Herstel veld 2

6 september 2020
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Woerden. Op station Bodegraven verloren we elkaar uit het oog.
"Zaterdagnacht rond 0:10 hadden we een aantal keer goed oogcontact in de trein van Alphen naar Woerden/Utrecht. Toen ik uitstapte in Bodegraven lachte en glimlachte ik naar je, en deed jij hetzelfde terug. En shit, nu ben je uit het zicht verdwenen. Komt het nog goed?"

Mandarijn man

13 november 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"In de trein hadden we de hele tijd oogcontact. Op een gegeven moment moesten we zelfs allebei lachen. Toen ik wilde uitstappen viel er een mandarijn uit m'n tas, die jij nog aan me terug hebt gegeven. Ik ben helemaal vergeten je nummer te vragen! Je had rossig/ donkerblond haar en droeg een zwarte jas en broek met witte fila schoenen. Hoop dat je dit te lezen komt."

Anoniem

1 mei 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Leiden Centraal. Op station Leiden Lammenschans verloren we elkaar uit het oog.
"Dag lief meisje, Ik was onderweg van Utrecht naar Leiden. Ik had deze avond verschrikkelijk nieuws gekregen. Ik voelde me verschrikkelijk alleen. Ik dacht zelfs dat ik er beter niet meer kon zijn. En toen stapte jij in. Je ging tegenover me zitten. Je had kort zwart kroeshaar en droeg een rood met wit vest en opvallende witte nikes. Ik geloof dat je een blauwe sporttas bijhad. Je glimlachte naar een oudere dame maar je ogen lachten niet mee. Je zag er verdrietig uit en staarde naar buiten. Opeens keek je me recht aan. En je vroeg of het wel goed met me ging. Ik haalde mijn schouders op en glimlachte, je lachte terug. Bij Lammenschans stapte je uit. Je keek nog eveven om. Ik wou dat ik gezegd had. Jij redde vandaag misschien wel mijn leven. Ik hoop dat je dit leest, Anoniem"

Meisje met rood

11 april 2019
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Lammenschans naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Vanmorgen stonden we beiden in de trein naar Alphen leunend tegen de deur. Af en toe keken we elkaar aan om vervolgens weg te kijken. Je draagt een bril, hebt een baardje en je had een groene jas aan met spijkerbroek, zwarte schoenen en rode tas bij je. Toen we beide uitstapte (om 8.06 uur) liepen we nog even naast elkaar maar ik had het lef niet om je aan te kijken en hoi te zeggen. Vervolgens fietste ik langs je toen je op het voetpad tegenover de sushi liep en keken we elkaar voor de laatste keer aan! Wie weet lees je dit en kan ik nog een keertje hoi zeggen :)"

Brechtje

21 september 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"In regenpak met een grote weekendtas stapte ik in Leiden in de trein van 20:22 naar Utrecht toen jij me aankeek. Toen had ik wat tegen je kunnen zeggen, gewoon om een gesprekje met je te beginnen. "Ben jij vandaag ook zo enorm ondergeregend?" of "Is deze plek nog vrij?" Maar dat deed ik niet. En daar zaten we dan. Jij met een knappe kop, de rest ben ik vergeten. Blonde haren geloof ik. Zwarte broek? Wat meer opviel was dat jij (net als ik) niet met je telefoon bezig was. Behalve dan net toen je uitstapte In Alphen. Totaal onverwacht (voor mij dan) want ik was in de volle overtuiging dat jij ook naar Utrecht ging. En dat zich er nog wel een gelegenheid zou voordoen om iets tegen je te zeggen. We keken allebei nog om voordat jij de trein verliet. Wat denk je, was t niet zomaar dat ik de trein van 19:52 net had gemist?"

Stephan

19 augustus 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in op station Utrecht Centraal in de trein naar Leiden. Jij zat al in een vierzits, die verder nog leeg was en dus kwam ik erbij. Er kwam een man praktisch naast ons zitten die ongelooflijk stonk.. We keken elkaar af en toe echt aan van dit is niet goed! Aan de andere kant vond ik het ook helemaal niet zo erg, want je was echt heel erg mooi! Je had een zwarte broek aan, met een grijs vest en een ring om. Je had bruin haar wat in een staart zat, en wat je echt heel erg leuk stond. Je hebt geloof ik grijs/groene ogen? Ik ben een jongen, met blond haar, bruine ogen en had een blauwe spijkerbroek, beige schoenen en een zwart vest aan. Bij het uitstappen hadden we nog even oogcontact waarna jij de andere kant op liep. Het lijkt me leuk om je nog eens te zien!"

Anoniem

31 maart 2018
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Boskoop naar station Alphen ad Rijn. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Ik stapte in de trein op station Boskoop toen jij al in de trein zat. Het was de trein van 20:45. Ik zat naast een bellende man en jij naast een slapende vrouw. In Alphen aan den Rijn moesten we allebei de trein uit en hebben we nog heel kort gepraat. Heb alleen niet om je naam of zoiets gevraagd jammer genoeg."

Anne

25 mei 2017
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Jij, blauwe zomerjurk en stoere cowboylaarzen, blonde krullen. Werkmap en NRC. Je keek lachend naar mij en mijn drie kids. Nog even oog contact... Je stapte al in Alphen uit... 😢. Keertje koffie drinken?"

Anoniem

31 december 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Amersfoort Vathorst. Op station Eindhoven Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"In de bus, elke dag zit jij naast mij, die mooie lach. Die hele reis in mijn gedachten, mijn lippen die naar woorden smachten Wat als ik je aansprak, geen reis zou meer hetzelfde zijn. Ik zeg het iedere dag: Ik doe het morgen wel Zo! het is al morgen wow! dat ging me veel te snel. Ik doe het morgen wel Wat?! Hoe is dit mogelijk. Maar ik moet er nu echt voor gaan want daar komt zij al aan en zij neemt plaats aan mijn zijde en ik spreek: ''Je ruikt naar natte hond wil je asjeblieft een keer ergens anders zitten?''"

Rik

12 december 2016
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Rotterdam Alexander naar station Alphen ad Rijn. Op station Waddinxveen verloren we elkaar uit het oog.
"Vandaag op station Rotterdam Alexander deed je de stoel voor mij naar beneden zodat ik kon gaan zitten. Toen ik op stond hield je de stoel tegen zodat die niet in zou klappen. Daarna deed ik de treindeur voor jou open. We keken elkaar prettig aan. Daarna kwamen we elkaar nog eens tegen in de trein van Gouda naar Alphen aan den Rijn. Weer was er prettig oogcontact. Ik was een kaartje voor je aan het schrijven maar plotseling was je weg. Weet zelfs niet meer welk station je was uitgestapt."

Tessa

9 augustus 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Utrecht Centraal. Op station Woerden verloren we elkaar uit het oog.
"heei mysterieuze jongen, vandaag zag ik je weer op station Alphen aan den Rijn in de trein naar Utrecht. een paar weken terug kwam ik je al tegen op Woerden en gingen we allebei wel eruit. en de trein naar Amsterdam in. dit keer bleef je zitten in Woerden. ik stapte wel uit. je bent blond en had toen en nu een korte broek aan en shirt. met oortjes. vorige keer keek je al mysterieus en lachte je. maar we zeiden niets jij zat tegenover een meisje die wat liet vallen. ik zat erachter ben benieuwd of je dit leest en jezelf herkent. benieuwd naar of je een bedoeling had en wat ie eventueel was groetjes.!"

Ces

18 juni 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Alphen ad Rijn naar station Leiden Centraal. Op station Leiden Centraal verloren we elkaar uit het oog.
"Kan je vrolijke ogen niet vergeten. Je was met een groep kinderen en een andere (leraar?) stapte uit in Leiden. Op het perron keken we elkaar een beetje lachend aan...het was 15.50 uur. Zou je heel graag nog een keer ontmoeten, ik hoop jij ook!?"

Danny

19 mei 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Bodegraven naar station Alphen ad Rijn.
"12.45 op station bodegraven stond je te wachten op de trein naar alphen ad rijn en ik op die naar utrecht. wil graag weten wie je ben en hoe ik je kan bereiken."

Roelof

27 maart 2015
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Utrecht Centraal naar station Leiden Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"Jullie (twee dames 40-50j.) stapten in rond 17.20 uur in Utrecht CS, misschien door de stroomstoringen rond Amsterdam en Noord Holland? Ik zat halverwege de coupe en zag jullie neer ploffen op de grote blauwe bank in de hoek. Jij keek regelmatig mijn kant op met oogcontact, en was druk in gesprek met je reisgenoot, met een prachtige expressie van je gezicht. Ik, man in de 50 j. met een groene fleece trui en olijfgroene softshell jas van de instelling waar ik werk met grijze/gele rugzak. Je heb echt de liefste ogen en je straalde zoveel uit naar me dat ik me na het uitstappen afvroeg waarom ik in godsnaam uitgestapt ben? Ik liep langs je heen en jij zei me als eerste gedag en wenste je een heel fijn weekend, bij het aankijken ging er van alles door me heen. Ik wil je graag een keer alleen spreken want ik denk dat je me heel veel te vertellen heb, en ik zal aan je lippen hangen. Hoe is je weekend geweest, de mijne erg onrustig omdat ik steeds aan je moet denken! Hopelijk zit je binnenkort weer in dezelfde trein, anders zou ik het geweldig vinden dat je via hier contact met me opneemt?"

Eefje

10 december 2014
We hadden oogcontact in de trein vanaf station Leiden Centraal naar station Utrecht Centraal. Op station Alphen ad Rijn verloren we elkaar uit het oog.
"We stonden allebij te wachten op de trein van 12:22 richting Utrecht centraal. Jij stond te roken en ik was druk opzoek naar me aansteker. Ik keek je aan en wou je om een aansteker vragen maar je Bood hem al aan. We hadden nog een paar keer oogcontact met elkaar en toen kwam de trein, we stapte in jij liep naar beneden en ik bleef bij de deur staan. Toen je uitstapte lachte je nog lief naar me en liep door. Ik ben opzoek naar die leuke jongen in een donkere jas lieve glimlach en een witte aansteker, want je bent erg leuk en ik zou graag is een keer een sigaretje met je willen doen. Gr. Dat blonde meisje (me haar zat in een knot) grote grijze sjaal en een olijf groene parka."