Tom

24 februari 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Muiderpoort naar station Rotterdam Centraal. Op station Duivendrecht verloren we elkaar uit het oog.
"Ik zag je staan op Muiderpoort. Prachtige vrouw met mooie ogen en halflang bruin/zwart haar met een lichte krul, achterin vast gemaakt met een clip. Een groene jas en een zwarte rugtas met een goud/wit lint er aan gebonden kenmerkte jouw kleding. Ik neem me soms voor om vrouwen met een droomuiterlijk aan te spreken, maar zit jij daar wel op te wachten? Ben jij niet al gebonden en wat valt er te zeggen behalve: "je hebt een droomuiterlijk, wellicht passen we wel bij elkaar". Is dat zinnetje niet té overdonderend? We hebben wat oogcontact. Dan komt de trein. We stappen in via andere deuren, ook al wil ik eigenlijk zo dicht mogelijk eindigen, ik wil ook niet te overdreven doen. We lopen (toevallig?) dezelfde kant op en als klap op de vuurpijl ontneem ik je laatste vrije tweezitter. Ik ben te verlegen en niet galant genoeg die aan je te laten omdat ik er duidelijk eerdee bij ben. Jij gaat verderop zitten. Ik denk aan je en moet eruit op Duivendrecht. Ik loop naar deur en zie ik je om je heen kijken, was je naar mij op zoek? Ik weet het niet. Ik droom van wel. Je stapt in ieder geval niet uit. Ik hoop je nog een keer te zien. Liefs de man met de zwarte jas, (donker)blauwe broek, grijs mondkapje, zwart/bruine coronacoup met kort baardje."

Jan

17 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Muiderpoort naar station Weesp. Op station Weesp verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte de eerste klasse in op Amsterdam-muiderpoort en we hadden meteen en leuk gesprek. Ik baalde dat ik er in Weesp uit moest. Ik vond je namelijk meteen heel leuk en dat overkomt mij niet zo vaak. Ik had het erover om over 3 jaar in Spanje te gaan wonen. Ik zou graag met jou in contact komen om het gezellige gesprek voort te zetten."

P

16 februari 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Amersfoort Vathorst. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Hi! Je kwam aan het einde van de middag tegenover mij zitten in de trein vanaf Amsterdam Centraal naar Amersfoort Vathorst. Je hing je jas op en legde je tas naast je neer. Het werd steeds drukker in de trein waardoor wij allebei twijfelde om onze tassen van de stoelen af te halen. We hadden oogcontact en moesten vervolgens beide lachen. Tijdens de treinrit was je druk bezig met het knopen van je veters. Helaas moest je er de volgende halte (Amsterdam Muiderpoort) alweer uit. Je zei mij gedag en verliet de trein. Vanaf dat moment had ik meteen spijt dat ik geen gesprek was aangegaan. Hopelijk kan ik je op deze manier terug vinden!"

Beste reiziger

14 december 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hilversum naar station Amsterdam Muiderpoort. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Onder de indruk van knappe conductrice. Sprinter van 12:45 van Hilversum naar Amsterdam. Je had een Aziatisch uiterlijk, een opvallend grote bril en een piercing in je kin. Heb zelf donkerblauwe jas, grijze broek en piercing in linkeroor. Was onderweg naar kantoor. Volgende keer een spannender bestemming? ;-)"

Danielle

14 augustus 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Uitgeest naar station Rotterdam Centraal. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Het was de trein die om 21.18 uur vertrok uit Uitgeest. Je was conducteur op deze trein. Jij: donkerblond haar, leuke lach, was de conducteur en hebt mijn ov chipkaart vlak na vertrek uit Uitgeest gecheckt. Ik: bruin haar, in een staartje, zat in mijn eentje, grijze broek, zwart hemdje en zwart leren jasje. Nadat ik was uitgestapt bij Amsterdam Muiderpoort zeiden we elkaar op het perron nog gedag. Terwijl ik de trap begon af te lopen, blies jij op je fluitje en stapte weer in...terwijl we naar elkaar bleven kijken en lachen. Zou je graag nog eens willen zien en wat langer met je kletsen!"

Tim

2 juli 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Centraal. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Het leukste moment van deze dag was zo tegen 4 uur smiddags. Deze Vrolijke licht getinte dame met een bruine jas en zwarte broek met je ov aan een skipas maakte mijn dag . Ik een blauwe trui spijkerbroek en blauwe converse schoenen. Ik was muziek aan het luisteren op het perron toen je mooie lach me al opviel. We hebben elkaar vaak aangekeken tussen de rijen stoelen door. Je stapte uit bij Muiderpoort en glimlachte naar me. Misschien zie ik je nog eens."

Alexis

12 april 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Muiderpoort.
"Ik stapte in op Duivendrecht (de sprinter richting Uitgeest) rond half zes in de avond en moest er bij Amsterdam Muiderpoort alweer uit. We hadden maar heel even oogcontact maar je spreekt me aan. Jij: grijzig/blond haar opgeschoren aan de zijkanten maar langer boven op (naar achter gekamd), grijze broek, donkere schoenen en een donkere jas, en als ik het me goed herinner, een korte rode baard. Ik: bruin haar, bril, zwarte wollen jas tot op mijn heupen, donker rode relaxte broek, groene sjaal, zwarte schoenen met fel gele accenten en ik liep met een knalrode tas met gele vlakken op de zijkant en een grote roze koffer met een regenboog-patroon band erom. Het lijkt me leuk met je in contact te komen."

M

28 februari 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Zwolle. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Dinsdag 28 februari, de trein van 18:23 vanaf Amsterdam Centraal richting Zwolle. Jij (man) stapt in op Amsterdam Centraal. Het is spits, heel druk, dus je blijft bij de deur staan. Je draagt een donkere jas, een donkerblauwe spijkerbroek, bruine schoenen. Een rugzak van - volgens mij - het merk Sinner. Je hebt donker haar en blauwe ogen. Je bent lang, en rond de 27-30 jaar. Je hebt oortjes in en kijkt op je telefoon. Ik (vrouw) sta bij de deur waar jij de trein instapt op Amsterdam Centraal. Blond haar, blauwe ogen, donkere jas, blauwe spijkerbroek en een zwarte hoofdtelefoon op mijn hoofd. Ik sta - net als een heleboel andere mensen - naast je terwijl we richting Amsterdam Muiderpoort rijden. Daar moet ik uitstappen. Jij niet. Maar je staat wel bij de deur. Ik zeg 'Sorry, ik moet eruit' en jij stapt opzij. Onze blikken kruisen elkaar. Het is heel druk. Er staan en lopen veel mensen om ons heen. We kijken elkaar ook nog even kort aan als ik iets verderop op het perron uitcheck. Jij stapt de trein weer in en rijdt weg. Ik heb gelijk spijt dat ik je niet heb aangesproken. En drink graag binnenkort eens een biertje met je. Stuur je me een berichtje?"

Joost

5 juni 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Muiderpoort naar station Amersfoort Centraal. Op station Baarn verloren we elkaar uit het oog.
"Op zondag 5 juni om 2308 zag ik een leuk blond meisje van rond de 18 jaar met een zwarte jack. We lachte naar elkaar maar kwam helaas niet tot een gesprek. Ze zat schuin tegenover me en hoop met haar in contact te komen. ik had een blauw/groen shirtje aan met een spijker jack. Mocht je haar kennen of mocht je jezelf hierin kennen hoop ik op je reactie Mvg Joost"

Ande

1 oktober 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Amstel naar station Amsterdam Muiderpoort. Op station Amsterdam Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Had een super leuke gesprek met een super leuke dame van tegen de 20. 18-20. Mooie blonde haren en zou haar graag weer willen spreken. :) Ongeveer 160 tot 170"

Kors

31 mei 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Lelystad Centrum naar station Amsterdam Muiderpoort. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Je zal dit wel nooit lezen, maar ik probeer het toch maar. Jij in vierzits links, ik in vierzits rechts. Vage gozer die constant heen en weer loopt. Na een tijdje wisselen we blikken en een paar woorden over wat de bedoeling is van die gast. Hij kijkt jou lang aan in het voorbijlopen. Ik hou hem in de gaten om je evt te beschermen haha.. Jij.. jaartje of 40-45, blond, casual. Ik.. tegen de 40, zwart petje met een vieze broek van het schilderen die dag.."

Leon

6 mei 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Centraal naar station Weesp. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Zat jij me nou net met me te flirten? (en stiekem ook terug ;) ) Net op de terugweg van het bevrijdingsfestival (0:40u) vanaf Amsterdam Centraal. Ik was al langs je heen gelopen op het perron en de tweede deur van de trein ingestapt door de drukte. Ik zag jou instappen bij de eerste deur en keek in de trein terug opzij en keek je recht aan. Toch ben ik doorgelopen en op één van de klapstoeltjes gaan zitten. Jij liep achter me aan en ja hoor je ging recht voor me zitten. Je plaatste je tactisch schuin op 2 klapstoeltjes, zodat ik je goed kon bekijken en wanneer ik even niet keek zag ik jou dat in mijn ooghoek ook doen. Je grijsde met een mooie glimlach naar je telefoon. Deed je dit expres? Voor mij? Nu komt het op het moment dat de trein wil vertrekken sta jij op en loopt de trein uit, maar niet voordat je mij een lange blik hebt gegeven voordat je opstond. Of leek dat maar zo? Nu ben ik echt heel er benieuwd wie jij bent!?"

Anoniem

16 april 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Amsterdam Muiderpoort naar station Bussum Zuid. Op station Naarden-Bussum verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, stijlvolle bruine hoed, lang blond haar, crème kleurig leren jasje. Een ietwat van het zwart af broek en bijzondere zwarte laarzen. We hadden even contact op Muiderpoort en toen we allebei overstapte in Weesp op de sprinter richting Bussum. Jij stapte uit in Naarden-Bussum.... ik ook bijna, maar reisde toch door naar Bussum-Zuid. Ik heb m'n gevoel genegeerd en ben niet uitgestapt om je te complementeren met je geweldige uitstraling. We hadden de trein van 19.29 in Weesp, aankomst 19.36 op Naarden-Bussum. Het lijkt me leuk je te ontmoeten!"

Studentje

20 februari 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Hoofddorp naar station Amsterdam Muiderpoort. Op station Amsterdam Muiderpoort verloren we elkaar uit het oog.
"Mooie jongen met je zwarte haren, wat ben je leuk! Je droeg een zwarte outfit en je telefoon had een soort groenig hoesje? Ik weet trouwens niet waar je uitstapte want ik verliet de trein eerder dan jij."

Dromerig meisje

18 december 2014
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amsterdam Muiderpoort. Op station Amsterdam Amstel verloren we elkaar uit het oog.
"Jongen die werkt in Den Haag maar woont in Amsterdam! Je sprak me aan op Duivendrecht (vandaag, 18 dec, 18.59 uur, spoor 5). We hadden het even over mijn stage bij de VPRO. Van jou weet ik alleen dat je in Den Haag werkte, en soms naar Amstel, en soms naar Zuid reist. Ik moest naar Muiderpoort. Ik liep al de hele reis zo te dagdromen dat ik wel in drie verkeerde treinen ben gestapt, maar nu heb ik spijt dat ik niet nog eens verkeerd uitstapte toen jij de trein verliet. Dus nu, via de omslachtige weg: wil je een keer wat drinken?"