Anoniem

7 december 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Science Park naar station Almere Centrum. Op station Weesp verloren we elkaar uit het oog.
"Op weg van Amsterdam Science park naar Almere centrum. Ik zat tegenover een jongen die de volledige ruimte van de 4zits in nam "oeps sorry, ik zit echt asociaal breed". Ja, zei ik sarcastisch. En dan zit je ook nog eens te eten, kan echt niet. "gekker kan het niet worden, zei je". Nee, ik vind dit al gek, zei ik. Even later staarde we wat om ons heen en ik was te schijterig om het gesprek verder te voeren. Jij ook, of wellicht bezet getrouwd homoseksueel of simpelweg niet geïnteresseerd. Geen idee. Wat me opviel was je trui. Het was zo een warme fluffy trui, ik was enigzins jaloers. In weesp stapte je uit. "doeg, zei je". Ik zei dat je de rest van de dag niet meer gek moest doen. "jij ook niet hé, zei je". Nee, was mijn antwoord. Weg was je. Jammer dat ons gesprek niet langer duurde."

Roel

8 juli 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Science Park naar station Hilversum. Op station Bussum Zuid verloren we elkaar uit het oog.
"Zag je glimlach bij het opstaan eerste klas. Wederom je glimlach bij het langslopen langs de trein. Ik jonge met gele jas wil contact met je."

Julia

10 januari 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Breda naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Science Park verloren we elkaar uit het oog.
"Lieve jongen met zwarte krulletjes voor je ogen en lief baardje, Ik zat niet lang bij je in de trein., maar we hebben zo een schattig contact gehad. Ik stapte in bij Breda, op de trein naar Amsterdam centraal, met mijn eindbestemming Weesp. Ik stapte uit bij. Schiphol. AirPort voor mijn overstap naar Weesp. Jouw lieve lach, gekke sokken en lieve gezichtje maakte mijn middag goed. Geen idee of jij wel de persoon bentt om hierop te kijken, maar wie weet? Toen ik er bij Schiphol uit ging, bleef jij zitten. Je was druk met je telefoon maar nam snel de tijd om aan het raam kant te gaan zitten om nog even te lachen naar mij op de roltrap. Ik lachte terug en dacht; jouw wil ik zien!! Waarom heb ik je niet aangesproken? Wie weet, ontmoeten we elkaar nog een keer maar dan leuker. Liefs Het meisje in de rode jas, met haarband!"

Anoniem

5 november 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Weesp naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Science Park verloren we elkaar uit het oog.
"Ik ben op zoek naar een jongen van begin 20 die bij station Weesp lachend de trein in stapte. Je vele gelach om hetgeen dat je waarschijnlijk via je oortjes hoorde trok mijn aandacht aangezien ik zelf ook veel lachte om de comedyshow die ik luisterde. We hebben een paar keer oogcontact gehad, maar niet gesproken. Toen je bij station sciencepark uitstapte werd ik nieuwsgierig, dus het lijkt me leuk om contact met je te krijgen."

Anoniem

18 juni 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Amersfoort Vathorst. Op station Amsterdam Science Park verloren we elkaar uit het oog.
"in de 18:40 sprinter richting Amersfoort Vathorst wierp jij (blond, in blauwe jas en spijkerbroek, staand op het balkon aan de andere kant van de klapstoel-coupe) mij een paar lachjes toe. Ik, licht grijzend in zwarte werkkleding (zittend op een klapstoel op het balkon) vroeg me af wat die lachjes betekenden.... Pas nadat ik op Amsterdam Science Park was uitgestapt werd ik, niet om het een-of-ander, nieuwsgierig."

Mick

24 augustus 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Bussum Zuid naar station Amsterdam Science Park.
"Op zoek naar een prachtig blond meisje met een jurkje aan (grijs dacht ik). Ik gok dat je begin twintig bent en in Amsterdam studeert. Je was duidelijk op weg naar een avondje uit gezien je mooie voorkomen. Ik las liefde in tijden van cholera en had nog een klein akkefietje met mijn buurman, die vond dat ik te dicht tegen hem aan zat (onterecht). Het meest memorable moment echter was toen je stiekem een foto van me maakte met de flits per ongeluk aan."