Anoniem

4 februari 2023
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Leiden Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Beide opgestapt op station Alphen aan den Rijn in de sprinter naar Leiden Centraal. Geen zitplek meer. Beide gestaan. Jij eerst leunend tegen een paal en vanaf Lammenschans staand naast me tegen de deur. Beide luisterend naar muziek. Af en toe een korte blik. Je opende de deur op Leiden CS. Jij de trap naar beneden en ik rechts de korte route naar stads zijde. Je had een groene jas. Blonde krullen. Donkere spijkerbroek en zwarte Dr Martens met een rits aan zijkant. Thuis gekomen dacht ik aan je. Vandaar dit bericht."

E

7 november 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Leiden Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Op zondagavond kwam je vragen of je naast me kon zitten op het perron, we hebbenn we kort gesproken over wat we in Utrecht hadden gedaan en over muziek. (we waren beiden naar verschillende concerten in Tivoli geweest) Daarna stapten we de trein in. Jij ging verderop in de trein zitten en we wensten elkaar een fijne avond, ik had niet de moed om naast je te gaan zitten en verder te praten. Nadat ik was uitgestapt op mijn halte keken we elkaar nog kort aan door het raam. Jij had zwart haar, een leren jack aan en een neuspiercing. Ik had een bril op, krulletjes, en een zwarte jas aan."

Stephanie

13 juli 2022
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Gouda naar station Alphen ad Rijn. Op station Waddinxveen verloren we elkaar uit het oog.
"Hi wij hadden oogcontact en je stapte uit in Waddinxveen. dat vond ik jammer .. wil je graag beter leren kennen. Je keek mij ook aan. Ik ben in Alphen uitgestapt. Kan je contact met me opnemen?"

Help

15 november 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in bij Leiden Lammenschans, jij zat al in de trein met een vriendin. Je droeg zwart witte vans en een grijze trui. We hadden oogcontact via het raam en toen je bij Alphen uitstapte keken we elkaar nog na. Ik heb uiteraard niks durven zeggen, maar je trok wel m’n aandacht 👀"

Martin

18 augustus 2021
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Alphen ad Rijn. Op station Gouda verloren we elkaar uit het oog.
"leiden 23.22 trein richting alphen. jij vrouw, dreads, donder gekleed, je legerboots vielen me op. Ik lang, rugtas, kwam net uit werk. we moesten in alphen rennen om de trein naar gouda te halen. we zaten in dezelfde coupe. In gouda ging jij naar de stadskant en ik naar de bloemendaal kant, Iets drinken?"

Herstel veld 2

6 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Woerden. Op station Bodegraven verloren we elkaar uit het oog.
"Zaterdagnacht rond 0:10 hadden we een aantal keer goed oogcontact in de trein van Alphen naar Woerden/Utrecht. Toen ik uitstapte in Bodegraven lachte en glimlachte ik naar je, en deed jij hetzelfde terug. En shit, nu ben je uit het zicht verdwenen. Komt het nog goed?"

Mandarijn man

13 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"In de trein hadden we de hele tijd oogcontact. Op een gegeven moment moesten we zelfs allebei lachen. Toen ik wilde uitstappen viel er een mandarijn uit m'n tas, die jij nog aan me terug hebt gegeven. Ik ben helemaal vergeten je nummer te vragen! Je had rossig/ donkerblond haar en droeg een zwarte jas en broek met witte fila schoenen. Hoop dat je dit te lezen komt."

Anoniem

1 mei 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Leiden Centraal. Op station Leiden Lammenschans verloren we elkaar uit het oog.
"Dag lief meisje, Ik was onderweg van Utrecht naar Leiden. Ik had deze avond verschrikkelijk nieuws gekregen. Ik voelde me verschrikkelijk alleen. Ik dacht zelfs dat ik er beter niet meer kon zijn. En toen stapte jij in. Je ging tegenover me zitten. Je had kort zwart kroeshaar en droeg een rood met wit vest en opvallende witte nikes. Ik geloof dat je een blauwe sporttas bijhad. Je glimlachte naar een oudere dame maar je ogen lachten niet mee. Je zag er verdrietig uit en staarde naar buiten. Opeens keek je me recht aan. En je vroeg of het wel goed met me ging. Ik haalde mijn schouders op en glimlachte, je lachte terug. Bij Lammenschans stapte je uit. Je keek nog eveven om. Ik wou dat ik gezegd had. Jij redde vandaag misschien wel mijn leven. Ik hoop dat je dit leest, Anoniem"

Meisje met rood

11 april 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Lammenschans naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Vanmorgen stonden we beiden in de trein naar Alphen leunend tegen de deur. Af en toe keken we elkaar aan om vervolgens weg te kijken. Je draagt een bril, hebt een baardje en je had een groene jas aan met spijkerbroek, zwarte schoenen en rode tas bij je. Toen we beide uitstapte (om 8.06 uur) liepen we nog even naast elkaar maar ik had het lef niet om je aan te kijken en hoi te zeggen. Vervolgens fietste ik langs je toen je op het voetpad tegenover de sushi liep en keken we elkaar voor de laatste keer aan! Wie weet lees je dit en kan ik nog een keertje hoi zeggen :)"

Brechtje

21 september 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"In regenpak met een grote weekendtas stapte ik in Leiden in de trein van 20:22 naar Utrecht toen jij me aankeek. Toen had ik wat tegen je kunnen zeggen, gewoon om een gesprekje met je te beginnen. "Ben jij vandaag ook zo enorm ondergeregend?" of "Is deze plek nog vrij?" Maar dat deed ik niet. En daar zaten we dan. Jij met een knappe kop, de rest ben ik vergeten. Blonde haren geloof ik. Zwarte broek? Wat meer opviel was dat jij (net als ik) niet met je telefoon bezig was. Behalve dan net toen je uitstapte In Alphen. Totaal onverwacht (voor mij dan) want ik was in de volle overtuiging dat jij ook naar Utrecht ging. En dat zich er nog wel een gelegenheid zou voordoen om iets tegen je te zeggen. We keken allebei nog om voordat jij de trein verliet. Wat denk je, was t niet zomaar dat ik de trein van 19:52 net had gemist?"

Stephan

19 augustus 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op station Utrecht Centraal in de trein naar Leiden. Jij zat al in een vierzits, die verder nog leeg was en dus kwam ik erbij. Er kwam een man praktisch naast ons zitten die ongelooflijk stonk.. We keken elkaar af en toe echt aan van dit is niet goed! Aan de andere kant vond ik het ook helemaal niet zo erg, want je was echt heel erg mooi! Je had een zwarte broek aan, met een grijs vest en een ring om. Je had bruin haar wat in een staart zat, en wat je echt heel erg leuk stond. Je hebt geloof ik grijs/groene ogen? Ik ben een jongen, met blond haar, bruine ogen en had een blauwe spijkerbroek, beige schoenen en een zwart vest aan. Bij het uitstappen hadden we nog even oogcontact waarna jij de andere kant op liep. Het lijkt me leuk om je nog eens te zien!"

Anoniem

31 maart 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Boskoop naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in de trein op station Boskoop toen jij al in de trein zat. Het was de trein van 20:45. Ik zat naast een bellende man en jij naast een slapende vrouw. In Alphen aan den Rijn moesten we allebei de trein uit en hebben we nog heel kort gepraat. Heb alleen niet om je naam of zoiets gevraagd jammer genoeg."

Anne

25 mei 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, blauwe zomerjurk en stoere cowboylaarzen, blonde krullen. Werkmap en NRC. Je keek lachend naar mij en mijn drie kids. Nog even oog contact... Je stapte al in Alphen uit... 😢. Keertje koffie drinken?"

Anoniem

31 december 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Amersfoort Vathorst. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In de bus, elke dag zit jij naast mij, die mooie lach. Die hele reis in mijn gedachten, mijn lippen die naar woorden smachten Wat als ik je aansprak, geen reis zou meer hetzelfde zijn. Ik zeg het iedere dag: Ik doe het morgen wel Zo! het is al morgen wow! dat ging me veel te snel. Ik doe het morgen wel Wat?! Hoe is dit mogelijk. Maar ik moet er nu echt voor gaan want daar komt zij al aan en zij neemt plaats aan mijn zijde en ik spreek: ''Je ruikt naar natte hond wil je asjeblieft een keer ergens anders zitten?''"

Rik

12 december 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Alexander naar station Alphen ad Rijn. Op station Waddinxveen verloren we elkaar uit het oog.
"Vandaag op station Rotterdam Alexander deed je de stoel voor mij naar beneden zodat ik kon gaan zitten. Toen ik op stond hield je de stoel tegen zodat die niet in zou klappen. Daarna deed ik de treindeur voor jou open. We keken elkaar prettig aan. Daarna kwamen we elkaar nog eens tegen in de trein van Gouda naar Alphen aan den Rijn. Weer was er prettig oogcontact. Ik was een kaartje voor je aan het schrijven maar plotseling was je weg. Weet zelfs niet meer welk station je was uitgestapt."