan mij zou vragen. Dat gebeurde helaas niet. Voor ik het wist was je uitgestapt bij tramhalte Marnixstraat. Ik droeg een witte t-shirt met een goudkleurige rok, fuchsia sandaletten, zonnebril, mijn haar had ik een staart en een sjaaltje met een luipaard print en zwarte leren tasje. Ik hoop dat jij of iemand die jou kent deze oproep oppikt zodat wij in contact kunnen komen met elkaar."

Be

5 februari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Den Haag Centraal. Op station Den Haag Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Ik heb spijt dat ik je nummer niet heb gevraagd! Vandaar dit bericht.. als ik zeg dat je me een lift hebt gegeven de stad in achterop je fiets dan weet je vast al wie ik ben ;)"

Lisa

30 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zaandam naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"donderdag 30-01, 08:19 - Onderweg naar mijn werk van Zaandam station naar Amsterdam Sloterdijk. Gewoon een ochtend als altijd, dacht ik. Ik stond beneden aan het trappetje bij de glazen deur van de coupé. En daar zat jij, op het bankje bij de eerste klas. We keken elkaar tegelijk aan en ik vond je meteen leuk. Ondanks dat ik in gesprek was met een vriendin, kruisten onze blikken nog een paar keer. Hoe kan het dat ik dit niet uit mijn hoofd krijg? Je bent een man met een ontzettend leuke uitstraling. Je jas hing aan het haakje achter je. Je droeg een grijze trui, zwarte sokken met gekleurde streepjes, nike airmax 1 sneakers en je las het financieel dagblad. De trein reed die dag niet verder dan Amsterdam Centraal. Aangezien je niet op Sloterdijk uitstapte, ben je dus (als je daar niet al moest zijn) op Amsterdam Centraal gestrand. Ik heb rood haar (droeg het die dag vast), had een crème kleurige teddy jas aan, een blauwe jeans en zwarte vans sneakers. Ik hoop dat "onze reis" ook bij jou in je gedachte is blijven spoken en dat ik via deze weg met je in contact kan komen. Lisa"

Ken

10 januari 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Haarlem naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"Nooit gedacht dat ik dit ooit zou proberen - but here you go. Jij een heel mooi meisje met blond haar, wit-leren jasje en zwarte broek. Op je telefoon, fruit aan het eten, en mij af en toe een blik toewerpend. Ik ging bij Haarlem rond 9.30 schuin tegenover je zitten en was druk op m'n laptop bezig - me afvragend of ik me ons oogcontact inbeeldde. Toen ik er bij Sloterdijk uit moest en me je zo mooi toelachte, lachte ik terug en had ik natuurlijk je nummer moeten vragen - hopelijk bij deze?"

Rens

20 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Purmerend Overwhere.
"Ik zoek de jonge dame in een rode jas die een boek aan het lezen was. Het boek had iets met wind in de naam. We hebben elkaar aangeken en gelachen. Helaas was ik te verlegen om iets te zeggen. Als je een rode jas aan had met een zwartje jurkje een beenwarmers, dan hoor ik graag van je. Weining kans dat ik je vind maar ik probeer het tog."

Rens

20 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Purmerend Overwhere.
"Ik zoek de jonge dame in een rode jas die een boek aan het lezen was. Het boek had iets met wind in de naam. We hebben elkaar aangeken en gelachen. Helaas was ik te verlegen om iets te zeggen. Als je een rode jas aan had met een zwartje jurkje een beenwarmers, dan hoor ik graag van je. Weining kans dat ik je vind maar ik probeer het tog."

Anoniem

22 oktober 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Sloterdijk naar station Maastricht.
"Vroege morgen, stiltecoupe. Eerst had ik het niet door, maar voelde het... je blik. Zag ik het nu goed, stiekum nog is kijken. Blikken kruisen, voorzichtig lachje. Toen je uitstapte vluchtig contact, kleine handreiking. Stiltecoupe, dus geen gesprek, maar wel glimlach op mijn gezicht de rest van de dag en goed begin van mijn week. Maandag weer?"

Remko van wijk

18 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hoorn naar station Amsterdam Sloterdijk.
"Je stoot je hoofd tegen de stang van het bagage rek en riep dat krijg je als je illegaal in de eerste klas gaat zitten... (de trien was overvol) je belde met je collega over music voor life en was zakelijk... Je begon je mooi op te maken... ik dacht van wat een mooie vrouw! Lang en een geweldige uitstraling. We kwamen aan op station Amsterdam Sloterdijk en je stond op en raakte bijna weer de stang... en riep stoot ik bijna weer mijn hoofd! Ik zei ik wou het nog zeggen en je glimlachte naar mij en zei waarom zei je dat dan niet? Ik antwoordde, ik ben verlegen en je glimlachte weer en zei nog een prettige dag! Ik ben zwaar onder de indruk en als je vrij bent zonder relatie zou ik je graag willen ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie een gesprek met je aan gaan... Remko"

Linda

16 september 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Zwolle naar station Almere Centrum. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"We zaten naast elkaar in de vertraagde trein van Zwolle naar Den Haag. We hebbben leuke gesprekken gehad over Friesland en dorpsfeesten. Jij reisde van Akkrum naar Amsterdam en ik vanuit Groningen naar Almere. Helaas moest ik uitstappen in Amere en heb ik niet je naam of telefoonnummer gevraagd........ Ik zou graag met je in contact komen en verder kletsen. Jij hebt donker krullend haar en bruine ogen en was druk met jezelf bellen toen ik naast je kwam zitten. Je hebt nog gekeken of je ook kon overstappen in Almere maar dat was geen optie. En ik heb nog je bon voor een gratis koffie gekregen."

S

30 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Den Helder naar station Amsterdam Sloterdijk. Op station Hoofddorp verloren we elkaar uit het oog.
"Zag je in de trein richting Sloterdijk. Je keek iets van een serie op je mobiel. In Sloterdijk stapte je om kwart over 2 over net zoals ik. Je nam de sprinter naar Den Haag. Normaal neem ik die niet persé, maar ik dacht waarom ook niet. In Hoofddorp stapte je weer uit. Je had blond haar met een witte tuinbroek en Adidas schoenen. Ik was die gast met het petje op. Als je wilt kan je me via deze site bereiken, ben benieuwd of het lukt."

S

15 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Zuid naar station Amsterdam Sloterdijk.
"Man met rode rugtas met tags, donkerblond haar en headphones! Ik zoek jou 😊 Op Amsterdam Zuid stapten we op bus 15 richting Amsterdam Sloterdijk. We hadden al een paar keer oogcontact en toen ik in de bus achter je zat, keek je nog een paar keer om met een brede glimlach. Ik (donker meisje, zwart haar in een knot, zwarte jas, groene tas), was al een strategie aan het bedenken om iets tegen je te zeggen. Maar, na 2 haltes moest je er al uit en daarom moest ik snel iets bedenken voordat het te laat was.Het enige wat ik nog kon opbrengen was: “Hey, je rugtas staat open!” Ik wilde natuurlijk niet dat er spullen uit zouden vallen. Vervolgens lachte je en zei je opgelucht dat je telefoon gelukkig niet was gestolen. Nou, man met rode tas, mijn hart heb je in elk geval wel gestolen!"

Klaartje

7 augustus 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Heemstede-Aerdenhout naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Sloterdijk verloren we elkaar uit het oog.
"Jij: meisje met bruin haar, bruine ogen, groenig bloesje, zwarte broek en beige Clarks. Ik: meisje met bruin haar, bruine ogen, geel t-shirt, korte broek en koptelefoon op. We hadden twee keer oogcontact en daarna durfde ik je niet meer aan te kijken. Helaas moest ik er eerder uit dan jij.."